Pret- en waterparken aan de Costa Brava

Gaat u op vakantie naar de Costa Brava en zoekt u een leuk pret- of waterpark? De regio rondom de Costa Brava biedt leuke pret- en waterparken waar u met het hele gezin geniet van spannende attracties en wilde glijbanen. Op deze pret- en waterparken zijn voldoende attracties, glijbanen en speeltoestellen aanwezig. Volop waterpret en speelplezier!

water glijbaan camping La Sirene
Glijbaan met band Serignan Plage
Waterpret Center Parcs Les Trois Forêts

Waterworld, Lloret de Mar

Één van de spectaculairste waterparken aan de Costa Brava is Waterpark Waterworld in Lloret de Mar. Waterworld is een echt familiepark voor jong en oud! Vanaf camping Tucan bent u met 5 minuten rijden bij Waterworld, camping Cala Canyelles ligt op een kleine 15 minuten van het waterpark en Camping La Masia ligt op ca. 20 minuten rijden. Het park bestaat uit een golfslagbad, twee normale zwembaden, jacuzzi's en circa dertien verschillende glijbanen: snelle, vele lange én glijbanen met banden. Voor de allerkleinste bezoekers zijn speciale kinderbaden aangelegd en er is zelfs een kindereiland met speeltoestellen. Het waterpark is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Let op: een aantal glijbanen gaat rond 11.00 uur open en een uur voor sluitingstijd dicht. De standaard entreeprijs voor volwassenen is €35 per dag, voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 en 120 cm €20 en kinderen onder de 80 cm mogen gratis mee naar binnen.

Aquadiver, Platja d'Aro

Op circa 2 km van Camping El Delfin Verde Playa d'Aro (Valldaro) en Camping Cala Gogo ligt waterpark Aquadiver: een park met een golfslagbad en diverse glijbanen. Hoewel de glijbanen weliswaar minder spectaculair zijn dan in Waterworld Lloret de Mar, beschikt het park over voldoende leuke glijbanen, die vooral leuk zijn voor jonge(re) kinderen. Het park is elke dag geopend van circa 10.00 uur tot 18.00 uur. Handig om te weten: een aantal glijbanen gaat rond 11.00 uur open en een uur voor sluitingstijd dicht, waaronder de Splash Mountain en de Water Fall. Bij Aquadiver worden dezelfde entreeprijzen als bij Waterworld gehanteerd.

PP's park, Platja d'Aro

Evenals Aquadiver ligt waterpark PP's park aan de Costa Brava, ook op circa 2 km van Camping El Delfin Verde Playa d'Aro (Valldaro) en circa 8 km van Camping Cala Gogo. Van golfzwembaden tot snelle rivieren, glijbanen en kamikazes: PP's Park biedt verschillende leuke attracties, die met name geschikt zijn voor kinderen. Het park is vooral 's weekends en in de zomerperiode geopend. Pp's Park werkt met een oplaadkaart systeem en de entreeprijzen liggen tussen €2,80 en €10, afhankelijk van het attractietype. In het gedeelte met attracties bekijkt u de prijzen per attractie.

Aquabrava, Roses

Het supergrote waterpark Aquabravais op korte afstand van Roses is ruim opgezet en staat bekend als één van de mooiste waterparken van de Costa Brava en telt dertien glijbanen, vier zwembaden en twee aqua speelplaatsen voor kinderen. Aan de inrichting van de zwembaden is veel aandacht besteedt: zo beschikt het park over het grootste golfslagbad van Europa, inclusief zandstrand en zijn diverse zwembaden aangekleed met rotswanden en palmbomen. De twee kinderspeelplaatsen zijn ingericht in een tropisch speelparadijs en een piratenspeelplaats. Avonturiers vermaken zich met de 26 meter hoge klimwand.

Liever relaxen? Kom heerlijk tot rust op één van de grasvelden van het park. Aquabrava is dagelijks geopend van (ca.) 10.00 uur tot 19.00 uur. De standaard entreeprijs voor het park is €30 per dag, voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 cm en 120 cm €19 en voor kinderen onder de 80 cm is de entree gratis. Na 15.00 uur zijn de prijzen iets goedkoper: voor een standaard entreeprijs betaalt u slechts €25 en voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 cm en 120 cm €16.

Costa Brava

Meer over de Costa Brava

Wilt u meer weten over de regio rondom de Costa Brava? Bekijk dan onze speciale Costa Brava pagina.

Gezin Groeneweg VakantieVerhaal Las Dunas

Snorkelen in de Middellandse Zee

Vakantiegast Jeroen genoot samen met zijn vrouw en zoon van een zonovergroten vakantie aan de Costa Brava. Lees het VakantieVerhaal van de familie Groeneweg!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.