VakantieVerhaal:

Op avontuur in de grotten

Vakantiegast Martin ging tijdens zijn vakantie op ontdekkingstocht in de Ardèche. De Nederlander daalde met zijn vrouw en kinderen 65 meter af in de replica van de wereldberoemde Grotte Chauvet, vlakbij de imposante Pont d'Arc.

Ardèche
Grolejac
Ardèche

Prehistorische grot

Op korte afstand van de Pont d'Arc bevindt zich La Caverne Pont d’Arc, een 'kunstgrot' waar indrukwekkende muurtekeningen van dieren bewonderd kunnen worden zonder de originele grot schade toe te brengen. ,,We daalden onder leiding van een gids de trap af, dat was één groot avontuur. Hoe onze kids het beleefden? Onze oudste van bijna vier vond het wel even spannend, maar zodra hij een tijdje in de grot was vermaakte hij zich goed. En onze jongste van anderhalf wilde zelf wel even de trap aflopen, maar dat leek ons een minder goed idee”, zegt Martin vrolijk.

Rennende bizons

De familie was geboeid door de kleurrijke grotschilderingen op de muren van de grot. ,,De gids scheen bij met een grote lamp. Zo konden we allerlei kleurtekeningen van houtskool bekijken van ‘rennende’ dieren als leeuwen, bizons en paarden. Niet alleen wij, maar ook onze kids vonden het prachtig!” Het gezin kampeerde op Les Charmilles, een kleinschalige familiecamping in de Ardèche."

Buren op de camping

,,Een collega van mij had al eerder gekampeerd op camping Les Charmilles. Door alle enthousiaste verhalen kwamen mijn vrouw en ik op het idee om de camping op internet te bekijken. We zagen foto’s van een mooie terrassencamping met een zwembad, bergen, animatie en een mooi uitzicht op een gebergte. Dat leek ons wel iets…”

Vertraging

Begin juli reed de familie met de auto in één keer door naar Les Charmilles. Voor de reis, die vanwege een ongeluk in totaal vijftien uur in beslag nam, vertrok de familie om kwart voor vijf in de morgen. ,,Van tevoren weet je nooit precies hoe de reis precies zal verlopen, onderweg kan er natuurlijk van alles gebeuren. Maar door een gekantelde vrachtwagen en wegwerkzaamheden kwamen we drie uur later aan dan gepland. Gelukkig hebben de kinderen zich erg goed gehouden, dat was erg fijn! Onze oudste zong liedjes en onze jongste was - ook op de camping - continu op zoek naar koeien”, zegt hij vrolijk.

Zo de tent in

De ingerichte GlamLodge tent bleek een uitkomst voor de familie van Martin. ,,Vooral na een lange reis is het fijn om geen tent te hoeven opzetten. Waarom niet voor een huisje of bungalow kozen? Op een camping heb je veel sneller contact met je buren. Zodra de kinderen de tent uitspringen, hebben ze wel weer iets leuks te zien of te spelen”, legt Martin uit.

Veel Nederlanders

Hij was tevreden over de ligging van de kampeerplaats. ,,We hadden een ruime plek gekregen. Tijdens onze vakantie was het overigens vrij rustig op de camping, dat kwam onder andere doordat het hoogseizoen nog niet was begonnen. Het (kinder)sanitair was schoon en netjes. Welke gasten we zoal op de camping hebben gezien? We liepen vooral veel Nederlanders tegen het lijf. Daarnaast nog enkele Fransen, Duitsers en Belgen.”

Peuterbad

Het gezin van vier dook ook het nieuwe peuterbad van Les Charmilles in. Vooral de twee nieuwe glijbaantjes waren een doorslaand succes. ,,De kleintjes waren er echt niet weg te slaan. Onze zoon ging op de dag voor ons vertrek ook een ochtend naar de animatieclub, waar hij lekker geknutseld heeft. Helaas was de animatie tijdens ons verblijf nog niet gestart; het was op dat moment nog geen hoogseizoen. Maar anders waren we er zeker vaker naartoe gegaan.”

Terug in de tijd

Het Middeleeuwse stadje Aubenas is volgens Martin een grote aanrader. ,,We hebben daar rondgestruind op de zaterdagse weekmarkt en allerlei mooie oude kastelen en huizen bekeken. Maar je kan er natuurlijk ook heerlijk op een terras zitten!”

Om privacyredenen wil Martin alleen met zijn voornaam genoemd worden en hebben we gebruikgemaakt van Stockfoto's.

Camping Les Charmilles zwembad

Camping met een Nederlandse eigenaar, perfect voor kids 2 - 6 jaar

Camping Les Charmilles

Camping Les Charmilles is een sfeervolle, kleinschalige familiecamping onder Nederlandse leiding.

VakantieVerhalen

VakantieVerhalen

Lees in de rubriek VakantieVerhalen de mooiste en bijzonderste verhalen van onze vakantiegasten.

Vallon Pont d'Arc

Grotte Chauvet

De originele grot - Grotte Chauvet - werd in 1994 ontdekt door drie Franse speleologen, die een paar kleine rode strepen zagen op een steen in de buurt van Vallon-Pont-d'Arc. Achter een ingestorte rotswand ontdekten ze vervolgens enkele van de best bewaarde prehistorische muurschilderingen ter wereld (circa 36.000 jaar oud). Ook de familie van Martin zag de Pont d’Arc, de natuurlijke brug die als een boog de Ardèche overspant.