Costa Brava

Campingvakanties in Spanje

Huur een Bungalowtent, Safaritent of Stacaravan in Spanje.

Zon, zee en strand. Huur een volledig ingerichte bungalowtent aan de Costa Brava in Spanje! De veelzijdige pracht en schoonheid van Spanje maken het land tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Van noord tot zuid, van Costa tot Balearen-eiland, van dromerig vissersdorp tot mondain jetsetoord, van privébaai tot comfortabele camping, van binnenland tot drukke badplaats. Spanje biedt een schatkamer aan mogelijkheden voor alle zonaanbidders, watersportfanaten, golfliefhebbers, rustzoekers, natuurvrienden, wandelaars en cultuuradepten een heerlijke vakantie willen doorbrengen.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Kinderen aan de rand van het zwembad
paella spanje
Algemeen ViaLora ijsje
Bekijk alle fotos (4)

Het koninkrijk Spanje ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. Samen met o.a. de bijbehorende eilandengroepen de Balearen en de Canarische eilanden is het ruim 12 keer groter dan Nederland. Spanje kent grotendeels natuurlijke grenzen: bergen, kust en rivieren. Het is ook het land met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa na Zwitserland. De totale kustlijn bedraagt 4964 kilometer.

De belangrijkste toeristische regio voor campingvakanties is Catalonië met haar hoofdstad Barcelona. Catalonië kenmerkt zich door bergen, de Pyreneeën, uitgestrekte velden en rivierdelta’s en een uitgestrekte kusstrook. De bekendste kuststrook is wel de Costa Brava oftewel “wilde kust”. Niet dat de zee hier zo ruw is maar omdat de bergen hier tot in zee lopen waardoor er steile kliffen ontstonden en intieme baaien. De bekendste plaatsen aan de Costa Brava zijn o.a. Platja d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Calella, Blanes en natuurlijk Barcelona.

Waar u ook verblijft tijdens uw campingvakantie aan de Costa Brava, u ontkomt er niet aan om een of twee dagen een bezoek te brengen aan de metropool Barcelona, volgens velen de mooiste stad van Spanje.

Gezin Groeneweg VakantieVerhaal Las Dunas

Snorkelen in de Middellandse Zee

Vakantiegast Jeroen genoot samen met zijn vrouw en zoon van een zonovergroten vakantie aan de Costa Brava. Lees het VakantieVerhaal van de familie Groeneweg!