Watersporten in de Vendée

Bent u een watersportliefhebber? Dan zit u in de Vendée op de goede plek! De regio kent ca. 120 clubs en verenigingen die gericht zijn op watersportactiviteiten. Dit in combinatie met de vele watersport plekken en mogelijkheden in deze regio maakt de Vendée tot de ideale bestemming voor zowel beginnende als ervaren watersporters. U kunt in de Vendée surfen, kitesurfen, duiken, kanoën, kajakken, paddelen, jetskiën en waterskiën. Rent-a-Tent heeft de leukste watersporten in de Vendée voor u op een rijtje gezet!

Watersport Bertrix
Watersport Domaine du Verdon
Surfen Bellevue

Windsurfen

Op ca. 25 min rijden vanaf camping L'Océano d'Or ligt windsurfschool 'Cercle Nautique Tranchais' waar u kunt leren windsurfen. Hier kunnen kinderen van 7 tot 10 jaar kennis maken met het surfen bij het kinderkamp. Vanaf 11 jaar kunnen u en de kinderen meedoen aan de beginnerscursus waarbij de basistechnieken van het windsurfen geleerd worden, daarna kan de techniek uitgebreid worden met de gevorderden cursus. Vanaf 14 jaar kan men bij deze surfschool de training voor ervaren beoefenaars volgen. Bij 'Cercle Nautique Tranchais' is er vermaak voor jong en oud!

Surfen

Naast windsurfen kunt u dichtbij camping L'Océano d'Or ook surfen, surfschool MANUSURF ligt namelijk op slechts ca. 15 min rijden vanaf de camping. Hier heeft jong en oud de mogelijkheid om op elk niveau te leren surfen. Daarnaast is het ook mogelijk om te stand-up paddelen bij MANUSURF.

Jetskiën

Jetskiën op de Atlantische oceaan? Bij Scoot-wave kunt u genieten van een prachtig avontuur! Hier kan vanaf 16 jaar (zonder licentie) een jetski gehuurt worden. Met deze Jetski zult u vervolgens de zee op gaan, waar u onder professionele begeleiding helemaal vrij bent om heerlijk over het water te kunnen razen. Voor de avonturiers is het de ideale watersport in de Vendéé! Gaat u met de kinderen hier naar toe? Zij hebben ook de mogelijkheid om op een banaan, bank of band te gaan! Het is dus prima te combineren met een leuk dagje met het hele gezin.

Kanoën en kajakken

Watersporten in de Vendée combineren met een dagje uit? Vanaf Camping Domaine de Beaulieu bent u met ca. 8 minuten lopen en vanaf camping Les Amiaux bent u met ca. een kwartiertje rijden bij Les Canoës De Marais. Hier heeft u de mogelijkheid om kano's en kajakken te huren om hiermee de rivier Le Jaunay op te gaan. Geniet van verschillende leuke touren! Zo kunt u een tour van één uur maken door het landschap, een tour van twee uur waarbij u naar de haven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie peddelt. Tijdens het hoogseizoen heeft u de mogelijkheid om een markt tour te doen, waarbij u in de haven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie een uur vrije tijd heeft om de markt te bezoeken en de mogelijkheid om mee te gaan met een 4 uur durende avond tour waarbij u 2 uur vrije tijd heeft in de haven. Al met al een leuke activiteit om te doen met de familie!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Meer weten over de regio; de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.