Campingvakanties in Spanje

Huur een Bungalowtent, Safaritent of Stacaravan in Spanje.

Zon, zee en strand? Huur een volledig ingerichte bungalowtent, safaritent of stacaravan aan de Costa Brava in Spanje! De veelzijdige pracht en schoonheid van Spanje maken het land tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Van noord tot zuid, van Costa tot Balearen-eiland, van dromerig vissersdorp tot mondain jetsetoord, van privébaai tot comfortabele camping en van binnenland tot drukke badplaats.

Costa Brava
Algemeen ViaLora ijsje
Costa Brava
Bekijk alle fotos (4 )

Iberisch Schiereiland

Spanje biedt een schatkamer aan mogelijkheden voor alle zonaanbidders, watersportfanaten, golfliefhebbers, rustzoekers, natuurvrienden, wandelaars en cultuuradepten. Het koninkrijk Spanje ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. Samen met o.a. de bijbehorende eilandengroepen, de Balearen en de Canarische eilanden, is het ruim 12 keer groter dan Nederland. Spanje kent grotendeels natuurlijke grenzen: bergen, kust en rivieren. Het is - na Zwitserland - ook het land met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa. De totale kustlijn bedraagt 4964 kilometer.

Prachtige badplaatsen

De belangrijkste toeristische regio voor campingvakanties is Catalonië met haar hoofdstad Barcelona. Catalonië kenmerkt zich door bergen, de Pyreneeën, uitgestrekte velden en rivierdelta’s en een uitgestrekte kusstrook. De bekendste kuststrook is wel de Costa Brava oftewel 'wilde kust.' Niet dat de zee hier zo ruw is, maar omdat de bergen hier tot in de zee doorlopen waardoor er intieme baaien en steile kliffen ontstonden. De bekendste badplaatsen aan de Costa Brava zijn onder andere Platja d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella, Blanes en natuurlijk Barcelona.

Metropool Barcelona

Waar u ook verblijft tijdens uw campingvakantie aan de Costa Brava, u ontkomt er niet aan om een of twee dagen een bezoek te brengen aan de metropool Barcelona, volgens velen de mooiste stad van Spanje. Na de hoofdstad Madrid is Barcelona de belangrijkste stad van Spanje. Laat u verrassen door al het moois dat deze stad u te bieden heeft! Slenter heerlijk over de Ramblas of breng een bezoek aan de Sagrada Familia.