VakantieVerhaal: Glampingvakantie in Twente

Vakantie vieren zonder je eigen tent op te zetten, een ontvangst met een drankje én je bed dat al voor je klaar staat: luxe kamperen. De familie Van Den Hee ging in 2019 voor het eerst op glampingvakantie in Twente: ,,Je ploft zo neer: de vakantie kan gelijk beginnen.”

Camping

Voor het tweede jaar op rij brengt de familie uit Otterlo het Koningsdagweekend door in een ingerichte tent. ,,Een verjaardagscadeautje van mijn man Mark. Erg leuk, want we wilden er even met z’n allen tussenuit. En we vermaken ons prima op de camping; de kids kunnen hier heerlijk spelen. Al houden we natuurlijk wel een oogje in het zeil”, aldus moeder Linda.

De vier kinderen van de familie van den Hee vermaken zich uitstekend op Camping De Molenhof in Reutum. De onbetwiste favoriet van de kinderen: het zwembad. ,,We zijn er net geweest, ik vond het daar erg leuk en er is ook een glijbaan”, aldus Tessa, de oudste telg van het gezin.

Kamperen

Hoewel Mark en Linda van den Hee naar eigen zeggen geen ‘fanatieke kampeerders’ zijn, gaan de jonge ouders maar wat graag met hun kinderen kamperen. Moeder Linda bracht een aantal jaar geleden met haar familie een weekend door in Zeeland en hoefde bij aankomst alleen maar haar tassen uit te pakken. ,,De tent was al opgezet en ingericht, ideaal!", vertelt Linda.

Via een gezamenlijke vriend hoorde het stel voor het eerst over de camping. ,,Hij vertelde ons over de leuke speelplekken op de camping. En een camping zonder zwembad is voor ons eigenlijk geen optie; onze kids willen vooral lekker spelen en rondbanjeren”, zeggen de jonge ouders vrolijk. ,,In de eerste instantie dachten we dat we ons bij de receptie moesten aanmelden, later bleek dat we bij beheerders moesten zijn. Hoe we hun aanwezigheid ervaren? Het zijn vriendelijke mensen, daarnaast is het ook wel handig dat hier een aanspreekpunt is. Iemand die weet waar alles zit en ons wegwijs maakt op de camping.” Ze ervaren geen geluidsoverlast. ,,De kampeerplekken zijn redelijk ruim opgezet, we horen onze buren amper”, vertelt Mark.

Glamping

Vanuit de tent en het campingterras hebben de jonge ouders goed zicht op de speeltuintjes en kunnen ze hun kroost goed in de gaten houden. ,,Erg prettig, want onze jongste twee zijn zeven en twee jaar oud." Het stel moedigt Tessa (10), Debbie (9), Alissa (7) en Weslie (2) bewust aan om naar de verschillende speelveldjes toe te gaan. ,,Zo kunnen ze ook met andere kinderen samenspelen."

Dit jaar kiezen de jonge ouders bewust voor glamping en kampeert het gezin van zes in een luxe lodgetent. ,,Heel fijn, want nu hoeven we alleen maar in te checken en onze tassen uit te pakken." Door het geringe prijsverschil en de extra ruimte koos de familie voor de GlamLodge tent, uitgerust met een grote koelkast, bedden, een 3-pits gasstel, een kacheltje, keuken en een luifel. ,,Erg prettig, want we zijn met zes personen en hebben nu meer ruimte. Ook kunnen we nu gezellig voor de tent zitten.” Linda vindt de kledingrekjes en de grote koelkast een uitkomst. ,,Je hangt kleding zo op aan de hangers, zo heb je meer ‘overzicht’ over alle spullen. En in de koelkast kan je de boodschappen ook goed kwijt.”

Regen

Het stel merkt 'weinig' verschil tussen een huisje of een tent. ,,Voor ons maakt het niet uit, het is allemaal even leuk. Soms valt het weer tegen, maar dat hoort er nu eenmaal bij”, zegt Linda met een lach terwijl de regen met bakken uit de hemel valt en de oudste kinderen de tent binnendruppelen. ,,Wij vermaken ons wel. Als het regent spelen we gezellig spelletjes in de tent!”

Het gezin Van den Hee luidt de laatste ‘campingavond’ in met een feestmaal. ,,De eerste dag hebben we shoarma gebakken in de pan, vanavond gaan we uit eten. We hebben er zin in!”

Camping de Molenhof zwembad buiten

5-sterren topcamping!

Camping De Molenhof

Familie Van den Hee 2

Omgeving

Het Twentse coulissenlandschap biedt volop mogelijkheden. Zo bezocht het gezin van zes vorig jaar de Weerselose molen (naast de camping, red.) en de Weerselose Markt. Vooral de markt is volgens Mark en Linda een echte aanrader. ,,Als je hier op vakantie bent, is het zeker de moeite waard om erheen te gaan. En als we langer gebleven, waren we er misschien wel even heengegaan."

Vragen beheerders Rent-a-Tent receptietent

Beheerders

Enschedeërs Ineke en Frans Hammer zijn op Camping De Molenhof het hele seizoen actief als beheerder. ,,Laatst hebben we een dame aangeraden om naar Ootmarsum te gaan, een leuk dorp vlakbij de camping. Daar zijn allerlei leuke kunstgalerieën en musea te vinden, ook is er een mooi coulissenlandschap. Ze heeft zich daar kostelijk vermaakt en kwam met hele enthousiaste verhalen terug. Geweldig, daar doe je het voor!”