Druiven wijnsoort

Nazomeren aan het Gardameer

Terwijl in Nederland de temperatuur keldert en de bladeren van de bomen vallen, is het aan het Italiaanse Gardameer nog prachtig zomerweer. De maand september is één van beste reisperiodes van het jaar en de herfst duurt tot ver in oktober, met aangenaam warme temperaturen. Beheerster Klaaske Geurts geeft tips!

Gardameer
Gardemeer foto
Gardameer

Wat is er te doen aan het Gardameer?

,,Op dit moment is het 25 graden”, aldus beheerster Klaaske Geurts. ,,Aan het Gardameer worden nog dagelijks allerlei leuke markten gehouden en bovendien zijn er leuke attractie- en waterparken open als Canevaworld en Gardaland.” Ze voelt zich helemaal thuis in het gebied en is tot eind oktober actief op camping Bella Italia in Peschiera del Garda.

3 tips van beheerster Klaaske

1. Peschiera Del Garda en Venetië
,,Lazise, Peschiera del Garda en Bardolino zijn leuke plaatsen met oude straten, middeleeuwse kerken en sfeervolle boetiekjes. In Bardolino geniet u van een lekker glas Bardolinowijn. Voor bars, cafés en discotheken gaat u naar Desenzano del Garda”, vervolgt Klaaske. Ze doelt op de historisch, aan de oever gelegen stadjes die met hun smalle steegjes en sfeervolle terrassen een trekpleister vormen voor menig toerist. ,,Natuurlijk kan u ook een dagtocht maken naar een grote stad als Verona, waar u de beroemde Arena van Verona vindt en het balkon van Romeo & Juliet. Deze stad is gemakkelijk te bezoeken per auto of trein.”

2. Attractiepark Gardaland
Attractiepark Gardaland is verreweg het bekendste pretpark bij het Gardameer. Het park in het plaatsje Castelnuovo del Garda telt ongeveer 35 attracties. In het najaar van 2019 zijn er allerlei leuke liveshows als de Magic Elements Show, The Bubbles Fairy en Gardaland On Broadyway 2. Bovendien zijn er allerlei leuke themaweken als het Oktoberfest en de Magic Halloween. Pretpark Gardaland is leuk voor jong en oud!

3. Wandelen
,,Neem ook goede wandelschoenen mee voor een heerlijke wandeling. Bijvoorbeeld in Borghetto sul Mincio, een prachtig pittoresk stadje in de buurt van Peschiera del Garda. In het natuurpark Parco delle Cascate di Molina wandelt u langs oude grotten en schitterende watervallen, een prachtig gezicht!

Gardameer

Campingvakantie aan het Gardameer

Het grootste en meest populaire meer van Italië is het Gardameer, dat alles biedt voor een geweldige vakantie.