Vanaf camping Gulperberg een dagje uit

Als u ergens écht de tijd voor uzelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, bruisende steden en inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Ontdek de prachtigste zwembaden, mooiste steden en leukste bierbrouwerijen in de omgeving van camping Gulperberg!

Camping Gulperberg Limburg
Zwemparadijs Mosaqua Gulpen
Gemeentehuis Maastricht

Gulpen

Op toeristisch gebied neemt Gulpen een heel bijzondere plaats in. Het stadje heeft een sfeervol winkelcentrum met diverse attracties en mooie, verwarmde terrassen. Tijdens uw vakantie kunt u ook gebruikmaken van de toeristische trekpleisters die Gulpen rijk is: van de Gulpener Bierbrouwerij tot het subtropische zwemparadijs Mosaqua!

Heerlijke Limburgse bieren

Heerlijke bieren proeven? Bezoek de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen. Daar maakt u kennis met Gulpener en het gedachtegoed van de Vrije Brouwer. Tijdens een rondleiding proeft u enkele heerlijke Gulpener speciaalbieren en neemt een sommelier u mee in de wereld van het Vrije brouwen in de Gulpener Bierbrouwerij. Ontdek in Wijlre de Brand Brouwerij, oudste brouwerij van Nederland (sinds 1340) en kom tijdens de biertour alles te weten over het brouwproces. De tour eindigt in het Brand Proeflokaal, waar u de échte gastvrijheid van Brand zelf kunt ervaren...

Een spetterend dagje uit

Beleef een spetterend dagje uit bij zwembad Mosaqua in Gulpen! Kinderen duiken hier in het binnen- en buitenzwembad, roetsjen van de wildwaterbaan en de glijbanen of ze gaan op zoek naar de schat van Kapitein Kid. Kom tot rust in de whirlpool van Mosaqua of eet een hapje in het badrestaurant! Toe aan wat actie? Speel - met de hele familie - een potje beachvolleybal op de ligweide!

Sinds woensdag 17 juni 2020 kan er weer iedere dag van 10.00 uur tot 18.00 uur - op reservering - gezwommen worden in de buitenbaden van Mosaqua. Hiervoor kunt u via de website van Mosaqua een online ticket kopen. U dient bij binnenkomst uw reserveringsbevestiging van Mosaqua en de toegangspas, welke u bij aankomst op de camping ontvangt, te laten zien om toegang te krijgen tot het zwembad.

Maastricht: de ster onder de steden

Statige panden, prachtige terrassen, imposante kerken, uitgestrekte wijngaarden en de beroemde grotten. Maastricht staat bekend als de ster onder de steden! De bruisende stad in Limburg leent zich perfect voor een dagje shoppen, een weekend weg of een heerlijke campingvakantie. Maastricht is, sinds de stad door de Romeinen gesticht werd, onlosmakelijk verbonden geweest met zijn rivier de Maas. Het is de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van het kanovaren!

Kanovaren over de Grensmaas

Van raften over de Grensmaas tot vissen in het stadspark: in Maastricht valt van alles te beleven. Het Vrijthof, het culturele hart van de stad, is de plek waar het theater, een museum en mooie kerken aan grenzen. Aan het Keizer Karelplein vindt u de Schatkamer Basiliek Sint Servaas, een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier vindt u de schrijn van St. Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.

De ultieme modestad

Maastricht is bij uitstek de ultieme modestad. De bekende (mode)merken hebben hier de meest prachtige winkels en boetieks en speciaalzaken presenteren de musthaves op het gebied van mode, accessoires en design! Bovendien zijn er in Maastricht verschillende streekmarkten te vinden. Sla uw slag en haal streekproducten, mode en heerlijk biologisch eten van lokale makers.

Fort Sint Pieter

Durft u ondergronds te gaan? Van een rondleiding in het fort Sint Pieter tot een steptocht in de Grotten Zonneberg: daag uzelf uit! Ga tijdens uw glampingvakantie in Limburg op avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg, Grotten Noord of Grotten Zonneberg of de Kazematten. Stap terug in de tijd of treed het donker tegemoet met de Maastricht Underground! Of leg bij de Sint Pietersberg het laatste stukje van het Pieterpad af door het schitterende heuvellandschap rondom Maastricht. Rondom het fort Sint Pieter kunt u, op één van de sfeervolle terrassen, een lekker hapje eten of genieten van een lekker verkoelend drankje!

Mergelstad Valkenburg

In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland flonkert de mergelstad Valkenburg met haar rijke toeristische traditie. Ga op de Kasteelruïne, sinds 1050 het baken van Valkenburg, terug naar de tijd van jonkvrouwen en ridders! Hier wandelt u door de wapenkamer, de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Deze bijzondere grot herbergt geheime gangen, prachtige wandschilderingen en er is nog veel meer moois te ontdekken..

Prachtige grotten

Valkenburg is omgeven door prachtige grotten, waar u unieke ondergrondse activiteiten kunt beleven als de Cave Experience en Grotbiken. U kunt ook een ritje naar de top van de berg maken met de enige kabelbaan in de buitenlucht van Nederland. Ook kunt u de Wilhelminatoren beklimmen en vervolgens met volle vaart naar beneden rodelen. Voor kinderen is een bezoek aan het drielandenpunt bij Vaals, Dierentuin Gaiazoo, attractiepark Bobbejaanland of Phantasialand natuurlijk een ultieme belevenis.

Vier uw vakantie in alle comfort, gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van camping Gulperberg. De mooiste glampingvakanties in Limburg vindt u bij Rent-a-Tent!

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
Limburg omgeving camping Gulperberg

Campingvakantie Limburg

Onze prachtige provincie Limburg biedt met haar glooiende landschap, het carnaval en de bruisende stad Maastricht volop mogelijkheden voor een heerlijke campingvakantie.

Speeltuin camping Gulperberg

Camping met diverse accommodaties met privé-sanitair!

Camping Gulperberg

In de glooiende heuvels van het Limburgse land ligt Panorama Camping Gulperberg. Deze mooi aangelegde familiecamping heeft een buitenzwembad, speeltuin en een campingwinkel!