Vakantie Overijssel o.v.v. Gijs Versteeg

Vakantie Overijssel

Overijssel staat bekend als een groene, gastvrije provincie. Van Twente tot aan het Vechtdal en de Weerribben: het landschap is rijk, historisch en prachtig afwisselend met slingerende beken, bruisende textielsteden en uitgestrekte heidevelden. Het veelzijdige Overijssel verrast u keer op keer en leent zich uitstekend voor een heerlijke kampeervakantie!

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Landgoed Twente o.v.v. Marketing Oost (auteur
Marketing Oost o.v.v. Vincent Croce
Vakantie Overijssel o.v.v. Gijs Versteeg
Bekijk alle fotos (4)

Veelzijdig Overijssel

Overal in Overijssel vindt u bruisende steden met fijne winkels, sfeervolle restaurants en prachtige monumenten. Hanzesteden Deventer en Zwolle hebben elk hun eigen karakter en sfeervolle ambiance: de perfecte omgeving om cultuur op te snuiven tussen de vele monumentale panden. In Twente vindt u levendige textielsteden als Enschede, Oldenzaal en Nijverdal.

Shopparadijs van het oosten

In de energieke studentenstad Enschede is er van alles te doen: Eanske is een paradijs voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie. De textielnijverheid heeft in deze stad veel sporen nagelaten, onder meer in de vorm van voor die tijd moderne woonwijken als Roombeek. Breng in de grootste stad van Overijssel een bezoek aan Rijksmuseum Twente, pak een terrasje op de Oude Markt en bezoek de historische St.Jacobuskerk. Of ga heerlijk shoppen; in het stadshart vindt u allerlei hippe modezaken en kleine, gezellige winkelstraatjes met second-hand shops en verrassende boetiekjes.

Boerenlandsfeer

In het oosten van Nederland komt u echt even tot rust in de natuur. Het afwisselende Twentse coulissenlandschap van bossen, houtwallen, beekjes, heidevelden en boerenland – en charmante kastelen niet te vergeten – maakt het écht een bezoekje waard. De boerenlandsfeer van vroeger beleeft u het best in Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Zo ligt boven Ootmarsum het fraaie Springendal, een sprookjesachtig landgoed met watervallen, smalle beekjes en schitterende vijvers. Hier hebben boerderijen rode daken die achter de glooiingen in het veld tevoorschijn komen.

De Sallandse Heuvelrug

Natuurlijk hoeft u tijdens uw kampeervakantie in Overijssel niet stil te zitten: het afwisselende Twentse landschap van bossen, heidevelden en boerenland maakt het echt een bezoek waard. Voor wandelaars, fietsers, vogelaars en vissers een absolute aanrader! Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, het Twents Reggedal en De Borkeld lenen zich perfect voor wandelingen, fietstochten, wild spotten of mountainbiken op de beste mtb-route van Nederland: de Rijssense MTB-route. Of struin door de sprookjesachtige omgeving van Diepenheim, waar u bijzondere overblijfselen uit vervlogen tijden bekijkt.

Uitjes met kinderen

Op zoek naar een stoere en spannende activiteit voor het hele gezin? Bij Recreatiepark Het Hulsbeek vermaken kinderen zich uren: in het speelbos zijn meer dan twintig stoere speeltoestellen te vinden. Of ga eropuit in het Klimbos AvaTarZ te Oldenzaal, Attractiepark de Waarbeek in Hengelo of Avonturenpark Hellendoorn! Bij slecht weer zijn het overdekte Kinderspeelparadijs Dolle Pret in Almelo of Kids-City in Borne een goed alternatief. Ook bijzonder: bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen kunnen jullie mee met een ouderwetse stoomtrein.

Of u nu een weekendje, midweek of langer in de streek verblijft: geniet tijdens uw vakantie van de rust en het natuurschoon van Twente!

Foto's: MarketingOost

Camping de Molenhof vanuit lucht

5-sterren topcamping!

Camping De Molenhof

zwembad Kattenbergse Hoeve

Camping Landgoed Kattenbergse Hoeve