Zonnebloemvelden Frankrijk

Vakantie Dordogne

Ontspanning, cultuur, geschiedenis en gastronomie zijn nergens in Frankrijk zó aanwezig als in de Dordogne. Dit in combinatie met een aangenaam klimaat en een schitterend golvend landschap maken de Dordorgne een geliefde vakantiebestemming.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Dordogne
Dordogne
Rivier Camping Chateau de Verdoyer
Bekijk alle fotos (4)

De Dordogne is voor veel Nederlanders een veelzijdige vakantiestreek om meer dan één keer te bezoeken. De rivieren Dordogne en Vézère kronkelen zich door het prachtige, groene heuvelland. Wanneer u besluit uw vakantie door te brengen in de Dordogne, vergeet u dan niet een riviertocht te maken. Zelf peddelend langs steile rotswanden en kiezelstrandjes of in groepsverband met de traditionele “Gabarre”. Ontdek de fantastische omgeving van deze streek op het water!

Het noordelijke deel van de Dordogne heet de Périgord Vert. Dit gebied is nauwelijks ontdekt door het massatoerisme. De Périgord Vert is een prachtig natuurgebied met een zonnig klimaat, heuvels, bossen, meren en rivieren. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De schilderachtige dorpjes en middeleeuwse stadjes zijn vooral op marktdagen erg gezellig. Het is ook de streek van de ’Foie Gras’. In de vele betaalbare restaurantjes moet u beslist een smakelijk streekmenu proberen. De authentieke keuken met diverse delicatessen van deze streek is wereldberoemd.

De Périgord Noir, tussen het dal van de Vézère en het dal van de Dordogne, is rijk aan cultureel erfgoed. De Vallée de la Dordogne is beroemd om zijn karakteristieke dorpjes met lauzedaken van platte leisteen, de middeleeuwse kastelen en de middeleeuwse stad Sarlat. De stad voert het predikaat ‘Ville d’art et d’histoire’ (plaats met een interessante historie) niet voor niets: de middeleeuwse huizen en renaissance herenhuizen, waarvan er maar liefst 77 op de monumentenlijst staan, zijn werkelijk prachtig.

Naast Sarlat zijn er nog vele andere sprookjesachtige stadjes en dorpjes met een typische Franse sfeer in de omgeving te vinden. Deze sfeer komt helemaal tot uiting tijdens een rondrit. De route leidt u langs tal van kleine dorpen en ook het beroemde bedevaartstadje Rocamadour wordt natuurlijk niet vergeten.

Op zoek naar een kleinschalige, sfeervolle camping? Kies dan voor Camping Le Moulin de Paulhiac of Camping La Rivière.

zwembad camping Le Moulin de Paulhiac

Le Moulin de Paulhiac

Luchtfoto zwembad Camping Chateau le Verdoyer

Camping met een Nederlandse eigenaar.

Le Verdoyer

Zwembad Camping La Riviere

Unieke en charmante camping in de Dordogne

La Riviere

Zwembad Camping Moulin de la Pique

Moulin de la Pique