Vakantie Ardèche

De Ardèche is een vakantiebestemming voor het hele gezin. Ontdek in Zuid-Frankrijk de schitterende natuur, het mediterrane klimaat, het glasheldere water in de frisse rivieren, de feestelijke sfeer in de dorpjes en de sfeervolle markten met heerlijke streekproducten.

Pont d'Arc
Ardeche waterval
Pont d'Arc foto vakantiegast Les Charmilles
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterend natuurschoon

De Ardèche is wellicht de bekendste streek in Frankrijk. Zij dankt haar naam aan de gelijknamige rivier die in dit deel door een indrukwekkende “gorge” stroomt met daarin de wereldberoemde natuurbrug “Pont d’Arc”. De natuur is bijzonder afwisselend zowel boven als onder de grond - met bergen en vlaktes, ontelbare rivieren en stroomversnellingen, overweldigende gorges, prachtige kloven en enorme grotten. Landschappelijk is er verschil tussen het warme en het - af en toe - meridionale vlakkere zuiden en de stille, zwaar beboste valleien in het noorden van de “groene Ardèche”. Hier is altijd een heerlijk rivierstrand in de buurt waar kinderen heerlijk dammen bouwen.

Imposante grotten

Een bezoek aan Frankrijks grootste grot, de Grotte de la Cocalière, of aan het grottencomplex Aven d’Orgnac waarvan maar liefst 30.000 m2 is opengesteld, is beslist de moeite waard. Privas is op een aantal heuvels gebouwd en biedt door de opeenstapeling van rode dakpannen een pittoresk uitzicht. Ten zuiden daarvan ligt een basaltplateau met een gemiddelde hoogte van 700 m. Vooral in het voorjaar groeien en bloeien hier grote bloemtapijten en zelfs op de kale basaltblokken is het hier één en al kleur.

Authentieke Franse sfeer

Charmante dorpen zijn hier tegen de rotsen geplakt, pleinen met een natuurlijke bron en bloemrijke gevels, een bankje met enkele authentieke dorpelingen en een terras waar u in de schaduw geniet van een oleander met een heerlijk glas plaatselijke wijn van het “jeu de boules-spel.” Dat is het Frankrijk van de ansichtkaarten, zoals u dat hier nog kunt vinden.

Sportieve outdooractiviteiten

Voor de actievelingen - klein en groot - is er heel veel mogelijk. Van kanoën, raften en canyoing tot paardrijden, wandklimmen, mountainbiken, paragliden en vliegen. En weet u wat zo fijn is: de Zuid-Franse zon is gul, met een gemiddelde van bijna 300 zondagen per jaar! De Ardèche vormt een perfecte vakantiebestemming voor een actieve vakantie in de natuur. Huur ook een ingerichte bungalow- of glampingtent en kampeer 's zomers of in het voorjaar in de Ardèche!