Musea en historie in de Vendée

Op zoek naar musea en historie in de Vendée? De Vendée kent een rijke historie. In de regio zijn er diverse historische plekken uit verschillende tijdperken te bewonderen. Zo kunt u bijvoorbeeld terug in de tijd van de Vendée oorlog of de historische sporen van de Franse Renaissance bezichtigen. Indien u op zoek bent naar cultuur en historie dan valt er in de Vendée genoeg te beleven!
De Vendée oorlog was een opstand van boeren, clerus (geestelijke), handwerkers en lagere adel tegen de Franse Revolutie. Dit conflict liep uit op een ware oorlog tussen 1793 en 1796. Dit conflict escaleerde door het invoeren van de verplichte legerdienst, honderdduizenden mensen hebben het leven gelaten tijdens deze oorlog.

Ridders Vendée
Napoleon bonaparte
historisch kasteel

L'Historial de la Vendée

Op ongeveer 35 km rijden vanaf camping Yelloh! Village Château la Forêt ligt L'historial de La Vendée. Dit is een museum gelegen in het landschap rond de Lucs-sur-Boulogne. Het museum bevat een groendak, waardoor het prachtig is geïntegreerd in het landschap. Het museum is vooral gericht op de Vendée oorlog, waarbij de bevolking in opstand kwam tegen de republikeinen (Franse volksleger). Deze opstand heeft een stukje zeer interessante geschiedenis opgeleverd, wat u kunt bekijken in het museum. Voor uw kinderen is er een apart museum, waarbij zij doormiddel van 15 speelse activiteiten kennis kunnen maken met de thema's van de dieren op de oude boerderijen.

Château de Terre Neuve

Het kasteel van Terre Nueve werd rond 1590 gebouwd tijdens de Franse Renaissance. Het kasteel is prachtig ingericht en u vindt hier nog echte bezienswaardigheden uit de oude Franse tijd. U wordt hier rondgeleid door een (Frans sprekende) gids, maar het verhaal wordt in een Engelstalig boekje duidelijk voor u uitgelegd en daarbij is al het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam waardoor de rondleiding duidelijk genoeg voor u zal zijn. Op ongeveer 20 minuten rijden van camping les Écureuils kunt u genieten van het prachtige kasteel.

La Roche-sur-Yon

La Roche-sur-Yon is sinds de Napoleontische tijd de hoofdstad van de Vendée en ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf camping Yelloh! Village Château la Forêt. In deze stad vindt u vooral gebouwen uit de 19e eeuw (gebouwd in de stijl van Napoleon). één van de bekendste bezienswaardigheden is 'Place Napoléon' waar u een enorm standbeeld van Napoleon zelf kunt bewonderen. U kunt in de stad een route afleggen (circuit Napoleon) die u langs alle hoogtepunten van de stad zal leiden.

Château de Tiffauges

Op ongeveer een uur rijden van camping Yelloh! Village Château la Forêt vindt u het prachtige middeleeuwse kasteel van de Tiffauges. Het kasteel is sinds 1957 een beschermd historisch monument. In het kasteel zijn overal middeleeuws verklede ridders en jonkvrouwen aanwezig. Daarnaast worden er ook riddershows gehouden bij het kasteel. Het kasteel is een leuke bezienswaardigheid voor het hele gezin.

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.