Beheerder van de Maand juli

In de rubriek ‘Beheerder van de Maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Harry (67) en Ria (64) Besselink staken op camping Cavallino elf weken lang de handen uit de mouwen. ,,Onze gasten een echt vakantiegevoel geven, dat is onze missie!”, aldus beheerster Ria.

Beheerders Ria & Harry Besselink
Camping Cavallino
cavallino

,,De gast fleurt gelijk op"

,,Bij aankomst op Cavallino was het kampeerveld nog iets leeg en sfeerloos, maar met parasols, drankjes, mooie bloemen en leuke gasten zag het er gelijk een stuk vrolijker uit. Als wij de gasten na een lange reis uit de auto zien stappen, fleuren ze soms direct op. De vakantie kan gelijk beginnen! Als beheerder zijnde worden we ook blij van leuke reacties”, verklapt beheerster Ria.

Reclamestunt

Van het verwelkomen van gasten tot ‘reclamecampagnes’ en het oplossen van technische problemen: het fanatieke beheerdersechtpaar draait nergens hun hand voor om. ,,We zijn altijd al in de handel en horeca werkzaam geweest en zien overal ‘verkoopkansen’ liggen, dat zit er gewoon in! We hebben wel eens tenten ‘aan de man gebracht’ door met korting te stunten op het welkomstbord, natuurlijk in overleg met de kantoormedewerkers”, vertelt Ria.

Ambassadeur van Rent-a-Tent

Afgelopen juni sprong het stel bij op camping Capalonga in het Italiaanse Bibione. ,,Als beheerder ter plaatse ben je eigenlijk de ambassadeur van Rent-a-Tent en daardoor vonden we dat we de gezinnen daar moesten helpen. Het draait tenslotte om hun vakantieplezier! Gelukkig hielp een aantal gasten ons een handje mee door zelf hun matrassen de tenten in te slepen. Slim, want zo kon de vakantie eerder beginnen”, vertelt Ria.

Italiëfans

Als echte ‘Italiëfans’ gingen Harry en Ria al jaren op vakantie naar het Gardameer, Toscane en de Venetiaanse kust. Ze bezochten ook de Abruzzen en de Amalfikust, vol prachtige dorpjes die zijn ingeklemd tussen de bergen en de zee. ,,De Italianen, de geuren en het fleurige landschap zijn onbeschrijfelijk mooi! Door de bergen en de meren heeft de omgeving wel iets weg van Zuid-Canada. Toch is het daar minder ’levendig’, je vindt daar geen leuke huizen en grote boulevards zoals in Italië.”

Camping Cavallino

Ze hielpen ook op Vigna sul Mar en Cavallino, waar het stel tot 3 juli actief was. ,,Een gezellige camping met een pizzarestaurant, animatieclub en een zwembad. Wat we van de omgeving van Cavallino-Treporti vinden? Het landschap is wat vlak; als je leuke dingen wilt doen in de omgeving, moet je er zeker op uitgaan”, geeft Ria mee. Zelf filmde ze de jaarlijkse Regatta van Cavallino-Treporti.

Enthousiaste verhalen

Tot 2007 runden Harry en Ria in Zutphen samen een Bakker Bart-winkel. ,,Daar hebben we enorm veel en verkoopervaring opgedaan en mensen leren kennen. Die ervaring komt ons in het beheerderswerk zeker van pas.” In de jaren die volgden, werkte Ria als receptie- en promotiemedewerkster en ging het stel aan de slag bij Albert Heijn. ,,We hadden – ook door onze winkel - enorm veel aanspraak en bouwden na een tijdje een vaste klantenkring op, ontzettend leuk."

Europees avontuur

,,Ik herinner mij nog twee klanten, die we aan het begin van de zomer uitzwaaiden en pas rond september weer zagen. Achteraf bleek dat ze al die tijd als beheerder actief waren geweest bij Rent-a-Tent!" Door alle enthousiaste verhalen begon het Europese avontuur te lonken. ,,Heerlijk in het buitenland, met gezellige gasten in de weer zijn en in een mooie omgeving verblijven, dat leek ons wel iets. We hebben ons direct ingeschreven en niet lang daarna werden we uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek”, legt Ria uit.

Veelzijdige job

In 2018 begonnen Harry en Ria op camping Vigna sul Mar aan de Adriatische kust. Ook waren ze– tot de aankomst van de nieuwe beheerders – ook actief op camping Spina. ,,We zijn in ons element als beheerders. Natuurlijk moesten we wel even wennen bij onze eerste camping, maar na verloop van tijd word je steeds zekerder en weet je steeds beter hoe je in bepaalde situaties moet reageren."

Denen & Duitsers

,,Wat het werk zo leuk maakt? Je bent tijdens het werk heerlijk in touw en er gebeurt altijd wel iets op de camping. Natuurlijk ben je wel aan het werk, maar je krijgt het vakantiegevoel door de gasten en omgeving zo terug”, vervolgt Ria. Op de camping komt het stel met allerlei kampeerders in aanraking: van ouderen tot gezinnen met kinderen en jonge stelletjes, afkomstig uit heel Europa. ,,Dat hangt dikwijls samen met de vakantieperiodes. In de week na Pinksteren kwamen er veel Duitsers en vanaf juni kwamen er veel Denen en Polen, de Nederlanders stroomden vanaf juli binnen.”

Flinke teleurstelling

Creativiteit, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid zijn essentieel voor het beheerderswerk, legt Ria uit. ,,Als beheerder beland je geregeld in onverwachte situaties, dat is nu eenmaal onderdeel van het vak, zegt ze gekscherend. Ria geeft een voorbeeld: ,,Het is wel een keer voorgekomen dat Duitse gasten er vanuit gingen dat ze een ‘bungalow’ hadden geboekt..."

Koel blijven

,,Ze hadden er een urenlange autorit op zitten en hadden erop gerekend dat ze zo hun ‘huisje’ inkonden, terwijl ze toch echt een bungalowtent hadden gereserveerd. Een enorme teleurstelling! Vooral de moeder van het gezin was ontdaan. Uit protest bleef ze in de auto zitten. Om op adem te komen gaven we ze een koel drankje en boden ze vervolgens een nieuwe boekingsmogelijkheid aan. Maar na een dag gekampeerd te hebben, was het hele gezin ‘om’ en hoefde er opeens niets meer omgeboekt te worden!”

RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen

Interesse of meer weten?

Bellen: 0547 - 36 70 41 Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl

Beheerders busje RAT op Beekse Bergen

Beheerders gevraagd

Wij zoeken actieve, ouderen, die graag hun vrije tijd op een camping doorbrengen en daarbij plezier hebben om als beheerders te fungeren. Dit kan als vakantiewerk in het binnen- en buitenland.

Camping Capalonga

Camping Capalonga

Prachtige strandcamping aan de Venetiaanse kust