Leuke pret- en waterparken in de Vendée

Er zijn voldoende leuke pret- en waterparken in de Vendée. Indien u een leuk dagje uit wilt, dan vindt u bij diverse pret- en waterparken plezier voor het hele gezin! U kunt genieten van één van de vele waterglijbanen, maar ook een themapark, avonturenpark en andere activiteiten zijn in de Vendée te beleven.

waterpark cap soleil
Speeltuin camping Pra delle Torri
Glijbaan met band Serignan Plage

O' Gliss waterpark

Op slechts (ca.) 15 km van camping L'Océano d'Or ligt het O' Gliss waterpark. O'Gliss waterpark is een nieuw park (geopend in 2016) en het grootste waterpark in de Vendée en tevens één van de grootste waterparken van Europa. Het waterpark is opgedeeld in vier verschillende gedeeltes, waaronder een ondiep gedeelte voor kleine kinderen. Het park is voorzien van een prachtig tropisch zwemparadijs met ligstrand, golfslagbad en zelfs een tapas bar. Aan glijbanen is er ook ruim voldoende keuze voor jong en oud, u kunt hier genieten van snelle glijbanen, glijbanen met banden, een wildwaterbaan en zelfs een schans die u in het water lanceert. Eten en drinken mag u eventueel zelf meenemen en het waterpark heeft een handig bandjes systeem waarbij u met uw bandje kunt betalen voor eten en drinken in het park (u kunt hier vooraf geld op zetten). Het park is in het hoogseizoen iedere dag geopend van ca. 10.00 uur tot 19.00 uur. Indien u kaartjes wilt kopen raden wij het u aan om deze online te bestellen. Indien u een kaartje koopt heeft u 40% korting (binnen de limiet van 10 dagen) op entree bij het Indian Forest adventurepark.

Themapark Le Puy du Fou

Het themapark Le Puy du Fou is het bekendste park in de Vendée. Het park is internationaal beroemd om haar indrukwekkende en realistische shows. Het park is opgebouwd in verschillende tijdperken, die allen gefocust zijn op de historie in de Vendée. Op ca. een uurtje rijden vanaf camping Yelloh! Village Château la Forêt ligt het themapark, wat zeker de moeite waard is om een bezoekje te brengen. Het park is in het hoogseizoen geopend van ca. 9.30 uur tot 22.30 uur.

Indian Forest adventurepark

Het Indian Forest adventurepark is prachtig gelegen in het bos. In het park kunnen zowel jonge kinderen als volwassenen leuke klim- en klauter parcours afleggen. Daarnaast hebben ze nog een speciaal kindergedeelte met springkussens, trapwagens en in het hoogseizoen zelfs de mogelijkheid tot het volgen van circuslessen en het maken van een ritje op een pony. Voor de ouderen zijn er ook speciale opblaasbanen waar zij zich flink op kunnen uitleven. In het Indian Forest adventurepark kunt tevens midgetgolfen, karten, paintballen (in het bos), boogschieten, rotsklimmen en zelfs een watersprong maken vanaf een grote schans (zelfs met bodyboard, fiets of skateboard). In teamverband strijden tegen elkaar? Dat is ook mogelijk in het avonturenpark. Het park is in het hoogseizoen iedere dag geopend van ca. 10.00 uur tot 20.00 uur. Indien u kaartjes wilt kopen raden wij het u aan om deze online te bestellen. Indien u een kaartje koopt heeft u 40% korting (binnen de limiet van 10 dagen) op entree bij het O' Gliss waterpark. Het park ligt op ongeveer 20 min rijden van camping L'Océano d'Or.

Attractiepark Parc des Dunes

Op ca. 15 km vanaf camping Yelloh! Village Château la Forêt ligt attractiepark Parc des Dunes. Het park is vooral geschikt voor de jongere kinderen. het pretpark in de Vendée heeft een groot aanbod aan verschillende attracties, zo kunt u hier midgetgolfen, pedaalkarten, rodelen, trampoline springen, van waterglijbanen en nog veel meer. Het park staat goed bekend onder families met kinderen en is dus zeker een bezoekje waard. Het park is in het hoogseizoen iedere dag geopend van ca. 10.30 uur tot 19.00 uur.

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.