Vakantie Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon is een streek vol contrasten, waar de zon altijd schijnt! De kustlijn van de regio strekt zich uit over een lengte van 200 kilometer langs de Middellandse Zee en is een waar paradijs voor watersporters en liefhebbers van zon, zee en strand. Geniet van een heerlijke campinvakantie in één van de mooiste regio's van Frankrijk!

Languedoc Roussillon
Beziers en wijngaarden
Collioure uitzicht
Bekijk alle fotos (4 )

Zon, zee & cultuur

Bent u op zoek naar een heerlijke campingvakantie? Geniet van het cultuurrijke Languedoc-Roussillon! In het zuiden van Frankrijk kunt u genieten van het warme weer, zonovergoten stranden en gezellige badplaatsen. U wordt uitgenodigd om de cultuur en de sfeer van de regio te verkennen. Ontdek schitterende stranden als Sérignan Plage en Portiragnes Plage of verken de prachtige natuurrijke Camargue, met haar moerassen en wilde dieren, waaronder paarden, stieren en zelfs flamingo's. Bezoek prachtige steden of de roze meren van Aigues-Mortes!

Sfeer van de Middellandse Zee

De Languedoc-Roussillon staat bekend om het warme weer en prachtige stranden, maar wist u dat de Languedoc-Roussillon tevens de grootste wijnstreek van Frankrijk is? Met haar schrale hellingen, droog klimaat en overvloed aan zon is de regio perfect voor een heerlijk wijntje! Dus trek er op uit en geniet van een lekkere wijnproeverij!

Houdt u ervan om tijdens uw vakantie te dwalen door leuke plaatsjes? Ook dan zit u in de Languedoc-Roussillon op de goede plaats. Breng een bezoek aan Montpellier, een stad die door haar zonnige klimaat bij veel bezoekers in de smaak valt! Of trek naar Béziers, één van de oudste steden van Frankrijk (524 v.Chr.) en tevens de hoofdstad van de regio. Daarnaast biedt de Languedoc-Roussillon ook voldoende ruimte om te fietsen of wandelen!

Historisch erfgoed

De Languedoc-Roussillon is een regio met een zeer rijke geschiedenis! Verschillende steden in de regio hebben dan ook nog steeds grote stadsmuren, torens en stadspoorten, van Carcassonne tot Aigues-Mortes! Bezichtig prachtige plaatsen als Perpignan, met haar prachtige culturele bezienswaardigheden of Nîmes, de stad met de zeven heuvels. In Nîmes zijn daarnaast de sporen van de romeinen nog zichtbaar!

Bent u opzoek naar een topcamping in de Languedoc-Roussillon voor jong en oud? Kies dan voor camping Sérignan Plage en geniet van een heerlijke campingvakantie in het zonnige Zuid-Frankrijk!