Beheerder van de maand december

De vriendelijke Fransen, het schitterende Lac du Der-Chantecoq en het heerlijke eten; als echte Frankrijkgangers willen beheerders Frans Mol en Mieke Verbiest niet anders. In de rubriek ‘Beheerder van de maand’ zet Rent-a-Tent in december de beheerders uit Rotterdam in de spotlights!

Vissen La Forge de Ste. Marie
Kinderen op springkussen La Forge de St.Marie
Spelen op La Forge de Ste. Marie

Vaste traditie

De beheerders Frans (81) en Mieke (80) vormen al twintig jaar de spil tussen de campinggasten en het personeel van camping La Forge de Ste. Marie. Voor de 21ste keer reizen ze aankomende zomer af naar de kleinschalige familiecamping in de Champagne-Ardennen.

,,Eén van de leukste momenten van het jaar"

,,Tijdens jaarlijkse muziekavond staat Frans altijd achter de tap en serveer ik de salades uit. Het is een spectaculair feest waar veel gasten op afkomen, met een heerlijke barbecue en muziekoptredens van muzikanten. Voor ons is het echt één van de leukste momenten van het jaar”, aldus Mieke.

Groot avontuur

De beheerders uit Rotterdam noemen zichzelf echte francofielen. ,,We houden van alles wat met Frankrijk te maken heeft en spreken vloeiend Frans. De Fransen zijn bovendien ook ontzettend vriendelijk. Een ander land was voor ons geen optie, dat hebben we niet eens opgegeven”, zegt Mieke gekscherend.

,,De vakantiesfeer is nooit ver weg"

Tussendoor is er vaak tijd voor ontspanning of struinen ze rond over een lokale markt vol geurige etenswaren, één van de grote charmes van la douce France. Mieke: ,,Werk komt op de eerste plaats hoor, maar de vakantiesfeer is nooit ver te zoeken. Vanaf onze vaste kampeerplaats, een prachtige plek, kijken we uit op het zwembad en de bar.”

Au pair

De beheerders voelen zich helemaal thuis in Frankrijk, het land waar Mieke in haar jonge jaren werkte. Eind vijftig reisde de beheerster op 20-jarige leeftijd af naar Parijs, om bij een Frans gezin aan de slag te gaan als au pair. ,,Een hele leerzame tijd, waar ik goed Frans door heb leren spreken”, zegt Mieke. Tot haar pensioen in 1999 stond ze voor de klas als kleuterleidster. Frans werkte als kraanmachinist voor Mammoet Transport en was als beheerder actief op een camping in België, waar hij een aardig woordje Frans leerde spreken.

Afwisselend en avontuurlijk

Frans: ,,Voor mijn pensioen was ik iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken, maar het beheerderswerk ligt mij wel. Niets is avontuurlijker en afwisselender dan in de natuur te zijn en met gasten te werken.” Zijn vrouw Mieke vult aan: ,,We zijn daarnaast graag buiten en met gasten in de weer. Met onze kinderen hebben we vroeger ook veel gekampeerd in Frankrijk."

Beheerderswerk

Via hun buren werden de Rotterdamse beheerders geïnformeerd over het beheerderswerk van Rent-a-Tent. ,,Onze buren waren in de jaren negentig actief als beheerders op een camping in Picardië en kwamen met enthousiaste verhalen thuis over hun werk bij Rent-a-Tent. Zo kwamen wij eigenlijk op het idee om samen het beheerderswerk op te pakken”, vat Mieke samen. ,,Van deze beslissing hebben we nog geen moment spijt gekregen."

Rustig aandoen

Twintig jaar na dato beheren Frans en Mieke, inmiddels tachtigers, met heel veel plezier op de charmecamping. Ze werken in de opdracht van camping La Forge de Ste. Marie. ,,Omdat we nu op ‘gevorderde leeftijd’ zijn, doen we het iets rustiger aan. Zo is het aantal eenheden (tenten) iets lager en zet onze schoonzoon voor ons elk seizoen de voortent op, dat scheelt ons drie dagen werk!” zegt Frans met een lach. Op camping La Forge de Ste. Marie beheren ze momenteel zes à zeven tenten, verzorgen ze de in- en uitcheck en pakken ze tenten in en uit. ,,Het is fijn werk, veel ontspanning en we verkeren altijd in een vakantiestemming!”

Onderdeel van de campingfamilie

,,Als beheerder ervaar je vrijheid, elke dag neem ik wel even een duik in het zwembad. Daarnaast maken we echt onderdeel uit van de campingfamilie”, zegt Mieke. ,,Het contact met het campingpersoneel en de gasten is heel goed. Camping La Forge de Ste. Marie is vooral geliefd onder de campinggasten uit Engeland.” Mieke herinnert zich een moment waarop ze dacht dat ze een bekend gezicht op de camping zag ,,Ik klopte haar op de schouder en zei tegen haar: ‘Mevrouw, ken ik u niet ergens van?’ Ze bleek een bekende Nederlandse minister te zijn. Ik kon wel door de grond zakken…” zegt ze met een lach.

,,We moeten altijd even ontfransen"

Op de camping weten Frans en Mieke zich wel te amuseren: ze voeren gesprekken met de gasten en lopen met hun gasten mee naar de receptie, waar stapels folders liggen met de leukste uitstapjes. Verder dichten ze, met naald en draad, de losse stiksels van de tenten. ,,Wanneer we in september thuiskomen, moeten we altijd even ontfransen. Het toilet en de wasserette ligt binnen handbereik, terwijl we op Forge daarvoor de nodige meters afleggen!”

,,Welke tip wij gasten en nieuwe beheerders willen meegeven? Maak jezelf in het Frans verstaanbaar. Als je ook iets in Frans terug kan zeggen, begrijp je de Fransen beter en beleef je hier vast en zeker een geweldige tijd!”

Beheerder van de Maand rubriek

Terug naar Beheerder van de Maand

Terras Camping la Forge de Ste Marie

Lac du Der- Chantecoq

,,Een grote aanrader is het meer Lac du Der-Chantecoq, een schitterende plek waar je varen in een bootje. Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen,” aldus Frans en Annemiek.

RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen

Interesse of meer weten?

Bellen: 0547 - 36 70 41
Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl

Busje uitzwaaien beheerders Beekse Bergen

Beheerder van de maand

In de rubriek ‘Beheerder van de maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Lees hier de mooiste verhalen van onze beheerders!

Gezelligheid camping La Forge de Ste Marie

Vakantie Champagne-Ardennen

Het zeer gevarieerde landschap van de Franse Ardennen leent zich perfect voor heerlijke fiets- of wandeltochten in de bossen en heuvels!