Pret- en waterparken aan het Gardameer

Op vakantie aan het Gardameer en op zoek naar leuke activeiten om samen met de kinderen te ondernemen? Rondom het Gardameer vindt u verschillende leuke pret- en waterparken geschikt voor jong en oud! Hier kunt u met het hele gezin genieten van spannende attracties en wilde glijbanen! Rent-a-Tent heeft enkele van de leukste mogelijkheden voor u op een rij gezet om te bezoeken tijdens uw vakantie aan het Gardameer!

Camping Belvedere glijbaan
Camping Lido Gardameer
Camping Bella Italia waterpark

Attractiepark Gardaland

Bent u op campingvakantie aan het Gardameer in Italië? Dan kan een bezoek aan Attractiepark Gardaland niet ontbreken! Gardaland is verreweg het bekendste pretpark van het Gardameer en één van de bekendste van Italië. Het Park is gelegen bij Castelnuovo del Garda en met slechts 10 minuten rijden vanaf camping Bella Italia bent u al in Gardaland! In het attractiepark vindt u maar liefst 35 attracties en 7 verschillende voorstellingen, waar u met het hele gezin kunt genieten van een leuke dag vol leuke activiteiten!

In 2020 heeft het pretpark aan het Gardameer het Legoland Water Park geopend. Het waterpark staat volledig in het teken van LEGO! Het nieuwe waterpark van Gardaland is dan ook het eerste legoland waterpark in Europa! Het waterpark is uitstekend voor gezinnen met jonge kinderen! Naast de verschillende attracties en het waterpark heeft het attractiepark ook een eigen aquarium; "Sea life Gardaland", geopend tijdens het hoogseizoen in juli en augustus!

Avonturenpark Jungle Adventure Park

Interesse in een dag vol avontuur? Dan is het Jungle Adventure Park de plek voor u! Jungle Adventure Park is een groot avonturenpark gelegen bij San Zeno di Motagna, waar het hele gezin zich als Tarzan in de jungle kan wanen. Het park is ideaal voor jonge en oud en biedt de mogelijkheid om te gaan klimmen, klauteren, abseilen en nog veel meer! In Jungle Adventure Park vindt u verschillende spectaculaire routes, met bijbehorende moeilijkheidsgraden, waardoor er voor het hele gezin en op alle niveaus voldoende uitdaging is. Tijdens het hoogseizoen is het park dagelijks geopend vanaf ca. 10.00 tot 19.00 uur. Viert u uw vakantie in één van de Rent-a-Tent accommodaties aan het Gardameer, bijvoorbeeld op camping Cisano San Vito? Dan bent u op slecht 20 km afstand van Jungle Adventure Park voor een dag vol sportieve uitdagingen!

Caneva Aquapark

Caneva Aquapark is één van de grootste waterparken van Europa, met een grootte van meer dan 100.000 vierkante meter! In het waterpark vindt u tal van gave attracties, spannende glijbanen, meerdere zwembaden, een golfslagbad en verschillende shows/voorstellingen. Caneva Aquapark staat bekend om haar spectaculaire glijbanen van ondergrondste tot extreem snelle glijbanen! Het waterpark is een geweldige bestemming voor jong en oud! In het hoogseizoen, tijdens de maanden juli en augustus, is het park dagelijks geopend van ca. 10.00 to 19.00 uur.

Rimbalzello Adventure Park

Aan de westkant van het Gardameer vindt u Rimbalzello Adventure Park, een Avonturenpark waar u naast klimmen en klauteren ook vele andere activiteiten kunt ondernemen. Denk hierbij aan mountainbike tocht, verschillende rondleidingen en een boottocht. Het Rimbalzello Adventure Park biedt verschillende avontuurlijke routes van moeilijkheidsgraden tot hoogtes, waardoor elke leeftijd kan deelnemen. Loop over Tibetaanse bruggen, slinger aan lianen, ga met hoge snelheid van de kabelbaan en klim in netten. Beleef een onvergetelijke dag in het Avonturenpark gelegen op een kleine 10 minuten van Camping Toscolano. Het park is vanaf midden april geopend in het weekend en in het hoogseizoen (juni t/m augustus) elke dag van 10:00 tot 18:00 uur.

Movieland Studios

Direct naast Caneva Aquapark en tussen Lazise en Peschiera del Garda vindt u Movieland Studios. Een themapark dat volledig in het thema staat van de wereld van de cinema! Movieland biedt een ervaring waar u geheid nog jaren herrinneringen aan over zult houden. Het park biedt verschillende leuke attracties, van darkrides, thrillrides, kinderattracties, familieattractie, waterattracties en meerdere achtbanen. Movieland bestaat al sinds de tachtiger jaren en heeft zich laten inspireren door de Amerikaanse filmwereld. Door de verschillende attracties is er voor zowel jong en oud genoeg te beleven. Door de ligging van Movieland Studios is een bezoek aan het park goed te combineren met een bezoek aan Caneva Aquapark!

Waterpark Cavour Parco Acquatico

Bent u op zoek naar een rustiger waterpark? Dan is het waterpark Cavour Parco Acquatico voor u! Het waterpark heeft een rustige, ontspannen sfeer en vindt u op ca. 20 minuten rijden vanaf camping Bella Italia. In het waterpark kunt u genieten van het geweldige 'Palm Beach', waar u vanaf een wit zandstrand met palmbomen zo het helderblauwe water inloopt. Waterpark Cavour Parco Acquatico is minder groot dan Caneva Aquapark, maar heeft op het gebied van attracties genoeg te bieden. Het waterpark Cavour Parco Acquatico is dan ook ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen! Dus wanneer u geniet van uw luxe kampeervakantie aan het Gardameer, geniet dan van een dag volop waterpret in Waterpark Cavour Parco Acquatico!

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale pagina 'Gardameer.'

Markt bij Gardameer

Nazomeren aan het Gardameer

Als in Nederland de temperatuur keldert en de bladeren van de bomen vallen, is het medio september nog prachtig zomerweer aan het Italiaanse Gardameer.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk onze pagina 'Zoek & Boek.'