Vakantie Costa Brava

Op kampeervakantie naar de Costa Brava? Geniet van zon, zee en strand en geniet van een heerlijke campingvakantie in Spanje! Reserveer een zomervakantie in Spanje met Rent-a-Tent. De Costa Brava (Catalaans voor 'ruige, wilde kust') is een kuststrook in Catalonië van maar liefst 200 kilometer aan de Middellandse Zee. De Costa Brava is één van de mooiste en populairste costa's van Spanje, de regio staat onder andere bekend om haar uitgaansplaatsen als Blanes en Lloret de Mar! Verken de strand, badplaatsen en musea van de Costa Brava en geniet van een zonovergoten campingvakantie met Rent-a-Tent!

Spanje - Cales de Begur
Algemeen ViaLora strand en zee
strand Platja d Aro
Bekijk alle fotos (4 )

Zon, zee en strand

De naam Costa Brava omschrijft het ruige karakter van de kust met zijn vele onregelmatige rotsen en baaien. In het voorjaar kunt u al terecht op de zandstranden en een verkoelende duik nemen in het het heldere zeewater. De Catalaanse regio staat bekend om haar kustlijn met grillig gevormde rotsen en grote hoogteverschillen: bergketens lopen steil af in de zee.

Rustige baaien

De Costa Brava heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 16 graden Celcius, een gematigde regenval en maar liefst 2500 zonuren per jaar. Rustzoekers genieten van rustige baaien met helder turquoise water en pittoreske stranden als Cala de la Fosca of de Cala Jóncols, waar u heerlijk kunt duiken of snorkelen. Lange en uitgestrekte zandstranden vindt u in het zuidelijke deel van de Costa Brava bij Lloret de Mar en Blanes en in het noordelijke deel bij Empuria Brava en l'Escala. Populaire stranden zijn o.a. het strand van Platja de Pals, Platja del Castell, Cala del Senyor Ramon, Platja de Llafranc en Begur.

Prachtige badplaatsen

De meeste stranden worden geflankeerd door terrassen en restaurants, waar u tot in de late uurtjes geniet van koele sangria, vele typisch catalaanse visgerechten en een bruisende vakantiesfeer voor jong en oud. Blanes, Lloret de Mar, Rosas, Tossa de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Estartit, Empuriabrava en Platja d'Aro zijn de bekendste badplaatsen. Bezoek de talrijke lieflijke dorpjes die de Costa Brava typeren.

Pret- en attractieparken

Op zoek naar wat meer actie tijdens uw vakantie? Aan de Costa Brava zijn vele pret- en attractieparken te vinden, zoals Waterworld in Lloret de Mar, met sensationele stroomversnellingen en glijbanen en Aquadiver in Platja d'Aro. Voor de kleintjes is het kabouterpark Gnomopark ook altijd een aanrader. Verder zijn nog aan te raden het Butterfly Park in Empuriabrava, de Botanische tuinen in Blanes of neem de Roses Expresstrein.

Uitgaansleven

Voor het uitgaan aan de Costa Brava gaat u naar één van de populairste jongerenbestemmingen: Lloret de Mar. Maar ook Platja d'Aro staat hoog genoteerd bij de kroegtijgers. Andere populaire uitgaansgebieden zijn Malgrat de Mar, Blanes en Estartit alhoewel deze niet te vergelijken zijn met Lloret en Platja d'Aro.

Bruisend Barcelona

De bekendste steden aan de Costa Brava zijn het fraaie Barcelona, Gerona en Figueres. Barcelona is na hoofdstad Madrid de belangrijkste Spaanse stad. Laat u verrassen door al het moois dat deze stad u te bieden heeft! Slenter heerlijk over "La Rambla", breng een bezoek aan de Sagrada Familia, Parc Guëll, het Picasso museum of het Miro museum. Voetballiefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Bezienswaardig is ook het voormalige Olympisch dorp. U zult ogen en oren te kort komen.

Romeins erfgoed in Gerona

Een van de grootste steden van Catalonië is Gerona. De oude binnenstad ligt op een heuvel en hier vindt u tal van oude herenhuizen en gebouwen die nog uit de middeleeuwen stammen. Maak een wandeling over de oude stadsmuren. Beklim de treden naar de kathedraal en bezoek de Arabische baden. Winkels vindt u vooral langs de Riu Onyar. Rond het plein “Plaza de la Indepencia” is het vooral 's avonds sfeervol met terrassen, restaurants en bars.

Museum van Salvador Dalí in Figueres

Figueres is de stad van Salvador Dalí. Hier is hij geboren en hier is hij opgebaard in de crypte van het gelijknamige museum. In het museum, het oude theater van de stad, vindt u meer dan 1500 werken van Dalí variërend van schilderijen en sculpturen tot hele kunstuitingen zoals de opvallende Cadillac. Maar in Figueres is meer te zien zoals het 18e eeuwse fort, het grootste van Europa, met wachttorens, vestingmuren, kanonnen en een gigantische kelder.

En verder .......

Er is nog veel meer te doen en te beleven aan de Costa Brava. Een prachtig natuurgebied is het Parc Natural de Cap de Creus gelegen op het meest oostelijke puntje van het Iberisch schiereiland. Een ander mooi natuurpark is het Parc Natural dels Aiguamills de l'Empordà. Dit moerasgebied is een eldorado voor vogels en u vindt hier zoutpannen en zoetwaterlagunes. De Griekse en Romeinse opgravingen bij Empúries aan de noordzijde van het dorp l'Escala zijn ook zeer interessant. In het binnenland ligt de wijnstreek Empordà. Er zijn vele bodega's die u kunt bezoeken en waar u de lokale wijnen kunt proeven. De Costa Brava bruist van natuur en cultuur maar in de eerste plaats gaat u natuurlijk voor zon, zee en strand.