water glijban La Sirene

Pret- en waterparken bij de Costa Brava

Bent u op vakantie bij de Costa Brava en wilt u een keer wat anders doen dan naar het strand gaan? Dan biedt de Costa Brava ruim voldoende activiteiten voor u en uw kinderen om buiten de camping te doen. De regio rondom de Costa Brava biedt u namelijk veel leuke pret- en waterparken waar u als gezin volop kunt genieten van spannende attracties en wilde glijbanen. Er zijn ruim voldoende attracties en glijbanen aanwezig op de pret- en waterparken bij de Costa Brava, waardoor u zich geen moment zal vervelen!

Buitenzwembad en glijbanen la Sirene
Buitenzwembad met waterglijbaan camp Cypsela
Waterpret Center Parcs Les Trois Forêts

Waterworld, Lloret de Mar

Eén van de spectaculairste waterparken aan de Costa Brava is waterpark Waterworld Lloret de Mar. Waterworld is een echt familiepark voor jong en oud. U vindt hier een golfslagbad, 2 normale zwembaden, jacuzzis en diverse glijbanen (ongeveer 13 verschillende glijbanen). Het aanbod in glijbanen is zeer variërend, u vindt hier snelle glijbanen, maar ook vele lange glijbanen en glijbanen met banden. Voor de jongere bezoekers zijn er speciale kinderbaden aangelegd, er is zelfs een kinder eiland met speeltoestellen. Dit waterpark vindt u op slechts (ca.) 20 minuten rijden van camping La Masia. Het park is elke dag geopend van ca. 10.00u tot 18.00u, let wel op dat een aantal glijbanen rond 11.00u open gaan en een uur voor sluitingstijd dicht gaan. De standaard entreeprijs voor volwassenen is €35 per dag, voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 cm en 120 cm €20 en voor kinderen onder de 80 cm is de entree gratis.

Aquadiver, Platja d'Aro

Op slechts (ca.) 2 km van camping Valldaro ligt waterpark Aquadiver. Het park heeft een golfslagbad en diverse glijbanen. De glijbanen zijn weliswaar minder spectacuair dan in Waterworld Lloret de Mar, maar toch is het park met voldoende leuke glijbanen een bezoekje waard. Vooral voor kinderen van de wat jongere leeftijd zijn er veel leuke glijbanen. Ook dit park is elke dag geopend van ca. 10.00u tot 18.00u, let wel op dat een aantal glijbanen rond 11.00u open gaan en een uur voor sluitingstijd dicht gaan (de Splash Mountain en de Water Fall). Daarnaast worden dezelfde prijzen als bij Waterworld gehanteerd. De standaard entreeprijs voor volwassenen is €35, voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 cm en 120 cm €20 en voor kinderen onder de 80 cm is de entree gratis.

Aquabrava, Roses

Waterpark Aquabrava is dichtbij het plaatsje Roses gelegen en ligt op ongeveer 15 min rijden van camping Riu. Waterpark Aquabrava staat bekend als één van de mooiste waterparken van de Costa Brava. Het park heeft 13 glijbanen (van snelle glijbanen tot lange glijbanen en glijbanen met banden), 4 zwembaden en 2 speeplaatsen voor kinderen. De zwembaden zijn allen prachtig ingericht, zo heeft het park een prachtig aangelegd golfslagbad (het grootste van Europa) met zandstrand en ook de andere zwembaden zien er met rotswanden en diverse palmbomen prachtig uit. Daarnaast zijn de twee kinderspeelplaatsen zeer mooi ingericht, zo is er een speelplaats met een piraten thema en een tropisch speelparadijs. Ook kunt u klimmen op de 26 meter hoge klimwand. Lekker relaxen op het park? het park heeft 28 hectare aan groene omgeving waar u heerlijk kunt liggen. Het park is dagelijks van (ca.) 10.00u tot 19.00u geopend. De standaard entreeprijs voor het park is €30 per dag, voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 cm en 120 cm €19 en voor kinderen onder de 80 cm is de entree gratis. Na 15.00u zijn de prijzen iets goedkoper, voor een standaard entreeprijs betaald u dan €25 en voor senioren (65+) en kinderen tussen de 80 cm en 120 cm €16.

PP's park, Platja d'Aro

Evenals waterpark Aquadiver ligt het attractiepark aan de Costa Brava, Pp's park ook op maar (ca.) 2 km van camping Valldaro. Op het park vindt u veel attracties die met name geschikt zijn voor kinderen. Dit park is meestal open in de zomerperiode en het weekend. Pp's Park werkt met een oplaadkaartsysteem. Wat de tarieven van attracties betreft, liggen de prijzen tussen €2,80 en €10, afhankelijk van het type attractie. In het gedeelte met attracties kun je de prijzen de prijzen per attractie bekijken.

Costa Brava

Meer over de Costa Brava

Wilt u meer weten over de regio rondom de Costa Brava? Bekijk dan onze speciale Costa Brava pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.