Provence

Vakantie Provence

De Provence is een afwisselend gebied waar u kunt genieten van het heerlijke milde klimaat. Heerlijk zonnen, zwemmen of watersporten. Ook wandelaars en fietsers komen zeker aan hun trekken door de prachtige natuur.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
relaxen op camping domaine du verdon
Watersport Domaine du Verdon
Lavendel
Bekijk alle fotos (4)

De Provence wordt geassocieerd met geurige lavendel, overweldigende natuur en de zachte kleuren van het ochtend- en avondlicht. Het is dus niet verwonderlijk dat vele kunstenaars en schilders hun inspiratie hebben opgedaan in dit zuidoostelijke deel van Frankrijk. Vincent van Gogh maakte de mooiste schilderijen in Arles.

Natuurliefhebbers komen hier uitstekend aan hun trekken. De adembenemende Les Gorges du Verdon wordt ook wel de ‘Europese Grand Canyon’ genoemd. De rivier de Verdon komt uit in het stuwmeer Le Lac de Sainte Croix, waar diverse watersportmogelijkheden zijn.

De ‘Route Napoleon’ loopt van Grenoble naar Cannes en voert u via een aantal bergpassen langs de mooiste plekken van Frankrijk. Tussen Castellane en Grasse worden veel fossielen gevonden, die u daar ook kunt kopen. Houdt u meer van cultuur? Brengt u dan zeker een bezoek aan Castellane. Deze oude vestingstad ligt aan de voet van een 184 m hoge rotspunt. Vanaf de 12e eeuwse parochiekerk St.-Victor kunt u naar de bovenop gelegen kapel Notre-Dame-du-Roc wandelen. Deze steile klim duurt ongeveer een half uur. Het uitzicht vanaf hier is prachtig.

Op zoek naar een prachtige 4-sterrencamping aan de rivier de Verdon? Kies dan voor Camping Domaine du Verdon.

Zwembad Domaine du Verdon

Camping Domaine du Verdon