VakantieVerhaal

Afkoelen aan de Hennesee

Een frisse duik nemen in het meer. Of met je handdoek neerstrijken op het zandstrand: Dini en Wim genoten deze zomer van een zonovergroten vakantie aan de Hennesee.

Dini & Wim Eertink Camping Hennesee
IJs Hennesee
Hennesee

,,Overal wordt gezwommen"

De Hennesee, een natuurlijk bergmeer in de Berghauser baai, vormt het hele jaar door een perfect decor voor fiets-, wandel- en vaartochten. Ook de Raaltese Dini kwam er dit jaar met haar man Wim.

Heerlijk zwemmen

Het stel ontdekte in Sauerland imposante bergen en uitgestrekte bossen, maar ook een schitterend groen oeverlandschap. Het was in een snikhete week, waarin de temperaturen opliepen tot boven de dertig graden. ,,Je kan er lekker zwemmen, maar ook fijn langs het water wandelen en fietsen. Of mee met de rondvaartboot”, vertelt Dini enthousiast.

Bergen & bossen

,,De omgeving van de Hennesee is schitterend. Bij het strandje aan het meer wordt overal gezwommen en je ziet al varende overal bos en prachtige wijnvelden. En je kan zelfs naar Meschede varen, een historisch stadje op tien kilometer afstand.” De fanatieke kampeerders vaarden mee met de MS Hennesee en vanaf de rondvaartboot hadden de twee een geweldig uitzicht op de imposante bergen en uitgestrekte bossen rondom het uitgestrekte meer.

,,Je bent lekker op jezelf"

Al vóór vertrek wist het Raaltese stel dat de Hennesee een ‘mooi en fijn’ plekje zou zijn. ,,We zijn echt overal geweest: van Bretagne en de Vogezen tot aan de Franse Alpen. Nu gingen we met z’n tweeën voor een weekje Duitsland”, zo legt Dini uit.

Verplichte rusturen

Ze zijn erg gesteld op hun vrijheid. ,,Als je kampeert ben je lekker buiten in de natuur en op jezelf, veel leuker en gezelliger dan in een hotel of stacaravan. Je kan je eigen maaltijden klaarmaken en je spreekt nog eens iemand, want overal tref je mensen. Overigens waren we niet op de hoogte van de rusturen op camping Hennesee, maar voor onszelf vonden we het niet heel vervelend."

Italiaans eten

Om af te koelen aten ze een lekker ijsje bij Eiscafé Venezia in Meschede. ,,Daar kreeg je voor vijf euro een grote bak met ambachtelijke ijs, heerlijk. Echt een aanrader!” zegt Dini. Als liefhebster van de Italiaanse keuken heeft ze een goede tip voor vakantiegasten die verzot zijn op Italiaans eten. ,,Ga naar Colosseum Treff, een minipizzeria in Schmallenberg-Bad Fredeburg. Naast typisch Duits eten als schnitzels kan je daar heerlijke pizza’s en pasta’s eten. Ook kan je eten afhalen”, geeft Dini als tip mee. Het koppel uit Raalte streek in het hart van de stad ook neer op een terras. ,,Het centrum is mooi en heeft één grote winkelstraat met moderne en typisch Duitse winkels”, zegt ze.

Fijn in de schaduw

Het stel overnachtte in de GlamLodge tent, een luxe glampingtent met een luifel, skottelbraai en een ventilator. ,,Waarom we dit jaar voor glamping gingen? Een glampingtent is toch wel iets luxer dan een bungalowtent. En we hebben ’s ochtends ook heerlijk ontbeten, want de tent heeft een luifel waar je onder kan zitten. Echt ideaal, zo kan je lekker in de schaduw zitten! Het sanitair was goed verzorgd, maar helaas zat het toiletgebouw wat te ver weg. Dat was minder prettig.”

Een bakje doen

Tijdens hun vakantie ging het stel uit Raalte gezellig koffie drinken met hun beheerders. ,,Het was hun eerste jaar en omdat wij op de camping waren, waren ze erg benieuwd naar onze belevenissen. We vonden het erg gezellig en volgens mij hadden ze ook wel iets aan onze tips”, vertelt Dini. ,,Of we met de buren veel contact hadden? Dat niet. Dat kwam ook wel doordat het hoogseizoen nog niet begonnen was. En de grote groepen verbleven op de andere kampeervelden.

Volgend jaar wijkt het stel uit naar een andere camping. ,,We komen er al sinds 2004 en zijn echt toe aan een nieuwe vakantiebestemming!”, zegt Dini vrolijk.

Camping Knaus Hennesee

Camping KNAUS Campingpark Hennesee

KNAUS camping Hennesee ligt middenin de bergen van het Sauerland, direct aan de oever van de Hennesee.

Camping Lackenhäuser natuurgebied

Campingvakanties in Duitsland

Duitsland is een vakantieland. Geniet hier op één van de heerlijk rustieke campings van de prachtige natuur.