6x leuke kinderuitjes aan de Zeeuwse kust

Heeft u zin om tijdens Hemelvaart op avontuur te gaan? Van zeehondensafari's en vroege vogelwandelingen tot de Hemelvaartsfair in Middelburg: tijdens Hemelvaart is er aan de Zeeuwse kust van alles te beleven. Rent-a-Tent heeft voor u zes leuke uitjes in Zeeland op een rij gezet!

Zeeland
Zeeland
Deltawerken Zeeland

Hemelvaartmarkt – Burg-Haamstede
Tijdens de jaarlijkse Hemelvaartmarkt in Burg-Haamstede zijn er superleuke kramen met allerlei producten. Deze drukbezochte markt vindt plaats tussen 13.00 en 18.00 uur in het centrum van Burg-Haamstede. Wandelliefhebbers struinen door het omliggende bos en het duingebied de Zeepeduinen. Liever uitwaaien? Ga naar het uitgestrekte strand van de kustplaats, dat maar liefst zeventien kilometer lang is. In de duinen van Nieuw-Haamstede kunt u de vuurtoren bezoeken, die helaas niet is opengesteld voor publiek.

Vroege vogels - Oostkapelle
Zo kan u op Hemelvaartsdag vroeg uit de veren gaan voor een Vroege vogelwandeling, een wandeltocht voor én met vroege vogels in Oostkapelle. In de Manteling van Walcheren broeden vele tientallen soorten vogels en dat is - met veel gejubel - hoorbaar! Deskundig vogelaar Jan Tuin laat u, op slechts een half uur rijden van Burg-Haamstede, optimaal genieten van de verschillend gebekte vogels.

Hemelsvaartsfair - Middelburg
Op slechts twintig autominuten van het stadje Domburg slaat u op zaterdag en zondag antiek en curiosa brocante in tijdens de Hemelvaartsfair Middelburg. Struin gezellig rond op zoek naar leuke, mooie en bijzondere brocantekoopjes! Uitgekeken? Op Hemelsvaartsdag zijn daarnaast veel winkels open, dus shop till you drop!

Schip Ahoy - Terneuzen
Zijn uw kinderen gek van schepen en techniek? Vanuit Terneuzen kunnen jullie meevaren mee met de Historische Reddingboot MRB Carlot en krijgen jullie een inkijkje in de scheepvaartechniek. Bekijk de techniek van de reddingboot, de machinekamer, de stuurhut en de radiokamer en raak onder de indruk van de passende schepen.

Zeehonden spotten – Baarland
Liever zeedieren spotten? U kunt natuurlijk ook mee met de ScheldeSafari vanaf Jachthaven ‘De Val’ Hoedekenskerke te Baarland. Hier trekt u een zwemvest aan en gaat u vervolgens aan boord van de ScheldeSafari, om over de prachtige Zeeuwse Westerschelde te varen en zeehonden in het wild te bewonderen. Spot de zeehonden die op zandbanken in het zonnetje liggen of die ineens naast de boot zwemmen! Let op: van tevoren wel even reserveren. Op welke dag er gevaren wordt, is afhankelijk van het getij en de weersomstandigheden. Leuk voor het hele gezin; kinderen vanaf acht jaar mogen al mee op safari.

Neeltje Jans - Vrouwenpolder
Voor een educatief dagje uit gaat u naar Deltapark Neeltje Jans. Hier geniet u middenin de Oosterschelde van De Deltawerken, spetterende attracties en zeedieren. De kinderen kunnen hier ´zwemmen´ met haaien, de Deltawerken en zeehondenshows bezoeken of naar de Delta Experience gaan.

Nationaal Park Oosterschelde
Of ga vanaf Deltapark Neeltje Jans mee met de rondvaartboot Christiaan B, met een prachtig uitzicht op de stormvloedkering en de Zeelandbrug en de dikke toren van Zierikzee. Onderweg vertelt een gids alle ins en outs over Nationaal Park de Oosterschelde en de stormvloedkering, misschien spot u wel een rugvin van een bruinvis!

Strand camping Hof Domburg spelen op palen

Late check-out

Boek nu tijdens de Hemelvaart een late check-out. Tegen een speciaal tarief (€30 per accommodatie) checkt u zondag 2 juni uit om 18.00 uur i.p.v. 10.00 uur. Wilt u dit reserveren? Mail ons, na uw online boeking, dat u dit wilt bijboeken. Ook kunt u telefonisch contact op nemen, via: 0547-364080.

Vakantie Zeeland Pinksteren

Vakantie Zeeland

Voor een optimaal vakantiegevoel in eigen land hoeft u niet ver. Zodra u de toegangswegen tot Zeeland oprijdt, weet u dat u beland bent in dé vakantieprovincie bij uitstek in Nederland. Hier vindt u een perfecte combinatie van zon, zee, strand en duinen.