Campingvakanties in Spanje

Geniet van een heerlijke campingvakantie in het zonnige Spanje!

Zon, zee en strand? Huur een volledig ingerichte bungalowtent, GlamLodge tent of stacaravan aan de Costa Brava in Spanje en geniet! De veelzijdige pracht en schoonheid van Spanje maken het land tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Van noord tot zuid, van Costa tot Balearen-eiland, van dromerig vissersdorp tot mondain jetsetoord, van privébaai tot comfortabele camping en van binnenland tot drukke badplaats.

Costa Brava
Spanje - Begur
Zwembad El Delfin Verde
Bekijk alle fotos (4 )

Iberisch Schiereiland

Spanje biedt een schatkamer aan mogelijkheden voor alle zonaanbidders, watersportfanaten, golfliefhebbers, rustzoekers, natuurvrienden, wandelaars en cultuuradepten. Het koninkrijk Spanje ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. Samen met o.a. de bijbehorende eilandengroepen, de Balearen en de Canarische eilanden, is het ruim 12 keer groter dan Nederland. Spanje kent vrijwel alleen natuurlijke grenzen: bergen, zee en rivieren. Wist u dat Spanje - na Zwitserland - het land is met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa?

Prachtige badplaatsen

De populairste toeristische regio voor campingvakanties in Spanje is zonder twijfel Catalonië met haar hoofdstad Barcelona. Catalonië kenmerkt zich door bergen, de Pyreneeën, uitgestrekte velden, rivierdelta’s en natuurlijk de uitgestrekte kuststrook. De bekendste kuststrook natuurlijk de Costa Brava, ruw vertaald naar 'wilde kust.' Niet dat de zee in de regio zo ruw is, maar omdat de bergen tot aan de zee doorlopen waardoor er intieme baaien en steile kliffen zijn ontstaan. Aan de Costa Brava vindt u tal van bekende en sfeervolle badplaatsen, zoals Platja d’Aro, Tossa de Mar, Palamos, Lloret de Mar, Calella, Blanes en natuurlijk Barcelona. In de steden vindt u tal van leuke winkels, restaurants, promenades en nog veel meer!

Metropool Barcelona

Tijdens uw campingvakantie aan de Costa Brava in Spanje ontkomt u er bijna niet aan om een bezoek te brengen aan de wereldstad Barcelona, volgens velen één van de mooiste steden van Spanje. Barcelona is na de hoofdstad Madrid de belangrijkste stad van Spanje. Laat u verrassen door al het moois dat deze stad u te bieden heeft! Slenter heerlijk over de Ramblas, breng een bezoek aan het stadion van FC Barcelona en bewonder de Sagrada Familia!

Kunst en cultuur

Bent u opzoek naar leuke activiteiten tijdens uw vakantie aan de Costa Brava? Breng dan een bezoek aan één van de talkrijke historische locaties en musea aan de Costa Brava! De regio staat natuurlijk bekend om de beroemde schilder Salvador Dalí, waar verschillende musea tentoonstelling over vertonen. Ook vindt u aan de Costa Brava oude Grieks/Romeinse ruïnes, zijn er botanische tuinen te bezichtigen en vindt u in Palamos een interessant visserij museum! Zeker de moeite waard!

Ontdek onze campings in Spanje: