Musea aan het Gardameer

Wilt u, naast het genieten van zon, zee en strand ook een stukje van de cultuur in de regio meepakken? Een gebied zo divers als het Gardameer heeft natuurlijk een breed scala aan musea. Hoewel u op veel plekken volop kunt genieten van alle kunst en cultuur die de regio te bieden heeft. Hierbij de Rent-a-Tent museumtips om u op weg te helpen.

galerij italie
wijn gardameer
automuseum

De musea van het Garadameer

Onderstaande zijn de musea die u tijdens uw kampeervakantie aan het Gardameer niet mag missen!

  • Museo del Vino (Bardolino): Met een eigen wijnsoort (van de druivensoort met de naam Bardolino) en de vele wijnboeren, staat Bardolino bekend als verfijnde wijnstreek. Voor wijnliefhebbers is het wijnmuseum bij de fratelli Zeni in Bardolino dan ook één van de museums bij het Gardameer die zeker aan te raden is. In dit museum vindt u een tentoonstelling van historische werktuigen, die vroeger gebruikt werden voor het maken van wijn. Daarnaast kunt u een rondleiding met gids krijgen, waarbij u alles vertelt wordt over de wijnbouw. Natuurlijk niet te missen is de mogelijkheid om de wijnen te proeven en te kopen. Op slechts 10 minuten rijden vanaf camping Cisano San Vito kunt u al genieten van het museum. Geniet van een heerlijke vakantie in Bardolino.

  • Museo della Mille Migla: Bent u een fervent autoliefhebber? In het Mille Miglia museum bewondert u vele gave oude auto's.

  • Het Ferrarimuseum: Er zijn meerdere automusea aan het Gardameer, dus heeft Rent-a-Tent voor u als autoliefhebber ook nog het Ferrari Museum als aanrader! In het museum staan een aantal gave Ferrari auto's tentoongesteld, tevens kan u in het museum een kijkje nemen in de historie van de autosport. Het museum ligt op ca. 60 min rijden vanaf camping Cisano San Vito

  • Olijfmuseum: Naast het Museo del vino vindt u in Bardolino ook het Olijfmuseum, indien u altijd naar huis gaat met de heerlijke Italiaanse olijfolie, is dit kleine museum zeker de moeite waard!

  • Museo Santa Giulia: Dit historische museum ligt in een uniek klooster in Brescia en neemt u mee naar de geschiedenis van de stad (tot het heden). De permanente tentoonstelling is chronologisch opgebouwd en brengt een bijzondere, historische sfeer met zich mee!

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk onze speciale Gardameerpagina!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze pagina 'Zoek & Boek.'