Vakantie Dordogne

Ontspanning, cultuur, geschiedenis en gastronomie zijn nergens in Frankrijk zó aanwezig als in de Dordogne. Dit maakt, in combinatie met een aangenaam klimaat en een schitterend golvend landschap, de Dordorgne tot een geliefde streek om de vakantie door te brengen.

Dordogne
Rivier Camping Chateau de Verdoyer
Dordogne
Bekijk alle fotos (4 )

Vakantie in de Dordogne

Voor veel Nederlanders is de Dordogne een veelzijdige vakantiestreek, die zich perfect leent voor een heerlijke kampeervakantie. De rivieren Dordogne en Vézère kronkelen zich door het prachtige, groene heuvelland. Wanneer u besluit uw vakantie door te brengen in de Dordogne, vergeet u dan niet een riviertocht te maken. Peddel langs steile rotswanden en kiezelstrandjes of in groepsverband met de traditionele 'Gabarre.' Ontdek de fantastische omgeving van deze streek op het water!

Veelzijdig landschap

Het noordelijke deel van de Dordogne heet de Périgord Vert. Dit gebied is nauwelijks ontdekt door het massatoerisme. De Périgord Vert is een prachtig natuurgebied met een zonnig klimaat, heuvels, bossen, meren en rivieren. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De schilderachtige dorpjes en middeleeuwse stadjes zijn vooral op marktdagen erg gezellig. Het is ook de streek van de ’Foie Gras’. In de vele betaalbare restaurantjes moet u beslist een smakelijk streekmenu proberen. De authentieke keuken met diverse delicatessen van deze streek is wereldberoemd.

Prachtig erfgoed

De Périgord Noir, tussen het dal van de Vézère en het dal van de Dordogne, is rijk aan culturele bezienswaardigheden. De Vallée de la Dordogne is beroemd om zijn karakteristieke dorpjes met lauzedaken van platte leisteen, de middeleeuwse kastelen en de middeleeuwse stad Sarlat. De stad voert het predikaat ‘Ville d’art et d’histoire’ (plaats met een interessante historie) niet voor niets. De middeleeuwse huizen en renaissance herenhuizen, waarvan er maar liefst 77 op de monumentenlijst staan, zijn werkelijk prachtig.

Authentieke Franse sfeer

Naast Sarlat zijn er nog vele andere sprookjesachtige stadjes en dorpjes met een typische Franse sfeer in de omgeving te vinden. Deze sfeer komt helemaal tot uiting tijdens een rondrit. De route leidt u langs tal van kleine dorpen en ook het beroemde bedevaartstadje Rocamadour wordt natuurlijk niet vergeten.

Zoekt u een kleinschalige, sfeervolle camping in de Franse Dordogne? Kies dan voor camping Le Moulin de Paulhiac. Camping Château Le Verdoyer heeft Nederlandse eigenaren.