Natuurparken in Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon kent een bijzonder rijke flora en fauna, waar ook veel wilde dieren in leven. Het merendeel van de natuurparken in Languedoc-Roussillon is zeer groot en heeft een prachtig groen landschap. U vindt hier onder andere mooie meren en dieren als wilde paarden, stieren en zelfs flamingo's. De Languedoc-Roussillon heeft genoeg bijzondere landschapen te bieden aan natuurliefhebbers.

landschap pyreneeën
water landschap languedoc
Nicols Frankrijk Camargue vaar

Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes

Het regionale natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën is het allereerste regionale natuurpark van de Pyreneeën. Het gebied beschikt over 7 natuurreservaten, 3 natura 2000-gebieden, 9 skigebieden, 2 kuuroorden en 2 Vauban-Citadellen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Er is hier voor iedereen wel iets te doen! Leuk tip om te doen: reis met de kleine gele trein van Cerdanya door het regionale park. U bent vanaf camping La Sirène met ca. 1 uur en 20 min rijden bij het regionale natuurpark in Languedoc-Roussillon.

Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en Méditerranée

Het Regionaal Natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée, bestaat uit een zeer gevarieerd landschap, zo vindt u hier lagunes, zandstranden (aan de Middellandse Zee), wijngaarden en een mooie groene omgeving. Ook bevinden badplaatsen Narbonne-Plage, Gruissan-Plage en Leucate zich in het park, de ideale bestemmingen om te ontspannen of juist met één van de vele watersportactivitieiten actief bezig te gaan. Bevindt u zich op camping Sérignan Plage of camping Ma Prairie dan is het ongeveer 50 min. reizen voor u zich in dit natuurpark in Languedoc-Roussillon bevindt.

Parc Naturel Régional de Camargue

Op zoek naar een natuurgebied in Languedoc-Roussillon, waar u een mooi landschap en prachtige dieren kunt vinden? De Camargue is een prachtig moerasgebied aan de Middellandse Zee. Dit gebied staat voornamelijk bekend vanwege de zwarte stieren, roze flamingo's maar bovenal de grijswitte Camargue paarden. De Camargue is een vlak en zeer waterrijk gebied met vele meren, lagunen, moeras- en grandland, duin- en bosgebieden. De Camargue is van groot belang voor de winning van zout, de rijstteelt in Frankrijk en de wijnbouw. De Camargue is een fragiel ecosysteem en zeer zeldzaam in Europa, omwille hiervan van het zorgvuldig beschermd.
In de Camargue kunt u paardrijden, winkelen, rondvaarten maken, wandelen, vogels kijken en kijken naar niet-bloedige stierengevechten (de zogenaamde "Course Camarguaise"), waarbij de "stierenvechters" een strikje proberen af te pakken van de stieren, die vast gemaakt zit tussen de hoorns van de stier.
Vanaf camping Bon Port is het ongeveer 45 minuten rijden naar het Parc Naturel Régional de Camargue.

Nationaal Park Cevennen

Het landschap in de Cevennen is zeer gevarieerd, maar bovenal wonderschoon. Het is het enige bewoonde natuurpark van Frankrijk wat voornamelijk door mensen is gemaakt. Mede daarom staat het Nationaal Park Cevennen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De mooiste plekken in het gebied zijn: Cirque de Navacelles, Mont Aigoual, Gorges du Tarn, de Hérault rivier, de grotten in de Cevennen, Notre-dame-de-la-Rouvière en de grand Causses. Daarnaast is de flora en fauna in het gebied prachtig. Vanaf camping Sérignan Plage is het ca. 1 uur en 30 min rijden naar het grote gebied van Nationaal Park Cevennen, toch is het zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

beziers frankrijk

Meer over de Languedoc-Roussillon

Wilt u meer weten over de regio rondom de Languedoc-Roussillon? Bekijk dan onze speciale Languedoc-Roussillon pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.