Fietsen en wandelen in de Languedoc-Roussillon

Wandelen en fietsen in Languedoc-Roussillon? Op zoek naar een vakantiebestemming waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen? Dan heeft de Languedoc-Roussillon u veel te bieden! Met diverse heuvels, bergen, wijngaarden, rivieren, natuurparken en autoloze wegen heeft de Languedoc-Roussillon voor ieder wat te bieden!

Fietsen camping le Petite Camargue
Meer Domaine de Châlain
wandelen Garenne

Gorges d’Heric

Vanaf camping Sérignan Plage is het ca. 1u en 15 min rijden naar de prachtige wandelroute van Gorges d'Heric. U loopt hier op een geasfalteerde route langs de rivier, waar u op meerdere plekken de mogelijkheid hebt om te zwemmen in de rivier (handdoek en zwemspullen mee, voor als u een frisse duik wilt nemen). De wandelroute begint bij de gemakkelijk te bereiken parkeerplaats (parkeren kost in het hoogseizoen ongeveer €3,- per dag), waarvan u doorloopt naar het dorpje Heric, waar u in de zomer kunt genieten van een lekker drankje op het terras.

Katharenkastelen

Op ongeveer 1u en 10 min rijden van camping Ma Prairie vindt u de Katharen kastelen. Rond de Katharenkastelen zijn er ruim voldoende prachtige fietsroutes die u allen belonen met prachtig uitzicht en indrukwekkende kastelen en forten. De fietsroutes bevatten zo af en toe steile hellingen, maar des te zwaarder de helling, des te mooier het uitzicht! Met meer dan 400 km aan fietsroutes kunt u zich hier meerdere dagen vermaken en heerlijk kunt fietsen in de Languedoc-Roussillon.

Salagou, route les Vailhés en Le Cirque de Mourèze

Indien u heerlijk wilt wandelen zit u in de Languedoc-Roussillon op camping Sérignan Plage zeker goed! De camping ligt namelijk ook op ca. 50 min rijden van de heerlijke wandelroutes: Route les Vailhés (Bij het meer Lac du Salagou) en Le Cirque de Moureze.

  • Route les Vailhés: Route les Vailhés is een mooie route bij het stuwmeer Le Lac de Salagou, het bijzondere van dit landschap is de rode zandkleur. De route begint bij Clermont l'Herault, waar u langs het water een mooie (stevige route) kunt lopen langs het meer weer terug naar Clermont l'Herault. Tijdens de gehele route heeft u uitzicht op het prachtige stuwmeer.
  • Le Cirque de Mouréze: Le Cirque de Mourèze is een route langs een geweldig landschap met mooie rotsen en kloven, tijdens de route kunt u genieten van prachtige uitzichten. Le Cirque de Mourèze biedt verschillende wandelroutes (vanaf een route van 1 uur wandelen tot een route waarbij u 5 uur kunt wandelen). U moet er rekening mee houden dat sommige delen een kleine klim bevatten (wandelschoenen aangeraden).

Fietsen of wandelen in één van de natuurparken

Daarnaast kunt u fietsen en wandelen in Languedoc-Roussillon in één van de natuurparken, deze natuurparken bieden u prachtige groene omgevingen waar u kunt genieten van een geweldige flora en fauna. Indien u natuurliefhebber bent en op vakantie gaat naar de omgeving Languedoc-Roussillon raden wij het u zeker aan om één van deze natuurparken te bezoeken!

Languedoc Roussillon

Meer over de Languedoc-Roussillon

Wilt u meer weten over de regio rondom de Languedoc-Roussillon? Bekijk dan onze speciale Languedoc-Roussillon pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.