Vakantie Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon is een streek vol contrasten, waar de zon permanent schijnt. De kustlijn strekt zich uit over een lengte van 200 kilometer langs de Middellandse Zee en is een waar paradijs voor watersporters en liefhebbers van zon, zee en strand.

Camping Blue Bayou
beziers frankrijk
Chateau van Puissalicon
Bekijk alle fotos (4 )

Zon, zee & cultuur

U wordt uitgenodigd om de sfeer van zon, geuren, kleuren en legendes van deze veelzijdige streek op te snuiven. Ontdek schitterende stranden als Sérignan Plage en Portiragnes Plage of ga naar de Petite Camargue, waar de traditionele ruiters nog steeds rond de kuddes stieren en paarden rijden. Ook de kleurrijke traditie van de zoutzieders, die het zout verzamelen in de zoutpannen van Aigues-Mortes, leeft voort.

Sfeer van de Middellandse Zee

Van de Camargue tot de Côte Vermeille is de sfeer van de Middellandse Zee alom aanwezig. Bezoek Montpellier, een stad die door haar zonnige klimaat bij veel bezoekers in de smaak valt. In Béziers, de hoofdstad van de Languedoc- Roussillon, kan u bovendien de heerlijke streekwijnen proeven. Ook kan u in de Languedoc-Roussillon heerlijk fietsen of wandelen!

Historisch erfgoed

Bewonder ook prachtige plaatsen als Perpignan, met haar prachtige culturele bezienswaardigheden of Nîmes, de stad met de zeven heuvels. Nîmes, centraal gelegen tussen de Provence en Languedoc, zijn de sporen van de Romeinen nog zichtbaar.

Op zoek naar een topcamping voor jong en oud? Kies voor camping La Sirène of camping Sérignan Plage!