Nazomeren aan het Gardameer

Als in Nederland de temperatuur keldert en de bladeren van de bomen vallen, is het medio september nog prachtig zomerweer aan het Italiaanse Gardameer. Deze maand is één van beste reisperiodes van het jaar en duurt tot ver in oktober, met aangenaam warme temperaturen. Beheerster Klaaske Geurts geeft tips!

Gardameer
bootjes in attractiepark
camping tiglio

Wat is er te doen aan het Gardameer?

Beheerster Klaaske Geurts voelt zich helemaal thuis in het gebied. ,,Aan het Gardameer worden in september nog dagelijks allerlei sfeervolle markten gehouden. Bovendien zijn leuke attractie- en waterparken als Canevaworld en Gardaland nog steeds open", zo geeft ze als tip mee.

3 tips van beheerster Klaaske

1. Peschiera Del Garda en Venetië
,,Lazise, Peschiera del Garda en Bardolino zijn leuke plaatsen met oude straten, middeleeuwse kerken en sfeervolle boetiekjes. In Bardolino geniet u van een lekker glas Bardolinowijn. Voor bars, cafés en discotheken gaat u naar Desenzano del Garda”, vervolgt Klaaske. Ze doelt op de historisch, aan de oever gelegen stadjes die met hun smalle steegjes en sfeervolle terrassen een trekpleister vormen voor menig toerist. ,,Natuurlijk kan u ook een dagtocht maken naar een grote stad als Verona, waar u de beroemde Arena van Verona vindt en het balkon van Romeo & Juliet. Deze stad is - per auto of trein - gemakkelijk te bezoeken.”

2. Attractiepark Gardaland
Attractiepark Gardaland is verreweg het bekendste pretpark bij het Gardameer. Het park in het plaatsje Castelnuovo del Garda telt ongeveer veertig attracties. Hier kunt u terecht in waterattracties, achtbanen en theaters waar leuke liveshows in worden gehouden. Bovendien zijn er leuke themaweken als het Oktoberfest en de Magic Halloween. Pretpark Gardaland is leuk voor jong en oud!

3. Wandelen
,,Neem ook goede wandelschoenen mee voor een heerlijke wandeling. Bijvoorbeeld in Borghetto sul Mincio, een prachtig pittoresk stadje in de buurt van Peschiera del Garda. In het natuurpark Parco delle Cascate di Molina wandelt u langs oude grotten en schitterende watervallen, een prachtig gezicht!

Gardameer

Campingvakantie aan het Gardameer

Het grootste en meest populaire meer van Italië is het Gardameer, dat alles biedt voor een geweldige vakantie.

bootjes in attractiepark

Pret- en waterparken aan het Gardameer

Bent u op vakantie aan het Gardameer en wilt u met de kinderen een leuke activiteit doen buiten de camping? De regio rondom het Gardameer biedt veel leuke pret- en waterparken!