Tweehonderd tenten na overname Kroatisch bedrijf

Tubantia, 27-04-2019
MARKELO - Rent-a-Tent heeft een onderdeel van Go Tours GmbH overgenomen. Gisteren zijn de handtekeningen gezet. Met de overname beschikt het Markelose bedrijf al deze zomer over 200 extra huurtenten, op 20 campings in Kroatië en Italië.

Europa

Het totaal komt daarmee op 110 campings in 10 landen. Rent-a-Tent is uitgegroeid tot de tweede verhuurder van Europa. Alleen Vacancesoleil verhuurt meer accommodaties. Door de overname van het Kroatische bedrijf van Go Tours GmbH beschikt het bedrijf ook over meer 'glamping' mogelijkheden. Dat zijn luxe tenten, voorzien van douche en toilet.

De tentverhuurder uit Markelo zoekt naar ouderen die in de zomermaanden in binnen- en buitenland tenten willen beheren. De werknemers staan in de zomermaanden met een eigen caravan of camper in het land van hun voorkeur, en verdienen op die manier een extraatje bovenop hun AOW of pensioen. Terwijl vaak blijkt dat oudere werkzoekenden juist moeilijk aan een baan komen, zegt Marieke de Boer van Rent-a-Tent juist bewust voor senioren te kiezen. "Ten eerste omdat ze vaak veel kampeerervaring hebben, en dus weten hoe het er op een camping aan toe gaat. Maar ook omdat hun levenservaring ervoor zorgt dat ze goed met onze gasten kunnen omgaan."

Hogere wiskunde

Het Markelose bedrijf verhuurt tenten en stacaravans op 110 campings in tien Europese landen. Daarom zijn jaarlijks dus minimaal 110 echtparen nodig om de tenten te beheren. Zware eisen worden er niet aan de medewerkers gesteld, zegt De Boer. "Natuurlijk moeten mensen klantvriendelijk en gastvrij zijn. Ook is een beetje technische kennis handig, bijvoorbeeld omdat er gekookt wordt op gas en een lampje verwisseld moet worden. Maar het is geen hogere wiskunde, hoor." Een leeftijdsgrens hanteert de verhuurder ook niet, maar in de praktijk zijn de meeste beheerders tussen de 60 en 70 jaar oud.

Rent-a-Tent zoekt ieder jaar ook ouderen om de huurtenten in het voorjaar op te bouwen. Die klus is voor dit jaar inmiddels geklaard. "Ook door senioren. Vaak bijvoorbeeld ex-militairen of ex-politieagenten. Zij gaan dan met een groep van 6 tot 8 personen langs verschillende campings om alles op te bouwen. Daarbij hebben ze natuurlijk ook tijd om de omgeving te verkennen."

Extraatje

Ouderen die graag als campingbeheerder aan de slag willen, moeten volgens De Boer niet verwachten dat het om een volwaardige betaalde baan gaat. "Natuurlijk krijgen ze een vergoeding, afhankelijk van het aantal tenten dat ze beheren. En ze krijgen van ons de campingplek waar ze met hun eigen caravan of camper kunnen staan. Het is dus een leuke invulling van de zomer, met ook nog eens een extraatje bovenop het pensioen."

Solliciteren naar een baan kan op rent-a-tent.nl/beheerder

Tekst: Pim Lindeman

Rent-a-Tent parasol

Rent-a-Tent in de media

Bekijk alle media-uitingen van Rent-a-Tent!

Overname Eurosporvac door Rent-a-Tent

Overname Eurosporvac door Rent-a-Tent

Tubantia, 14-11-2018
MARKELO - De Markelose tentaanbieder Rent-a-Tent heeft het familiebedrijf Eurosporvac overgenomen. Het online bedrijf breidt door de overname van ruim 400 tenten fors uit.