Vakantie vieren op de Mölnhöfte

Campingeigenaar Dennis Boonk: ,,We kennen bijna alle gasten nog bij naam” Heerlijk tot rust komen in een landelijke omgeving? Op familiecamping de Mölnhöfte in Diepenheim voert gastvrijheid de boventoon. ,,Onze campinggasten en dagjestoeristen komen hier echt voor de gemoedelijke sfeer. Terwijl de kinderen in de speeltuin uitrazen, drinken hun ouders een drankje op het terras”, vertelt campingeigenaar Dennis Boonk.

Camping de Mölnhöfte zwembad
Eigenaar Dennis Boonk
Camping de Mölnhöfte speeltuin

Uit heel Nederland

Op 20 juni verwelkomde Dennis Boonk de eerste vakantiegasten van Rent-a-Tent in de GlamLodge tent. Vanwege het coronavirus bleef de camping, gelegen op 2 km van het centrum van Diepenheim, tot half mei gesloten. ,,De eerste gasten van Rent-a-Tent, een vriendelijk stel uit Overijssel, verkende de omgeving op de fiets. Daarna heb ik vooral veel gezinnen met kinderen gezien, afkomstig uit heel Nederland: van Markelo, Gelselaar en Neede tot aan Limburg en Brabant! In verband met COVID-19 gaan de meeste gasten dit jaar liever in Nederland op vakantie. Onze vaste gasten mochten half mei al komen, omdat zij over privésanitair beschikken”, zo vertelt hij.

Ingerichte tenten

Wat begon als een kleinschalige camping, groeide in de loop der jaren uit tot een middelgrote familiecamping. ,,Mijn opa begon in de jaren zestig met drie kampeertenten, op een veld van twee hectare." Tegenwoordig is de camping in Twente 7 hectare groot en biedt de Mölnhöfte bungalows, ingerichte tenten, 50 toeristische (staan)plaatsen, 95 vaste plekken en een aantal trekkershutten aan. ,,Omdat we altijd al ingerichte tenten wilden verhuren, gingen we in 2019 een samenwerking aan met Rent-a-Tent”, zegt Boonk.

De gemoedelijke camping beschikt over een eetcafé, buitenzwembad, diverse speeltuinen en een grote visvijver. Vooral het café trekt veel bezoekers. ,,De horeca voert de boventoon. Naast onze campinggasten ontvangen we veel dagjestoeristen. Zij komen hier een hapje eten of een kop koffie drinken.”

Persoonlijke aandacht

De familie Boonk heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan, zo benadrukt de campingeigenaar. ,,Met deze omvang kennen we bijna alle gasten nog bij naam. De Mölnhöfte is een echt familiebedrijf, want ik run deze camping samen met mijn vader, moeder, vrouw en zus", vertelt Boonk, die sinds 2009 betrokken is bij de zaak. ,,We zijn echte allrounders. Iedereen helpt een handje mee in de keuken en in de receptie, maar ook met het onderhoud en het schoonmaakwerk. We merken dat onze gasten alle persoonlijke aandacht waarderen en daarom blijven we bewust klein. Als we verder groeien, verdwijnt dat misschien.”

Veiligheid en hygiëne

Om veilig open te kunnen gaan, heeft het familiebedrijf de nodige maatregelen getroffen. ,,We volgen alle richtlijnen van het RIVM en de overheid op. Zo hebben we een looproute gemaakt in het café, staan er dispensers met zeep in de sanitairgebouwen en worden de sanitairgebouwen meermaals per dag grondig schoongemaakt. Uiteraard staat de gezondheid van onze gasten en medewerker bij ons op de eerste plaats. Om die reden desinfecteren we ook tijdens de schoonmaakrondes en gebruiken we speciale schoonmaakmiddelen”, aldus Boonk.

Roofvogelshow en buitenbingo

Volgens de campingeigenaar gebruiken de meeste gasten hun ‘gezonde verstand’ en blijven ze uit zichzelf op gepaste afstand van elkaar. ,,De afgelopen weken komen er steeds meer gasten naar de camping. Vanwege de lage bezetting van het bad werken we op dit moment niet met tijdsblokken. De gasten zijn vrij om te zwemmen wanneer ze willen en de kinderen mogen samenspelen op de camping. Deze zomer is het zwembad - bij mooi weer - zelfs een uur langer geopend!¨

,,Afgelopen zondag was er een leuke roofvogelshow en daarnaast houden we deze zomer een buitenbingo. Sinds zaterdag 11 juli zijn Fleur Kleur en Aagje Vraagje, onze animatiefiguren, zes weken lang aanwezig op de camping. Zij gaan gezellig knutselen met de kinderen en ze organiseren een leuke kinderdisco”, zo meldt hij opgetogen.

Nieuw publiek

De eigenaar ziet, door de komst van de ingerichte tenten van Rent-a-Tent, een toenemend aantal nieuwe gasten verschijnen. ,,We zien een andere doelgroep. De gasten van Rent-a-Tent willen tijdens de kampeervakantie vooral genieten, ze kiezen heel bewust voor een ingerichte accommodatie.” Geregeld ziet hij ze dineren in het eetcafé of in het centrum van Diepenheim. ,,Ze koken zelf maaltijden in de tent, al gaan ze ook graag uit eten. Op dit moment boeken veel gasten de GlamLodge tent, een mooie ruime glampingtent met een luifel. Daar kun je bij regen heerlijk onder zitten!”

Zes Kastelenroute

De doelgroep van de Mölnhöfte zijn dagjestoeristen, vakantiegasten en leden van de biljart-, motor-, en visclub. De familie ziet een toenemende vraag van vakantiegasten die een verblijf op de camping met fiets- en wandeltochten combineren. Vooral de Zes Kastelenroute, een fietsroute die langs blikvangers als de korenwatermolen “Den Haller” en kastelen als de ‘’Huize Diepenheim” voert, valt in de smaak. ,,Vanaf de camping kun je de kastelenstad Diepenheim, met mooie kastelen en havezaten, goed verkennen. Veel gasten nemen hun fiets mee, om al fietsend het gebied te verkennen. Eén van mijn aanraders? De museum- en speelboerderij Erve Brooks in Gelselaar, waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten!”

,,Het meest geweldige aan mijn werk is het persoonlijke contact met de gasten. Het hartelijke ontvangst, de schitterende ligging en de persoonlijke service zijn dingen waarover we veel complimenten krijgen. Op de Mölnhöfte zorgen we ervoor dat onze gasten zich ‘thuisvoelen’ en een geweldige vakantie beleven!”

Overijssel o.v.v. Gijs Versteeg Marketing Ove

Vakantie Overijssel

Overijssel staat bekend als een groene, gastvrije provincie. Van Twente tot aan het Vechtdal en de Weerribben: het landschap is rijk, historisch en prachtig afwisselend met slingerende beken, uitgestrekte heidevelden en levendige textielsteden.

Foto: Marketing Oost (Gijs Versteeg)

Ijsje Mölnhöfte

Groot succes

Toen op 1 juni de deuren van het eetcafé openden, was het enthousiasme van de gasten groot. ,,Het terras zat vol. Nu de mensen vanwege het weer steeds vaker binnen zitten, hebben we de feestzaal geopend en is er nog meer ruimte in het café. Overigens liepen de bestellingen voor de afhaalmenu’s als een trein!”

Camping de Mölnhöfte Glijbaan

Kleinschalige en overzichtelijke camping met top service!

Camping De Mölnhöfte

  • Mooie ligging in het Hof van Twente
  • Plons in het buitenzwembad
  • Grote speeltuin voor de kinderen
  • Viswedstrijden in visvijver
  • Goede fiets- en wandelmogelijkheden
Camping de Molenhof vanuit lucht

Onmeunig leuk: kamperen in Twente!

Vakantie vieren zonder uw eigen tent op te zetten, een ontvangst met een drankje én een bed dat al voor u klaar staat: luxe kamperen in gemoedelijk Twente. Wij hebben voor u de allerleukste familiecampings op een rij gezet.