Musea en historie in de Vendée

Bent u op zoek naar musea en historie in de Vendée? De Vendée kent een zeer rijke historie! De regio beschikt over diverse historische locaties uit verschillende tijdperken. Ontdek de Opstand in de Vendée, treed in de historische sporen van de Franse Renaissance of breng een bezoek aan Themapark Puy du Fou! Indien u op zoek bent naar cultuur en historie dan is de Vendée de ideale locatie!

Park du Fou
Ridders Vendée
Napoleon bonaparte

L'Historial de la Vendée

L'historial de La Vendée een museum gelegen in het landschap rond de Lucs-sur-Boulogne. Het museum bevat een groendak en is daarmee prachtig geïntegreerd in het landschap. Het museum is vooral gericht op de Opstand in de Vendée, waarbij de bevolking in opstand kwam tegen de republikeinen (Franse volksleger) ten tijde van de Franse Revolutie. Deze opstand is interessant gedeelte van de Franse geschiedenis! Voor de kinderen is er een apart museum, waarbij zij door middel van 15 speelse activiteiten kennis kunnen maken met de thema's van de dieren op de oude boerderijen.

Château de Terre Neuve

Het kasteel van Terre Nueve werd rond 1590 gebouwd ten tijde van de Franse Renaissance. Het kasteel is prachtig ingericht en u beschikt nog over echte bezienswaardigheden uit de oude Franse tijd. Bij het kasteel kunt u deelnemen aan een rondleiding, geleid door een (Franstalige) gids. Het verhaal wordt daarbij tevens in een Engelstalig boekje duidelijk uitgelegd. Op ca. 20 minuten rijden van camping les Écureuils kunt u genieten van het prachtige kasteel!

La Roche-sur-Yon

La Roche-sur-Yon is sinds de Napoleontische tijd de hoofdstad van de Vendée. In deze stad vindt u gebouwen uit de 19e eeuw (gebouwd in de empire stijl). Eén van de bekendste bezienswaardigheden is 'Place Napoléon' waar u een enorm standbeeld van Napoleon zelf kunt bewonderen. U kunt in de stad een route afleggen (circuit Napoleon) die u langs alle hoogtepunten van de stad zal leiden.

Château de Tiffauges

Het middeleeuwse kasteel van de Tiffauges is sinds 1957 een beschermd historisch monument. In het kasteel zijn overal middeleeuws verklede ridders en jonkvrouwen aanwezig. Tevens worden er ook riddershows gehouden bij het kasteel. Het kasteel is een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud en een echte aanrader tijdens uw kampeervakantie in de Vendée!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.