Suppen op

het Lago Maggiore

Suppen op het Lago Maggiore in Italië? Voor de 12-jarige Fieke Brands werd deze droom werkelijkheid. Samen met haar ouders genoot ze in juli van een vakantie aan het beroemde Lago Maggiore, waar ze op open water ging peddelsurfen. Fieke: "Het was superleuk om te doen. Als we het te warm kregen, doken we vanaf ons supboard zó het water in!"

VakantieVerhaal familie Brands Valle Romantic
VakantieVerhaal Valle Romantica 2020 familie
Lago Maggiore

Peddelen over het Lago Maggiore

Al suppende bewoog Fieke zich, staand op een supboard, met een peddel voort over het water. "Hoe mijn moeder en ik op het idee kwamen om te gaan suppen? Met de auto reden we een klein stadje door. Daar zag ik een suptentje staan met supboards. En natuurlijk zagen we op het Lago Maggiore ook heel veel suppers. Dat leek mij ook wel leuk om te doen", verklapt de 12-jarige.

,,Al oefenend word je steeds beter"

Fieke omschrijft het suppen op het beroemde Lago Maggiore in Noord-Italië als een 'superleuke' ervaring. "Het was ook helemaal niet zwaar. Als je wilde, kon je zo op het supboard gaan zitten." Haar moeder Simone vult aan: "Ik vond het ook heel leuk om te doen, omdat ik zag dat Fieke er ook ontzettend van genoot. Het water was helderblauw en het was boven de 35 graden! Op het begin was het soms lastig om je balans te vinden, maar al oefenend ging het steeds beter."

Italiaanse dorpjes

Dit jaar kampeerde de familie Brands tien dagen op de camping Valle Romantica, prachtig gelegen in de idyllische Cannobio vallei. "Met de kinderen gaan we eigenlijk het liefst naar het buitenland toe. We vinden het vooral erg leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en de natuur in te gaan. Eigenlijk waren we van plan om deze zomer naar de Italiaanse Rivièra gaan, maar dat hebben we vanwege het coronavirus geannuleerd." Toen Simone foto's zag van Valle Romantica, was ze direct verkocht. "Ik zag een mooie groene camping en een vallei, de bergrivier en het Lago Maggiore, waarlangs veel gezellige Italiaanse dorpjes liggen. Verder ligt Romantica ligt op zo´n duizend kilometer van Nederland, waardoor we met de auto binnen 24 uur op de camping konden zijn."

Talenknobbel

Bij aankomst op de charmecamping in Cannobio zagen ze dat het rustig was op het kampeerveld. "Het was een oase van rust! Hoe we de aanwezigheid van onze beheerder ervaarden? Hij was vriendelijk en gaf ons een heldere uitleg over de tent en de inventaris en hij hield zich keurig aan de 1,5 meter. Op de camping zagen we vooral veel Italianen, Nederlanders en een handjevol Belgen en Duitsers: een bonte mix van nationaliteiten. Of iedereen voldoende afstand tot elkaar hield? Dat ging vrij gemakkelijk, omdat het door corona ongetwijfeld minder druk was.¨

"Bij de wifiplek zag onze Fieke - inmiddels brugklasser - veel tieners van haar eigen leeftijd. Daar trok ze veel mee op en dat was geweldig, want zo had ze snel contact met leeftijdsgenoten en kon ze haar talen perfect oefenen!¨

Verborgen paradijs

Een echte aanrader is volgens Simone de Orrido di Sant'Anna. "Dat is echt een paradijsje! Vanuit de tent loop je zo in je zwemkleding naar het water. Bij de kloof kun je watervallen, bruggetjes, rotsen en zelfs een oud kerkje zien, die op de top van de kloof staat. Het is een bijzondere plek, bijna sprookjesachtig, om de kerk te zien staan op die hoge rots. Vanaf de ingang van de kerk vind je een pad, wat helemaal naar beneden naar het water toe loopt. Natuurlijk zijn we dit water ingedoken om lekker te gaan zwemmen...", zegt Simone. "Rondom de kloof zagen we zwemmers, die van de brug en van de rotsen afsprongen. Je moet het maar dúrven!¨

Op de top van Mottarone

Op de verjaardag van Simone gingen ze met een kabelbaan naar de berg Mottarone. "Het was een geweldig leuke dag. 's Ochtends hadden mijn man Gerwin en Fieke de tent voor mij versierd. Ook had de beheerder, op aanraden van een goede bekende, zelfs een fles wijn in de koelkast gelegd! Bijzonder is dat er tijdens de vakantie altijd wel iemand bij ons jarig is: ik of onze oudste twee kinderen. We nemen daarom slingers mee van huis of we kopen ze op ons vakantieadres." Om helemaal op de top van de Mottarone te komen, wandelden ze het laatste stukje omhoog. Eenmaal boven keken ze uit over de Alpentoppen en de zeven meren. "Het was een pittige klim, maar het uitzicht was fantastisch!"

In volle vaart

Eén van de hoogtepunten van de vakantie was voor Fieke het bezoek aan de indoor shoppingmall van Stresa. "Je had daar overal leuke winkels!" Ook denkt ze met plezier terug aan haar spectaculaire rodelrit in het pretpark Alpypark, gelegen op de Mottarone. Met een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore zoefde ze in volle vaart naar beneden. ,,Het was helemaal niet eng. Waarom niet? Ik had al wel een keer gerodeld", aldus een enthousiaste Fieke.

Het gezin sloot de verjaardag feestelijk af met een diner in het sfeervolle restaurant Osteria in Stresa, met uitzicht op het Lago Maggiore. Daarvoor hoefden ze niet te serveren. "In Osteria serveren ze typisch Italiaans eten, zoals pasta en visgerechten. Lachend: "Mijn man en ik kozen voor de pasta en steak en Fieke dacht dat ze gefrituurde inktvisringen had besteld. Toen de ober eraan kwam lopen, zag ze tot haar grote schrik een octopus mét tentakels op haar bord liggen!"

bungalowtent Blue binnen

Ingerichte tent

Hoewel Simone naar eigen zeggen geen ‘echte kampeerder’ is, gaat ze maar wat graag met haar gezin op kampeervakantie. ,,In het verleden kampeerden we met onze eigen tent. Dat was soms een hele operatie!", vertelt Simone. Een paar jaar geleden kampeerde de familie uit Overijssel aan het Lago Maggiore in een ingerichte tent. Bij aankomst hoefden ze alleen maar hun tassen uit te pakken. ,,Onze tent was al opgezet en ingericht, ideaal!¨

Lago Maggiore

Kampeervakantie aan het Lago Maggiore

Eén van de grootste meren van Italië is het Lago Maggiore, een 60 kilometer lang meer dat zich uitstrekt van Italië tot in Zwitserland. Het Lago Maggiore biedt fantastische mogelijkheden voor actieve sporten als zwemmen, wandelen, mountainbiken, windsurfen en zeilen.

Gardameer

Campingvakanties Italië

  • Ontdek Bella Italia!
  • Met de aantrekkelijke regio's Toscane en het Gardameer
  • Culinair genieten
  • Schitterende steden als Rome, Florence en Venetië
terras op camping cypsela

Alvast reserveren voor 2021?

Bekijk alle vroegboekvoordelen om alvast een reserveren te maken voor uw favoriete camping in 2021.

VakantieVerhalen

Rubriek | VakantieVerhalen

Ook onze gasten beleefden op reis allerlei avonturen! Lees de mooiste en bijzonderste verhalen in de rubriek VakantieVerhalen.

Camping Valle Romantica

Camping Valle Romantica

  • Unieke ligging in de idyllische Cannobio vallei
  • Het Lago Maggiore ligt op 2 kilometer
  • Door de vele kleurrijke bloemen lijkt de camping een Botanische tuin
  • Zwemmen kan in het zwembad en in de bergrivier
  • De ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers
 Beekse bergen rijden tussen giraffen

Rubriek |´Gast van de Maand´

Bent u in 2020 via Rent-a-Tent op vakantie geweest en wilt u uw reisverhaal delen met onze volgers? Geef u dan op voor de rubriek ´Gast van de maand!