Algemeen ViaLora strand en zee

De leukste stranden aan het Gardameer

Op zoek naar leuke stranden aan het Gardameer? Rondom het Gardameer zijn veel stranden te vinden. Er zijn zowel publieke als privé stranden aan het meer. Let wel op dat u te maken heeft met een meer en niet met een zee, waardoor er voornamelijk kiezelstranden in plaats van zandstranden zijn. Wel zijn er een aantal zandstranden aangelegd, maar kan het zijn dat u toch te maken krijgt met de kiezels wanneer u het water in gaat. Om deze reden is het dan ook handig om waterschoenen mee te nemen. Maar hoe weet u wat de mooiste stranden zijn om te bezoeken? Hieronder hebben wij een aantal leuke stranden aan het Gardameer die wij u aanraden!

Gardameer camping Bella Italia
strand camping Belvedere
strand camping Eden

Strand bij Peschiera del Garda

Peschiera del Garda is een zeer goed verzorgd en bescheiden plaatsje. Bij Peschiera mont de rivier de Mincio uit in het Gardameer, wat mooie beelden oplevert. Het stadje bevat mooie wateren en bruggen, daarnaast is er ook een mooi kiezelstrand aanwezig. Voor de ideale ligging moet u bij camping camping Bella Italia zijn, deze camping is direct gelegen aan het strand van Peschiera del Garda.

Lido Delle Bionde bij Sirmione

Indien u op zoek bent naar de mooiste stranden aan het Gardameer waar het water zo helder is dat u er doorheen kunt kijken moet nu naar het strand 'Lido Delle Bionde'. Dit is een publiek strand, en ligt helemaal aan het einde van schiereiland Sirmione. Dit strand is de ideale plek om te zonnen en te zwemmen in het heldere water van het Gardameer. Het strand heeft zelfs het meest heldere water van het Gardameer. De groene natuur en het heldere water zorgen dan ook voor een prachtige plek om te kunnen genieten. Bij het strand is het mogelijk om een ligbed of parasol te huren, tevens is het mogelijk om een lekker hapje te eten aan het strand of een lekker verkoelend drankje te nemen (tijdens het happy hour). Een waterfiets huren is zeker de moeite waard, met de waterfiets kunt u zichzelf naar een plek op het water trappelen om te genieten van een prachtig uitzicht. Hoewel het strand op ca. 11 km afstand van camping Bella Italia ligt, raden wij het zeker aan om hier een dagje naartoe te gaan.

Parco Baia delle Sirene

Parco Baia delle Sirene is één van de plekken waar een privéstrand bij ligt en is toegankelijk voor een entreeprijs van €12,00 p.p (na 14.30u €8,00 p.p). Het is een van de best uitgeruste stranden aan het Gardameer en is voorzien van ligbedden, parasols en een speeltuin voor de kinderen. Daarnaast worden er dagelijks leuke activiteiten georganiseerd voor de jongere gasten. Ook staan er picknicktafels en is er een ijssalon aanwezig. Het privéstrand is prachtig aangelegd, u kunt lekker op het strand liggen of op het park (onder geweldige olijfbomen). Ook kunt u in dit park terecht voor een heerlijke wandeling. Indien u alleen voor het park komt is het handig om te weten dat u vanaf 18.00 uur gratis naar binnen kunt. Binnen ongeveer een kwartiertje rijden bent u vanaf camping Cisano San Vito bij Parco Baia delle Sirene.

La Baia del Vento

La Baia del Vento is een populair en prachtig strand bij San Felice del Benaco. Het strand bevindt zich in een kleine baai, gelegen tussen Punta del Corno en Punta di San Fermo en kijkt uit op het mooie eiland Isola del Garda. Op het strand is het mogelijk om ligbedden, strandstoelen en parasols te huren. Ook kunt u erop uit trekken met de te huren waterfietsen en kano's. Daarnaast is het in de buurt van het strand mogelijk om te snorkelen en te vissen. Indien u trek krijgt, kunt u vanaf het strand al wandelend naar Restaurant Pizzeria Baia del Vento. De pizzeria is geopend voor lunch en diner. Vanaf camping Eden is het maar ca. 10 minuten rijden naar het strand aan het Gardameer.

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale Gardameer pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.