De leukste stranden aan het Gardameer

Bent u op zoek naar de leukste stranden van het Gardameer? Rondom het Gardameer zijn veel mooie stranden te vinden, van publieke stranden als privéstranden! Hoe weet u nu welke stranden het best zijn? Rent-a-Tent helpt u graag, onderstaand hebben wij voor u een lijstje samengesteld met onze aanraders. Geniet dus van een heerlijke strandvakantie in één van de mooiste en populairste regio's van Italië!

Gardameer camping Bella Italia
Gardameer camping Europa Silvella
Camping Lido Gardameer

Strand bij Peschiera del Garda

Tijdens de vakantie lekker zonnen en zwemmen met de hele familie? Peschiera del Garda is een zeer goed verzorgd en bescheiden plaatsje. Bij Peschiera mondt de rivier de Mincio uit in het Gardameer, wat prachtige beelden oplevert. Het stadje heeft mooie wateren, prachtige bruggen en een schitterend kiezelstrand. Voor de ideale ligging moet u bij camping Bella Italia zijn, direct gelegen aan het strand van Peschiera del Garda!

Lido Delle Bionde bij Sirmione

Op zoek naar een mooi strand aan het Gardameer, met helderblauw water? Breng dan een bezoek aan 'Lido Delle Bionde!´ Dit publieke strand ligt helemaal aan het einde van schiereiland Sirmione, vlakbij Grotte di Catullo en Villa Cortine. Het schitterende strand is de ideale plaats om heerlijk te zonnen en te zwemmen in het heldere water van het Gardameer! Het strand heeft zelfs het meest heldere water van het Gardameer! De groene natuur en het glasheldere water zorgen dan ook voor een prachtige plek om te kunnen genieten!

Bij het strand is het daarnaast mogelijk om een ligbed of parasol te huren. Ook kunt u er een lekker hapje eten of een lekker verkoelend drankje drinken (tijdens het happy hour). Ook een waterfiets huren is beslist moeite waard! Met de waterfiets kunt u zichzelf naar een plek op het water trappelen, om vervolgens van een prachtig uitzicht te genieten. Hoewel het strand op circa 11 kilometer afstand ligt van camping Bella Italia, raden wij het zeker aan om hier een dagje naartoe te gaan.

Parco Baia delle Sirene

Parco Baia delle Sirene is één van de plekken waar een privéstrand bij ligt. Dit prachtige strand is toegankelijk voor een entreeprijs van €12,00 p.p (na 14.30u €8,00 p.p) en is één van de best uitgeruste stranden aan het Gardameer. Parco Baia delle Sirene beschikt over ligbedden, parasols, picknicktafels, een kleine ijssalon en een speeltuin voor de kinderen. Bovendien worden er voor de jonge gasten dagelijks leuke activiteiten georganiseerd. Het privéstrand is prachtig aangelegd, u kunt lekker op het strand liggen of op het park (onder geweldige olijfbomen). Ook kunt u in dit park terecht voor een heerlijke wandeling. Indien u alleen voor het park komt is het handig om te weten dat u vanaf 18.00 uur gratis naar binnen kunt. Met een klein kwartiertje rijden bent u vanaf camping Cisano San Vito bij Parco Baia delle Sirene.

La Baia del Vento

La Baia del Vento is een populair en prachtig strand bij San Felice del Benaco. Het strand bevindt zich in een idyllische baai, gelegen tussen Punta del Corno en Punta di San Fermo en kijkt uit op het mooie eiland Isola del Garda. Op het strand is het eveneens mogelijk om ligbedden, strandstoelen en parasols te huren. Ook kunt u erop uit trekken met gehuurde waterfietsen en kano's. Bovendien is het in de buurt van het strand mogelijk om te snorkelen en te vissen. Indien u trek krijgt, kunt u vanaf het strand al wandelend naar Restaurant Pizzeria Baia del Vento. De pizzeria is geopend voor lunch en diner. Met een klein half uur rijden bent u vanaf camping Toscolano bij La Baia del Vento.

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale Gardameer pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.