Vakantie Overijssel o.v.v. Gijs Versteeg

Vakantie Overijssel

Overijssel staat bekend als een groene, gastvrije provincie. Van Twente tot aan het Vechtdal en de Weerribben: het landschap is rijk, historisch en prachtig afwisselend met slingerende beken, bruisende textielsteden en uitgestrekte heidevelden. Het veelzijdige Overijssel verrast u keer op keer en leent zich uitstekend voor een heerlijke kampeervakantie!

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Landgoed Twente o.v.v. Marketing Oost (auteur
Marketing Oost o.v.v. Vincent Croce
Vakantie Overijssel o.v.v. Gijs Versteeg
Bekijk alle fotos (4)

Overal in Overijssel zijn bruisende steden te vinden met leuke winkels, fijne restaurants en een aantal interessante musea. Hanzesteden Deventer en Zwolle hebben elk hun eigen karakter en sfeervolle ambiance: de perfecte omgeving om cultuur op te snuiven tussen de vele monumentale panden. Bovendien vindt u in Twente levendige textielsteden als Enschede, Oldenzaal en Nijverdal.

Shopparadijs van het oosten

In Enschede heeft de textielnijverheid veel sporen nagelaten, onder meer in de vorm van voor die tijd moderne woonwijken als Roombeek. In deze energieke studentenstad is van alles te doen: Eanske is een paradijs voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie. In de grootste stad van Overijssel bewondert u de eeuwenoude St.Jacobus-kerk of brengt u een bezoek aan Rijksmuseum Twente. Natuurlijk kunt u ook een terrasje pakken op de Oude Markt of fijn shoppen; in het stadshart vindt u hippe modezaken en kleine, gezellige winkelstraatjes met hippe modezaken, second-hand shops en verrassende boetiekjes.

Boerenlandsfeer

In het oosten van Nederland komt u echt even tot rust in de natuur. Het afwisselende Twentse coulissenlandschap van bossen, houtwallen, beekjes, heidevelden en boerenland – en charmante kastelen niet te vergeten – maakt het écht een bezoekje waard. De boerenlandsfeer van vroeger beleeft u het best in Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Boven Ootmarsum ligt het Springendal, een sprookjesachtig landgoed met watervallen, smalle beekjes en schitterende vijvers. Hier hebben boerderijen rode daken die achter de glooiingen in het veld tevoorschijn komen.

Textieltijdperk

Wat de inwoners van de Twentse streek bindt, is het Twentse dialect. Het oudste gebied van de provincie werd rond het jaar 222 voor het eerst vermeld in oude geschriften. Van de Romeinen tot de ridders, van de Twentse boeren tot de textielindustrie: in Twente is de historie goed bewaard gebleven. In het historische stadshart van Oldenzaal bewondert u de Plechelmusbasiliek, gaat u naar de toeristische Oldenzaalse warenmarkt op de Groote Markt of bezoekt u gezellige zomerfeesten als het straattheaterfestivade en de Boeskool is Lös, een zesdaags zomerfeest met optredens, markten en een compleet kinderspeeldorp.

Uitjes met kinderen

Een dagje weg met het gezin? In Twente kunnen jullie fantastisch fietsen en wandelen en bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen kunnen jullie zelfs mee met een ouderwetse stoomtrein. Op zoek naar een stoere en spannende activiteit? Bij Recreatiepark Het Hulsbeek vermaken kinderen zich uren: in het speelbos zijn meer dan twintig stoere speeltoestellen te vinden. Bij slecht weer is het overdekte Kinderspeelparadijs Dolle Pret in Almelo of Kids-City in Borne een goed alternatief. Of ga eropuit in het Klimbos AvaTarZ te Oldenzaal, Attractiepark de Waarbeek in Hengelo of Avonturenpark Hellendoorn!

De Sallandse Heuvelrug

Natuurlijk hoeft u tijdens uw kampeervakantie in Overijssel niet stil te zitten: het afwisselende Twentse landschap van bossen, heidevelden en boerenland maakt het echt een bezoek waard. Voor wandelaars, fietsers, vogelaars en vissers een absolute aanrader! Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, het Twents Reggedal en De Borkeld lenen zich perfect voor wandelingen, fietstochten, wild spotten of mountainbiken op de beste mtb-route van Nederland: de Rijssense MTB-route. Of struin door de sprookjesachtige omgeving van Diepenheim, waar allerlei bijzondere overblijfselen uit vervlogen tijden te bekijken zijn.

Of u nu een weekendje, midweek of langer in de streek verblijft: geniet tijdens uw kampeervakantie van de rust en het natuurschoon van Twente.

Foto's: MarketingOost

Camping de Molenhof vanuit lucht

5-sterren topcamping!

Camping De Molenhof

zwembad Kattenbergse Hoeve

Camping Landgoed Kattenbergse Hoeve