Costa Brava

Vakantie Costa Brava

De Costa Brava ligt met haar 214 km lange kuststrook van de Middellandse Zee uitgevouwen tussen Blanes in het zuiden, omringd door de Maresme en de Montseny, en Portbou in het noorden aan de Franse grens.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Kustlijn aan de Costa Brava
Platja d Aro strand
strand Platja d Aro
Bekijk alle fotos (4)

Deze Catalaanse regio heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 16?C, een gematigde regenval en maar liefst 2.500 zonuren per jaar. De naam Costa Brava omschrijft het ruige karakter van de kust met zijn vele onregelmatige rotsen en baaien. De brede zandstranden en het heldere zeewater, waarin u eind mei al heerlijk kunt zwemmen, zijn geliefd bij zowel de Spanjaard als de Nederlander. De meeste stranden worden omgeven door terrassen en restaurants, waar u tot laat in de avond kunt genieten van de koele sangria, de vele visgerechten en de levendige vakantiesfeer. Enkele bekende badplaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar, Rosas, Tossa de Mar, Calella, Malgrat de Mar en Platja de Pals. Platja de Pals is gelegen in het hart van de Costa Brava, met een lang, breed zandstrand en diverse sportieve activiteiten zoals golfen en watersport activiteiten als surfen en duiken. Platja de Pals heeft een aantal leuke winkels en gezellige restaurants en is door haar centrale ligging de ideale uitvalsbasis om de Costa Brava te verkennen. Tevens kunt u in één van deze plaatsjes een leuke markt bezoeken.

Op zoek naar wat meer actie tijdens uw vakantie? Aan de Costa Brava zijn vele pret- en attractieparken te vinden, zo kunt u bijvoorbeeld naar Waterworld in Lloret de Mar, waar u kunt genieten van de vele leuke glijbanen. Voor het uitgaan aan de Costa Brava kunt u ook terecht in Lloret de Mar, wat bekend staat als het uitgaans walhalla onder jongeren.

De bekendste steden aan de Costa Brava zijn het fraaie Barcelona, Gerona en Figueres. Barcelona is na de hoofdstad Madrid de belangrijkste stad van Spanje. Laat u verrassen door al het moois dat deze stad u te bieden heeft! U kunt heerlijk slenteren over de Ramblas of een bezoek brengen aan de Sagrada Familia. Gerona heeft een historisch gedeelte dat op een steile heuvel staat. Er staan nog steeds Romeinse overblijfselen van muren die vele aanslagen tegenhielden. Het plein “Plaza de la Indepencia” is sfeervol met terrassen en restaurants. Daarnaast kunt u ook één van de leuke nabij gelegen dorpjes bezoeken.

Een ander hoogtepunt zijn de originele Arabische badhuizen. De excentrieke en surrealistische schilder Salvador Dalí is een bekend fenomeen in Spanje. Het museum ligt 36 km van Gerona in de stad Figueres.