Rent-a-Tent in de media!

Rent-a-Tent in de media via TV, radio, kranten en magazines. Lees al het nieuws van onze organisatie in binnen- en buitenland.

Bus en Bungalowtent Blue
beheerders rat receptietent
Expeditie Oost Cameraploeg camping Fuussekaul

Artikelen

Bungalowtent Green - voorheen Navajo

Bungalowtenten Vacansoleil blijven in Nederlandse handen

Reisorganisatie Rent-a-Tent uit het Twentse Markelo is tot een akkoord gekomen om de bungalowtenten uit de tentvloot van het failliete Vacansoleil over te nemen. Nadat eerst de merkrechten van Vacansoleil zijn verkocht aan het Franse Maeva, heeft de curator vervolgens de mobilhomes en tenten verkocht aan het eveneens Franse ECG. In het belang van het voortbestaan van een goed aanbod aan luxe kampeervakanties voor de Nederlandse markt heeft Rent-a-Tent ECG bereid gevonden de bungalowtenten door te verkopen. Hiermee breidt het aanbod aan kampeervakanties van Rent-a-Tent gigantisch uit. Voor Rent-a-Tent is dit een unieke groeikans en voor de Nederlandse kampeerliefhebber betekent dit een blijvend en uitgebreid aanbod aan campingvakanties in ingerichte tenten.

Expeditie Oost Cameraploeg camping Fuussekaul

'Expeditie Oost' op expeditie in Luxemburg

Expeditie Oost is de komende dagen op expeditie in Luxemburg! De filmploeg onderzoekt hoe Nederlanders deze zomer vakantie vieren in Luxemburg. Vanwege het coronavirus is het dragen van mondkapjes in winkels verplicht en er geldt in heel Luxemburg tot en met 31 juli een groepsverbod. Ook camping Fuussekaul in Heiderscheid heeft de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.

RTV Oost, 15-07-2020

Expeditie Oost Camping Fuussekaul Welkomstbor

De nieuwe gasten arriveren op camping Fuussekaul

Vandaag arriveren er 16 gasten op camping Fuussekaul in Luxemburg en dus maken Rudolf en Dinie Hekman zich op voor een intensieve dag. "Een móóie dag want uiteindelijk gaat het ons om het contact met de vakantiegangers", aldus de enthousiaste beheerders uit Nijverdal.

RTV Oost, 14-07-2020

Expeditie Oost Camping Fuussekaul Beheerders

Expeditie Oost op bezoek op camping Fuussekaul

´Expeditie Oost´ maakt deze week opnames in Luxemburg! Volg de komende dagen onze Rent-a-Tent beheerders deze zomer in actie vanaf camping Fuussekaul. Zij beheren deze zomer - in coronatijd - de tenten op de familiecamping in Luxemburg. 'Expeditie Oost' filmt het klaarmaken van de tenten, de ontvangst en de incheck van de klanten en een aantal veelvoorkomende klussen.

RTV Oost, 13-07-2020

Expeditie Oost

Topdrukte bij callcenter Markelose touroperator Rent-a-Tent

"Met een piek van, pak em beet, 500 telefoontjes per dag, kun je wel zeggen dat onze telefooncentrale roodgloeiend staat. En stiekem geniet ik daar heel erg van. De aanleiding (red. het coronavirus) is verre van leuk maar in oplossingen denken en voor mensen klaarstaan, daar word ik blij van", aldus één van de meiden van het callcenter van touroperator Rent-a-Tent.

RTV Oost, 03-07-2020

De Pekelinge waterspeeltuin

Vakantie vieren en coronaregels volgen

Veel Nederlanders vieren dit jaar noodgedwongen vakantie in eigen land. Hoe bevalt dat? De Volkskrant doet de komende weken verslag vanaf campings en vakantieparken. Deze week: familiecamping De Pekelinge in Zeeland. ‘Sommige campinggasten ontploffen.’

De Volkskrant, 30-06-2020

Laura Veneman RTL Nieuws

Met Laura op autovakantie

Je mag weer op vakantie, maar hoe ziet dat eruit in coronatijd? Dat onderzoekt journalist Laura Veneman van het RTL Nieuws. De afgelopen dagen stond ze op camping KNAUS Hennesee. Bekijk haar vlog!

Rtlnieuws.nl, 25-06-2020

Beheerster Elisabeth Nijhof - Van Gent campin

RTL Nieuws te gast op camping Hennesee

Beheerster Elisabeth Nijhof-Van Gent van Rent-a-Tent verscheen afgelopen dinsdag op het RTL Nieuws. Nijhof, die op camping KNAUS Hennesee beheert, was blij verrast door de komst van RTL-verslaggeefster Laura Veneman.

RTL Nieuws, 23-06-2020

Tentenbouwers De Molenhof RTV Oost

Alle hens aan dek bij de Markelose touroperator Rent-a-Tent

De opbouwploeg van Rent-a-Tent draait overuren. Sinds bekend is dat op een groot aantal campings de gezamenlijke sanitaire voorzieningen weer gebruikt mogen worden, verwacht de Markelose touroperator dat de consument weer voldoende vertrouwen krijgt om de koffers te pakken voor een break.

RTV Oost, 19-06-2020

RTV Oost De Molenhof

Radio-interview RTV Oost

Beluister het radioprogramma Sarah van vrijdag 16 juni terug, met een verslag van Expeditie Oost over de opbouwronde van Rent-a-Tent op camping De Molenhof. De reportage van Rent-a-Tent start vanaf minuut 17.17.

RTV Oost, 19-06-2020

Grand Lodgetent II Kattenbergse Hoeve

'We mogen weer, maar durven we het ook?'

Licht aan het eind van de tunnel. Marieke de Boer, directeur van het internationaal opererende Rent-a-Tent in Markelo, haalt opgelucht adem dat we weer mogen reizen. De schade door de coronacrisis is groot, maar het seizoen kan nog steeds een beetje worden goedgemaakt.

Tubantia, 04-06-2020

Grand Lodgetent II interieur

Ook tent met privésanitair

Privésanitair in een tent? Jazeker. Op o.a. camping Landgoed Kattenbergse Hoeve staan ze klaar. Daar verhuurt Rent-a-tent glampingtenten uitgerust met douche, wastafel én toilet.

Campingtrend, 02-06-2020

Grand Lodge II Pekelinge

Kamperen met comfort zoals je dat thuis kent

MARKELO- Kamperen in een luxe tent met badkamer en toilet. Hiermee bestormt Rent-a-Tent uit Markelo de toeristische markt. "Dit is kamperen zoals mensen thuis gewend zijn."

Tubantia, 27-05-2020

Grand Lodgetent de Pekelinge

Rent-a-Tent viert start van het nieuwe kampeerseizoen

MARKELO/OOSTKAPELLE - Het kampeerseizoen van Rent-a-Tent gaat van start op camping Landgoed Kattenbergse Hoeve. De campingspecialist Rent-a-Tent, gesitueerd in Twente, begint op Hemelvaartsdag met de verhuur van luxe ingerichte glampingtenten met privésanitair.

Cylcoon Fietskoeriers (rechtenvrij)

Rent-a-Tent slaat de handen ineen met Cycloon Fietskoeriers

MARKELO - Voor de verspreiding van de gloednieuwe campingbrochure schakelde Rent-a-Tent het bedrijf Cycloon Fietskoeriers in. Deze week valt de Vakantiekrant bij 15.000 huishoudens in Nederland in de bus.

LinkedIn, 30 januari 2020

zwembad overview

,,Als onze kids het leuk hebben, hebben wij het ook naar ons zin!"

BONNAL - De hele dag door zwemmen, roetsjen, peddelen en spetteren? Een familie uit Drenthe beleefde op vijfsterrencamping Val de Bonnal de vakantie van hun leven!

Metro, 13 januari 2020

Beheerders Diana Baten-Bosman en Han Bosman

Beheerders Han & Diana: ,,Als beheerder zit je nooit stil"

MARKELO - ,,Je bent middenin de natuur, heerlijk in touw en komt met allerlei vakantiegasten in aanraking. We zitten nooit stil”, aldus beheerders Han Baten (62) en Diana Baten-Bosman (59).

Hart van Senioren, 22-11-2019

Chateau de Matragny

Een ontspannen werkvakantie

MATRAGNY MOULINS-EN-BESSIN - Toen ze drie jaar geleden de oproep voor een beheerdersechtpaar op een camping zagen staan, wisten ze meteen: dát is iets voor ons. Peter en Pia Heuveling uit IJlst zijn al hun hele leven echte kampeerders.

Dagblad van het Noorden, 10-09-2019

Frans & Ineke Camping de Molenhof EenVandaag

Vakantie? Dit echtpaar uit Enschede moet op de camping flink aanpoten

REUTUM- Het vakantiegevoel van de beheerders van de vijftien tenten van Rent-a-Tent op camping De Molenhof is in het hoogseizoen ver te zoeken. Het echtpaar Hammer moet flink aanpoten.

Tubantia, 09-08-2019

Overname Kroatië

Tweehonderd nieuwe tenten na overname Kroatisch bedrijf

MARKELO - Rent-a-Tent heeft een onderdeel van het in moeilijkheden geraakte Go Tours GmbH uit Duitsland overgenomen. Gisteren zijn de handtekeningen gezet.

Tubantia, 26-04-2019

Overname Eurosporvac door Rent-a-Tent

Overname Eurosporvac door Rent-a-Tent

MARKELO - De Markelose tentaanbieder Rent-a-Tent heeft het familiebedrijf Eurosporvac overgenomen. Het online bedrijf breidt door de overname van ruim 400 tenten fors uit.

Tubantia, 14-11-2018

Rent-a-Tent media Wim Willems

Rent-a-Tent uit Markelo groeit door nieuwe backoffice

Krap vier jaar geleden werd duidelijk dat het boekingssysteem van Rent-a-Tent niet meer voldeed. Daarom werd met hulp van Tele2 een compleet nieuwe backoffice gebouwd. Dat leidde niet alleen tot een nieuwe bedrijfsvoering, maar ook tot een flinke groei van het bedrijf uit Markelo.

De Ondernemer, 01-05-2018

Campinglife zomer 2018 cover

Grand Lodgetent: Kamperen in luxe

Kamperen in luxe kan in onze luxe Grand Lodgetent op verschillende campings in Europa. In de zomereditie 2018 van het Campinglife magazine (nummer 54) word de Grand Lodgetent extra uitgelicht. Op de cover van de zomereditie van Campinglife vindt u ook een prachtige foto van onze Grand Lodgetent!
Meer weten? Koop dan snel het Campinglife magazine!

Artikel Hof van Twente

Boek uw vakantie eens in Hof van Twente

Aan de ene kant is het mooi meegenomen, aan de andere kant is het jammer. De benaming 'rent a tent'staat inmiddels synoniem voor het huren van een tent op een camping. Veel mensen in Hof van Twente weten echter nog niet dat Rent-a-Tent een internationaal opererend bedrijf is met (veel) meer dan 1000 eigen ontwikkelde huurtenten...

Beheerders op de camping

'Nou, dit is het grote genieten.'

Gerrit en Bea ter Maat uit Aalten brengen 8 weken van de zomer door op camping De Molenhof in Reutum. De vieve senioren zijn er beheerder van de tenten van Rent-a-Tent.'Onze wereld is daardoor ineens veel groter geworden'.

Tubantia & AD, 18/07/2017

Campinglife artikel

Een nieuwe glampingbeleving

Campingspecialist Rent-a-Tent lanceert een nieuw tentmodel, genaamd de 'GlamLodge' tent. Dit nieuwe model, geheel naar eigen ontwerp, is geschikt voor 6 personen.

Campinglife magazine, juni 2017

Zonnepanelen kantoor Rent-a-Tent

Rent-a-Tent wil naar 1.000 zonnepanelen

Het Markelose bedrijf Rent-a-Tent heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Liefst 523 zonnepanelen sieren sinds kort de daken van het kantoor en opslagruimtes aan de Veldweg in Markelo.

Tubantia, 05/12/2015

Tulpentent Bungalowtent Blue

TenCate Outdoor Fabrics levert Rent-a-Tent eerste digitaal geprint tentdoek

Kampeertouroperator Rent-a-Tent uit Markelo heeft de primeur van het eerste digitaal bedrukte voorwand van bungalowtenten. Oer-Hollandse beelden en tulpenvelden en molens zijn te zien op verschillende tenten.

Tubantia, 13/01/2015

360 graden kantoor

360 graden

360 graden weergave van kantoor buiten en binnen!

Leuk artikel prijswinnaar review!

"We willen niet iets verkopen, we willen iets geven." Ik geleum d’r nog niks van, mar ik was neejsgierig hoe ze zich doar uut zol lullen.... "Zo zie ie mar wear, het kump nog oarig nauw wie ie de konte vol scheldt en wie ie andachtig een lusterend oar geeft."

Filmpjes

Expeditie Oost

RTV Oost
"Met een piek van, pak em beet, 500 telefoontjes per dag, kun je wel zeggen dat onze telefooncentrale roodgloeiend staat. En stiekem geniet ik daar heel erg van", aldus de enthousiaste Judith Wolters uit Enter, één van de medewerkers van Rent-a-Tent uit Markelo.

RTV Oost, 30-06-2020

RTL Nieuws

RTL Nieuws
Je mag weer op vakantie, maar hoe ziet dat eruit in coronatijd? Dat onderzoekt verslaggever Laura Veneman van het RTL Nieuws. De afgelopen dagen stond ze op camping KNAUS Hennesee. Bekijk haar vlog!

25-06-2020

RTV Oost De Molenhof

Reportage RTV Oost
De opbouwploeg van Rent-a-Tent draait overuren. Sinds bekend is dat op een groot aantal campings de gezamenlijke sanitaire voorzieningen weer gebruikt mogen worden, verwacht de Markelose touroperator dat de consument weer voldoende vertrouwen krijgt om de koffers te pakken voor een break.

RTV Oost, 21 juni 2020

Filmpje RTV Oost

Filmpje RTV Oost
Op één na grootste Europese aanbieder van kampeervakanties komt uit Stokkum. Vijftien jaar geleden verruilde de 56-jarige Hendrik Gersen de agrarische sector voor de toeristische. En met succes. Inmiddels is zijn bedrijf, Rent-a-Tent, de op één na grootste Europese aanbieder van kampeervakanties en telt het bedrijf 350 medewerkers.

RTV Oost, 1 juli 2015

Reportage EenVandaag, 08-08-2019