Vallon Pont d'Arc

Vakantie Ardèche

De Ardèche is een vakantiebestemming voor het hele gezin. Ontdek in Zuid-Frankrijk de schitterende natuur, het mediterrane klimaat, het glasheldere water in de frisse rivieren, de feestelijke sfeer in de dorpjes en de kleine markten met heerlijke streekproducten.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
kanovaren op de ardeche
Ardèche
Aigues Ardeche canyon kloof
Bekijk alle fotos (4)

De Ardèche is wellicht de bekendste streek in Frankrijk. Zij dankt haar naam aan de gelijknamige rivier die in dit deel door een indrukwekkende “gorge” stroomt met daarin de wereldberoemde natuurbrug “Pont d’Arc”. De natuur is bijzonder afwisselend zowel boven als onder de grond - met bergen en vlaktes, ontelbare rivieren en stroomversnellingen, overweldigende gorges, kloven en enorme grotten.

Landschappelijk is er verschil tussen het warme en het - af en toe - vlakkere Meridionale zuiden en de stille, zwaar beboste valleien in het noorden van de “groene Ardèche”, maar altijd is er een heerlijk rivierstrand in de buurt waar kinderen niets liever doen dan dammen bouwen.

Een bezoek aan Frankrijks grootste grot, de Grotte de la Cocalière, of aan het grottencomplex Aven d’Orgnac waarvan maar liefst 30.000 m2 is opengesteld, is beslist de moeite waard. Privas is op een aantal heuvels gebouwd en biedt door de opeenstapeling van rode dakpannen een pittoresk uitzicht.

Ten zuiden daarvan ligt een basaltplateau met een gemiddelde hoogte van 700 m. Vooral in het voorjaar groeien en bloeien hier grote bloemtapijten; zelfs op de kale basaltblokken is het dan één en al kleur.

Charmante dorpen zijn hier tegen de rotsen geplakt, pleinen met een natuurlijke bron en bloemrijke gevels, een bankje met enkele authentieke dorpelingen en een terras waar u in de schaduw geniet van een oleander met een heerlijk glas plaatselijke wijn van het “jeu de boules-spel.” Dat is het Frankrijk van de ansichtkaarten, zoals u dat hier nog kunt vinden.

Voor de actievelingen - klein en groot - is er heel veel mogelijk: kanoën, raften, canyoing, speleologie, wandklimmen, mountainbiken, parapenten, vliegen, enz. En weet u wat zo fijn is: de Zuid-Franse zon is gul, met een gemiddelde van bijna 300 zondagen per jaar!

Buitenzwembad camping Domaine de Labeiller

Domaine de Labeiller

Camping le Medieval

Le Medieval

Les Charmilles nieuwe kinderbad

Camping met een Nederlandse eigenaar

Les Charmilles

La Bastide en Ardeche zwembad

La Bastide en Ardèche

Camping Le Ranc Davaine

Le Ranc Davaine

Camping Flower Le Riviera zwembad

Flower le Riviera