Campingvakantie Limburg

Onze prachtige provincie Limburg biedt met haar glooiende landschap, het carnaval en de bruisende stad Maastricht volop mogelijkheden voor een heerlijke campingvakantie.

omgeving camping Gulperberg
Omgeving camping Gulperberg
Drielandenpunt
Bekijk alle fotos (4 )

Rijke historie

"Dao is mien vaajerland, Limburg naovenant" een regel uit het volkslied van Limburg. De zachte "G" en het heerlijke Limburgse dialect geven uw campingvakantie in Limburg een heel speciaal tintje. Limburg kent door de eeuwen heen een turbelente geschiedenis. Van Romeinen tot ridders, van jonkvrouw tot Koempels, in Limburg vindt u het allemaal. Stille getuigen zijn de talloze musea, kerken, kastelen, molens maar ook de begraafplaatsen van de geallieerden.

Kanoën, raften & snowboarden

Als u ergens écht de tijd voor uzelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten. En dat betekent zeker niet stilzitten en niks doen. Biking en hiking zijn favoriete bezigheden, evenals kanoën, raften, zwemmen. Vergeet ook niet te skiën en te snowboarden in de grootste indoor skipiste in Nederland: Snowworld Landgraaf.

Uitjes in Limburg

Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan de stad van Servaas, Maastricht. Een terrasje pakken op het Vrijthof, een bezoekje aan de Servaas basiliek of lekker shoppen? In Maastricht komt u altijd tijd tekort. En dan zijn er natuurlijk nog de grotten: niet alleen bij Maastricht, maar ook bij het toeristische Valkenburg met de bekende Mergelgrotten.

Of u nu een weekend, midweek of langer in Limburg verblijft, u komt als herboren weer terug in de hectiek van alledag!