Vakantie in de Vendée

Ten noorden van Bordeaux en ten zuiden van Bretagne vindt u de Vendée, een veelzijdige regio aan de westkust van het populaire vakantieland Frankrijk! Het aantal zonuren in de Vendée - ruim 2500 per jaar - is gelijk aan dat van de Côte d'Azur! Bovendien bent u sneller in de Vendée dan in Zuid-Frankrijk. Geniet in de Vendée van prachtige landschappen, sfeervolle badplaatsen en leuke pret- en waterparken. Adem met volle teugen de zeelucht in langs de 250 km lange kust, waarvan 140 km aan fijne zandstranden. Geniet van een heerlijke kampeervakantie aan de Atlantische kust!

Stock familie op het strand
Charente Maritieme
Haven van Sables d Olonne
Bekijk alle fotos (4 )

Ideale vakantiebestemming voor gezinnen

De Vendée is ideaal voor familievakanties. Kilometers lange zandstranden lopen langzaam af in de helderblauwe Atlantische Oceaan. Het is een waar paradijs voor kinderen en liefhebbers van watersport!

Ongerepte stranden

Het milde klimaat is uitstekend, met bijna evenveel zonuren als de Rivièra. Het heerlijke, kwalitatief uitmuntende zeewater en de schone, ongerepte stranden maken de Vendée tot een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming!

Sfeervolle badplaatsen en markten

Overal vindt u tussen de duinen in de Vendée sfeervolle havenplaatsen met gezellige markten, waar een enorme sortering verse vis- en schaaldieren te koop is. De mondaine badplaatsen Les Sables d’Olonne, St. Jean de Monts en St. Gilles-Croix-de-Vie zijn zeker een bezoek waard. Het coulissenlandschap is kenmerkend voor een groot deel van de Vendée; grote stukken weiland, omgeven door hoge heggen.

Watersporten & aquaparken

Er is een ruime keuze aan sportieve voorzieningen, zoals waterskiën, strandzeilen en windsurfen. Daarnaast zijn er tal van leuke pret- en waterparken in de regio.

Promenade Sables d'Olonne

Eén van de bekendste en populairste badplaatsen in de Vendée is Sables d'Olonne. Waar u een twee kilometer lang strand vind, daar kunt u heerlijk zonnebaden en waar u bovendien allerlei terrasjes en marktkramen vindt. In de promenade is het vooral 's avonds en in de vele restaurants gezellig druk. Achter de promenade vindt u het fort de Eglise St-Nicols, één van de mooiste bezienswaardigheden van Les Sables d'Olonne.

Culturele bezienswaardigheden

De regio kent een een rijke historie. In de regio bewondert u diverse historische plekken uit verschillende tijdperken, zo kan u bijvoorbeeld terug in de tijd van de Vendéeoorlog of bekijkt u de historische sporen van de Franse Renaissance.

Heerlijk fietsen & wandelen

In de Vendée kan u bovendien heerlijk fietsen en wandelen. Achter de duinenrij ligt in het binnenland het Marais Poitevin. In dit unieke natuurgebied, dat bestaat uit ontelbare meertjes en moerassen met prachtige watervogels, kan u leuke boottochten maken. Voor de kust liggen twee eilandjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken: Île de Noirmoutier, het bloemeneiland met groene bossen en witte zoutpannen en Île d’Yeu, een rots in zee. Bij laag tij kan u over de Passage du Gois naar Île de Noirmoutier fietsen of rijden.

Leuke kindercampings

Bent u op zoek naar een familiecamping aan de Franse kust, met fantastische zwembaden? Kies dan voor Camping les Écureuils of Camping L'Océano d'Or. Overnacht goedkoop in een luxe, ingerichte bungalowtent of ga voor glamping. U kunt bijvoorbeeld overnachten in de luxe 4-kamerstacaravan Mango op Camping L'Océano d'Or of in een safaritent op camping Domaine de beaulieu of in een een GlamLodge tent op camping Les Amiaux.