Natuurparken in Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon staat bekend om haar bijzonder rijke flora en fauna en als regio waar veel wilde dieren , van wilde paarden tot wilde stieren en zelfs flamingo's. Het merendeel van de natuurparken in Languedoc-Roussillon is zeer groot en heeft een prachtig groen landschap, gevuld met prachtige meren en grote bossen. De Languedoc-Roussillon biedt natuurliefhebbers genoeg bijzondere landschapen voor een heelijke kampeervakantie. Trek er op uit en verken de pracht en praal van de Languedoc-Roussillon!

landschap pyreneeën
water landschap languedoc
Nicols Frankrijk Camargue vaar

Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes

Het regionale natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën is het allereerste regionale natuurpark van de Pyreneeën! Het gebied bestaat uit 7 natuurreservaten, 3 natura 2000-gebieden, 9 skigebieden, 2 kuuroorden en 2 Vauban-Citadellen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Er is hier voor iedereen wel iets te doen! Een leuke tip van Rent-a-Tent: reis met de kleine gele trein van Cerdanya door het regionale park. Camping Le Trivoly ligt op een ruim uur van Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes.

Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en Méditerranée

Het Regionaal Natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée, bestaat uit een zeer gevarieerd landschap, met lagunes, zandstranden (aan de Middellandse Zee), wijngaarden en een prachtige groene omgeving. Ook bevinden de badplaatsen Gruissan-Plage, Narbonne-Plage en Leucate zich in het park, de ideale bestemmingen om lekker te ontspannen of om te genieten van één van de vele watersportactivitieiten in de regio! Vanaf Le Pré Catalan is het ca. 20 minuten rijden en vanaf camping Ma Prairie en Sérignan Plage is het ca. 50 min. reizen naar het natuurpark in de Languedoc-Roussillon!

Parc Naturel Régional de Camargue

Bent u op zoek naar de beroemde wilde dieren van de Languedoc-Roussillon? Dan is de Camargue de locatie voor u! De Camargue is een prachtig moerasgebied in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Het gebied staat voornamelijk bekend om de zwarte stieren, roze flamingo's maar bovenal de grijswitte Camargue paarden. De Camargue is een vlak en waterrijk gebied met vele meren, moeras- en grandland, lagunen, duin- en bosgebieden. De Camargue is van groot belang voor de winning van zout, wijnbouw en de rijstteelt in Frankrijk. De Camargue is een fragiel ecosysteem en zeer zeldzaam in Europa, omwille hiervan van het zorgvuldig beschermd.

In de Camargue kunt u paardrijden, winkelen, wandelen, rondvaarten maken, naar vogels kijken en een bezoek brengen aan de (niet-bloedige) stierengevechten, de zogenaamde "Course Camarguaise. Bij de Course Camarguaise proberen "stierenvechters" een strikje af te pakken van de stieren, die vast gemaakt zit tussen de hoorns van de stier. In tegenstelling van o.a de Spaanse varriant worden de stieren bij de Course Camarguaise niet verwond.

Nationaal Park Cevennen

Het landschap in de Cevennen is zeer gevarieerd, maar bovenal wonderschoon. Het is het enige bewoonde natuurpark van Frankrijk wat voornamelijk door mensen is gemaakt. Mede daarom staat het Nationaal Park Cevennen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De mooiste plekken in het gebied zijn: Cirque de Navacelles, Mont Aigoual, Gorges du Tarn, de Hérault rivier, de grotten in de Cevennen, Notre-dame-de-la-Rouvière en de grand Causses. Daarnaast is de flora en fauna in het gebied prachtig. Vanaf camping Sérignan Plage is het ca. 1 uur en 30 min rijden naar het grote gebied van Nationaal Park Cevennen, toch is het zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

beziers frankrijk

Meer over de Languedoc-Roussillon

Meer informatie over de Languedoc-Roussillon? Bekijk dan de speciale Languedoc-Roussillon pagina van Rent-a-Tent!

Zwembad met rosten en palmbomen la Sirene

Stacaravans in de Languedoc-Roussillon

Opzoek naar een luxe campingvakantie in de Languedoc-Roussillon? Rent-a-Tent biedt op verschillende campings in de regio stacaravans aan voor een heerlijke campingvakantie!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.