Leuke dorpjes bij het Gardameer

Op zoek naar leuke dorpjes bij het Gardameer? Rondom het Gardameer bevinden zich heel veel verschillende leuke dorpjes en stadjes. In deze stadjes en dorpjes kunt u lekker rondwandelen, winkelen, een markt bezoeken en genieten van heerlijk Italiaans eten of een heerlijk wijntje drinken op één van de vele terrassen. Veel van deze stadjes zijn rechtstreeks gelegen aan de oevers van het Gardameer, wat prachtige beelden oplevert! Wij geven u een aantal tips die wij u aanraden wanneer u aan het Gardameer verblijft.

Gardameer
7-daagse fietsvakantie Gardameer
gardameer

Sirmione

Op slechts (ca.) 10 km van camping Bella Italia ligt het plaatsje Sirmione, wat wordt gekenmerkt door haar prachtige ligging. Het plaatsje ligt op het uiteinde van een smal schiereiland, waardoor het plaatsje rechtstreeks grenst aan het Gardameer, wat mooie plekjes aan het water oplevert. Het plaatsje kan alleen wandelend bereikt worden (waardoor het er heerlijk rustig is).

Sirmione staat bekend om het prachtige kasteel dat er te vinden is, indien u met de trappen van het kasteel naar boven loopt kunt u genieten van een geweldig uitzicht op Sirmione en het Gardameer. Ook zijn de grotten van Catallus een bezoekje waard (hier vindt u de restanten van de Romeinse Villa Romana). Verder kunt u genieten van het kuuroord (door de aanwezige zwavelbronnen wordt Sirmione al eeuwen gezien als heerlijk kuuroord), leuke wandelingen door de smalle steegjes en straatjes, diverse restaurantjes en heerlijke plekjes om onder het genot van een lekker drankje uit te rusten aan de oevers van het leuke dorpje bij het Gardameer.

Bardolino

Bardolino is een klein, maar levendig stadje. Als toerist kunt u rustig door de smalle straatjes en steegjes van Bardolino wandelen. De winkels en restaurantjes zijn vooral gericht op toeristen, waardoor Bardolino gezien wordt als een duurdere bestemming. Voor ijsliefhebbers is dit het ideale stadje om te genieten van een heerlijk ijsje aan de haven.

Bardolino staat vooral bekend om de beroemde streekwijn, die genoemd is naar de druivensoort met de naam Bardolino. In en rondom het plaatsje kunt u volop de lokale wijnen kopen, dit kan in wijnwinkels maar ook zelfs rechtstreeks bij de wijnboeren. Het aanwezige wijnmuseum is voor de wijnliefhebbers een leuk plekje om een bezoek aan te brengen. Binnen ongeveer 6 minuten rijden vanaf camping Cisano San Vito bent u al in het plaatsje Bardolino!

Peschiera del Garda

Camping Bella Italia is op loopafstand van het historische plaatsje Peschiera del Garda. Wanneer u door de oude stadspoort van het dorpje bij het Gardameer loopt, begeeft u zich zo in het fraaie centrum. De oude ommuring van het dorpje stamt nog uit de middeleeuwen en heeft vroeger eeuwenlang gediend als militair fort, tegenwoordig hebben de muren alleen nog maar een historische rol en kunt u op de juiste plekken van de muur genieten van een fantastisch uitzicht. Daarnaast kunt u heerlijk wandelen langs de oude haven en volop genieten van de aanwezige restaurants en terrasjes.

Lazise

Het eeuwenoude stadje Lazise wordt ieder jaar goed bezocht door vele toeristen. Hier vindt u met het oude kasteel en stadsmuren nog diverse overblijfselen van de oude tijd, wat prachtig om te zien is. In de avond is Lazise één van de sfeervolste stadjes die zicht bevindt bij het Gardameer.

De boulevard is perfect om een lekkere avond uit te zijn. Hier zijn tal van winkels, restaurantjes, barretjes en heerlijke ijssalons te vinden. Ook is de **oude haven** van Lazise een aanrader, waar u heerlijk kunt rond wandelen en kunt genieten bij één van de vele aanwezige terrasjes. De stad is zowel vanaf camping Piantelle als camping Tiglio met ongeveer 15 minuten bereikbaar.

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale Gardameer pagina.

Vakantie Gardameer camping Bella Italia

Vakantieverhaal | Nazomeren aan het Lago di Garda

Naar Italië in de herfst? Vakantiegasten Benno en Elly Holkenbrink genoten eind oktober van een zonovergroten vakantie aan het Italiaanse Gardameer. ,,We zagen zelfs nog mensen in het meer zwemmen!"

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.