VakantieVerhaal: Aquagymmen aan de Adriatische kust

Vakantieganger Marck verbleef afgelopen zomer met zijn gezin op camping Rosapineta aan de Adriatische kust. ,,We hebben in het zwembad zelfs meegedaan aan een lesje aquagym. Dat vond mijn zoon van zeven erg leuk!", verklapt hij.

Kind Italië
Camping Rosapineta stranduitzicht
camping Rosapineta terras

Vakantie met kinderen

In de zomervakantie trekken veel gezinnen met kinderen naar Italië, de ‘Laars van Europa’. Het populaire vakantieland heeft veel te bieden voor een vakantie met kinderen: leuke activiteiten, mooie steden en badplaatsen, het prachtige Colosseum & Gardameer, de Dolomieten en de Toren van Pisa.

Eerste kampeervakantie

Hoewel vakantieganger Marck al vaker in het land op stedentrip was geweest, had hij nog nooit eerder met zijn vrouw en kind (in Italië) gekampeerd. ,,Eens moest de eerste keer zijn", zegt hij. ,,Waarom we precies voor Italië kozen? Eigenlijk vooral door het prachtige landschap en heerlijke eten. En ik was er ook al een keer op een citytrip geweest. Dat was zo'n leuke ervaring, dat ik zeker nog een keer terugwilde”, zegt Marck.

Rosaline Mare

In een supermarktfolder spotte hij Camping Rosapineta aan de Adriatische kust. ,,Je loopt zo het strand (van Rosalina Mare, red.), ook ben je vlakbij het zwembad en restaurant. We zagen ook dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden. Ideaal voor onze zoon, hij is graag actief bezig!"

Eerste kampeervakantie

Begin juli trok Marck met zijn gezin naar het noordoosten van Italië, op circa zestig kilometer van gondelstad Venetië. Onderweg maakte de familie een tussenstop in Oostenrijk. ,,Onze zoon is pas zeven jaar, daardoor wilden we niet al te lang onderweg zijn”, legt Marck uit. ,,Hoe we de reis ervaarden? Het was schitterend mooi. We reden dwars door de Dolomieten, een prachtig gezicht!" Na een vijftien uur durende autorit arriveerde het gezin op Rosapineta.

Lesje aquagym

Op de camping ondernam het gezin op eigen houtje allerlei leuke activiteiten. ,,We gingen natuurlijk naar het strand en zwembad. Ook hebben mijn zoon en ik meegedaan aan een lesje aquagym, dat was een leuke ervaring. Hij vond het ook erg leuk dat ik met hem meedeed en het was een gezellige boel: veel campinggasten deden mee!”

Te laat

,,Hoe het kamperen ons beviel? Goed. We hadden heel veel mazzel met het weer; overdag was het vrij warm en ’s nachts was het lekker koel", vervolgt Marck. Hoewel hij zijn kampeervakantie een ‘acht’ geeft, was hij minder tevreden over zijn kampeerbed en de tijden van de miniclub. ,,Het was een spiraalbed, waar ik veel te veel doorheen zakte. Jammer”, legt hij uit. ,,Daarnaast begonnen veel activiteiten van de miniclub pas rond 21.00 uur: voor onze zoon helaas net iets te laat.”

Klein Venetië

Marck raadt vakantiegangers het pittoreske Chioggia aan, beter bekend als ‘Klein Venetië’. ,,De directe omgeving van de camping heb je binnen een dag wel verkend, dus is het slim om er met de auto op uit te gaan naar Chioggia of Venetië, daar vind je veel meer markten, terrasjes, winkels en andere leuke bezienswaardigheden. In Chioggia leek het net alsof de tijd er had stilgestaan, overal in de stad vind je boten en bruggen. We hebben gezien hoe de vissers daar de vis met netten binnenhaalden, een prachtig gezicht. Ook zijn we naar Venetië gegaan, daar hebben we in een gondel gevaren."

Heel veel mazzel

,,Eerlijk gezegd is het kamperen mij – op het slechte bed na - heel goed bevallen. Misschien dat ik in de toekomst nog eens ga kamperen”, aldus vakantieganger Marck.

*Om privacyredenen wil Marck alleen met zijn voornaam genoemd worden.

couple in italie

Campingvakanties Italië

Vakantie vieren in Italië betekent afwisselend genieten van glooiende landschappen en middeleeuwse dorpjes. Cultuur, kunst en eeuwenoude historie naast natuurlijk de altijd genoemde kenmerken pasta, pizza, Lambrusco en Chianti vormen samen La Dolce Vita.