brug bij Sables d Olonne

Vakantie in de Vendée

De Vendée is een zeer veelzijdige regio in het populaire vakantieland Frankrijk. Het aantal zonuren in de Vendée ligt gelijk aan die van de Côte d'Azur, groot voordeel van de Vendée is dat het veel dichterbij is dan Zuid-Frankrijk. In de Vendée kunt u genieten van prachtige landschappen, sfeervolle badplaatsen en leuke pret- en waterparken. Adem met volle teugen de zeelucht langs de 250 km lange kust, waarvan 140 km aan fijne zandstranden, waar de Vendée aan de Atlantische Oceaan grenst.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Zwembaden in de Vendee
Haven van Sables d Olonne
Franse westkust
Bekijk alle fotos (4)

De Vendée is ideaal voor een familievakantie. Kilometers lange zandstranden lopen langzaam af in de helderblauwe Atlantische Oceaan. Zelfs in het hoogseizoen is er voor iedereen ruimte genoeg. Het is een waar paradijs voor kinderen en liefhebbers van watersport.

Het klimaat is er uitstekend, met bijna evenveel zonuren als aan de Rivièra. Het heerlijke, kwalitatief uitmuntende zeewater en de schone, ongerepte stranden maken de Vendée tot een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming.

Overal vindt u tussen de duinen sfeervolle havenplaatsen met gezellige markten, waar een enorme sortering verse vis- en schaaldieren te koop is. De mondaine badplaatsen Les Sables d’Olonne, St. Jean de Monts en St. Gilles-Croix-de-Vie zijn zeker een bezoek waard.

Er is een ruime keuze aan sportieve voorzieningen, zoals waterskiën, strandzeilen en windsurfen. Daarnaast zijn er een aantal leuke pret- en waterparken in de regio.

In de promenade is het (vooral) 's avonds en in de vele restaurants gezellig druk. Gelukkig is het prijsniveau in de Vendée nog alleszins redelijk.

De regio kent een talrijke historie. In de regio zijn er diverse historische plekken uit verschillende tijdperken te bewonderen, zo kunt u bijvoorbeeld terug in de tijd van de Vendéeoorlog of de historische sporen van de Franse Renaissance bezichtigen.

In de Vendée kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Achter de duinenrij ligt in het binnenland het Marais Poitevin. In dit unieke natuurgebied, dat bestaat uit ontelbare meertjes en moerassen met prachtige watervogels, kunt u leuke boottochten maken. Voor de kust liggen twee eilandjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken: Île de Noirmoutier, het bloemeneiland met groene bossen en witte zoutpannen en Île d’Yeu, een rots in zee. Bij laag tij kunt u over de Passage du Gois naar Île de Noirmoutier fietsen of rijden.

Bent u op zoek naar een familiecamping met fantastische zwembaden? Kies dan voor Camping les Écureuils of Camping L'Océano d'Or.

L'Océano d'Or overdekt zwembad

Camping L'Océano d'Or

Zwembad camping Les Ecureuils

Camping les Écureuils

La Foret zwembad en chateau

Camping Yelloh! Village Château la Forêt

Camping Les Amiaux Waterglijbanen

Camping Les Amiaux

Zwembad Camping La Ferme du Latois

Camping La Ferme du Latois

Zwembad camping Les Ecureuils

Op vakantie naar de Vendée?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.