Vakantie Provence

De Provence is een afwisselend gebied waar u geniet van een heerlijke mild klimaat. In dit prachtige Zuid-Franse gebied kan u bovendien heerlijk zonnen, zwemmen of watersporten. De veelzijdige Provence verrast u keer op keer en leent zich uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten!

Provence camping Douce Quiétude Sandaya
Watersport Domaine du Verdon
lavendel provence
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterend natuurschoon

De Provence wordt geassocieerd met geurige lavendel, overweldigende natuur en de zachte kleuren van het ochtend- en avondlicht. Het is dus niet verwonderlijk dat vele kunstenaars en schilders hun inspiratie hebben opgedaan in dit zuidoostelijke deel van Frankrijk. Vincent van Gogh maakte de mooiste schilderijen in Arles.

'Europese Grand Canyon'

Natuurliefhebbers komen hier uitstekend aan hun trekken. De adembenemende Les Gorges du Verdon wordt ook wel de ‘Europese Grand Canyon’ genoemd. De rivier de Verdon komt uit in het stuwmeer Le Lac de Sainte Croix, waar diverse watersportmogelijkheden zijn.

Route Napoleon

De ‘Route Napoleon’ loopt van Grenoble naar Cannes en voert u via een aantal bergpassen langs de mooiste plekken van Frankrijk. Tussen Castellane en Grasse worden veel fossielen gevonden, die u daar ook kunt kopen. Houdt u meer van cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan Castellane. Deze oude vestingstad ligt aan de voet van een 184 m hoge rotspunt. Vanaf de 12e eeuwse parochiekerk St.-Victor kan u naar de bovenop gelegen kapel Notre-Dame-du-Roc wandelen. Deze steile klim duurt ongeveer een half uur en het uitzicht vanaf hier is prachtig.

Ons camping aanbod in de Provence: