Vakantie Bourgogne

'Leven als een God in Frankrijk'? Dit is mogelijk in de Bourgogne. Wie hier op vakantie gaat, zal begrijpen wat dit gezegde nu écht betekent.

Bourgogne
Bourgogne
auxerre bourgondie vaar
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterend natuurschoon

Het gebied is bekend door zijn rijke cultuur, prachtige steden en kastelen, uitstekende wijn en culinaire specialiteiten. In het hart van de Bourgogne ligt het Parc Naturel du Morvan met 180.000 ha vol uitgestrekte wouden en meren.

Fietsen & wandelen

Fietsers en wandelaars halen hier hun hart op. Via de talrijke wegen door de bossen en heuvels ontdekt u tal van verrassende dorpen, prachtige vakwerkhuizen en middeleeuwse kastelen. Het kasteel van de pittoreske plaats La Clayette is één van de indrukwekkendste gebouwen uit de middeleeuwen.

Levendige steden

Gaat u liever naar een stad? Bewonder in Broug-en-Bresse het klooster Monastere Royal de Brou, ga op avontuur in de escaperoom of neem een duik in het prachtige zwembad Centre Nautique du Carre d'Eau. In het welnessgedeelte van het bad geniet u heerlijk van de hamam en de sauna!

Prachtige wijnroute

Wist u dat de Bourgogne met 54 Michelinsterrenrestaurants de hoogste “sterrendichtheid” van Frankrijk heeft? Iedere ware wijnliefhebber moet tenminste één keer in zijn leven de bron van zijn liefhebberij opzoeken, de plek waar de beroemdste wijnen ter wereld vandaan komen! Om deze reden heeft de Bourgogne een prachtige route uitgestippeld die ongetwijfeld één van ‘s werelds mooiste wijnroutes is. Geniet en kom heerlijk tot rust in de Bourgogne!

Geniet op 3-sterrencamping Château de Montrouant van deze bijzondere sfeer en een heerlijk glaasje wijn. Hier kunt u ook heerlijk fietsen en wandelen, de ideale bestemming voor sportieve vakantiegasten!