Beheerder van de maand juli

,,Het was de aanloop naar een nieuw avontuur"
In de rubriek 'Beheerder van de Maand' zet Rent-a-Tent beheerders in de spotlights. Deze zomer gingen beheerders Rudolf (65) en Dinie Hekman (64) voor het eerst aan de slag op camping Fuussekaul in Luxemburg. Half juli werd het stel - in coronatijd - gevolgd door het team van 'Expeditie Oost'. ,,We willen het vooral plezierig maken voor onze gasten, waardoor ze zich direct op hun gemak voelen", aldus de fanatieke beheerders.

Beheerder Rudolf en Dinie (foto Esther Rikken
Camping Fuussekaul omgeving
Beheerders Rudolf en Dinie (foto Esther Rikke

Drijvende kracht

Op 1 juli streken de fanatieke kampeerders neer op camping Fuussekaul in Heiderscheid, een gezellige familiecamping gelegen in het hart van de Luxemburgse Ardennen. Toen in 2019 het pensioen van Rudolf in zicht kwam, besloot hij plannen te maken. Rudolf: ,,Een jaar geleden vond ik een advertentie in de krant, waarin beheerders gezocht werden. Volgens Dinie is mijn 'project' vanaf dat moment begonnen", zegt Rudolf in het tv-interview met presentatrice Esther Rikken.

Vraagbaak

Rudolf is deze zomer circa elf weken actief op camping Fuussekaul, waar hij een aantal weken wordt bijgestaan door zijn vrouw Dinie. Ze vormen het aanspreekpunt voor de gasten van Rent-a-Tent en ze verzorgen het onderhoud en de schoonmaak van 6 Bungalowtenten Blue en 8 GlamLodge tenten. ,,We hebben het naar ons zin! Ik heb het geluk dat ik niet meer in loondienst werk. Dinie heeft dat geluk nog wél, dus zij pendelt op en neer tussen de camping en ons woonhuis in Nijverdal."

Nieuwe carrière

,,Het is heel leuk om dit samen met Rudolf te doen. Voor ons is het beheerderswerk een aanloop naar een nieuwe carrière", grapt Dinie. ,,Wel intensief, omdat we dit nog nooit eerder hebben gedaan. Rudolf en ik gaan heel intuïtief te werk, zoals wij denken dat het goed is. En daarnaast gebruiken we het beheerdershandoek als leidraad, daarmee hebben wij ons goed voorbereid op het seizoen." Rudolf: ,,Dinie en ik zijn eigenlijk altijd al van het kamperen geweest. Ik vind het heerlijk om - met eigen spullen - rond te reizen in het buitenland en op mooie plekken te kamperen."

Checken

Het team van ‘Expeditie Oost’ volgde Rudolf en Dinie in hun dagelijkse bezigheden. ,,Als we onze gasten hebben uitgezwaaid, maken we de Bungalowtenten Blue of de GlamLodge tent weer klaar voor de volgende gasten. In principe voeren we iedere keer dezelfde handelingen uit. Zo maken we de tenten open om ze te ventileren, vullen we de koelkast met waterflesjes en kijken we of alles goed staat", zegt Dinie. Rudolf: ,,Voor ons is het ook een beetje vakantie, want tussen de bedrijven door kunnen we zelf een beetje vakantie vieren!"

Contact met de gasten

Vanwege het coronavirus krijgen Twentse beheerders veel vragen. ,,We zijn hier sinds 1 juli. Door corona was het in de eerste twee weken vrij rustig, waardoor we langzaam konden 'acclimatiseren.' Sinds half juli begint het echt te lopen: de schoolvakanties zijn begonnen en we hebben allerlei vakantiegasten ontmoet", meldt Rudolf. De beheerders omschrijven het gastencontact als ‘heel plezierig.’ ,,We hebben ervaren dat Nederland relatief dichtbij is. Regelmatig komt het voor dat onze gasten uit Nederland al vóór 15.00 uur op de camping arriveren. Vanuit Limburg rijd je hier al in tweeënhalf uur naartoe!"

Kennis in huis

,,Het contact met de mensen is toch waar het om draait, het beheerderswerk is een ontzettend leuke manier om mensen te leren kennen. Onze gasten komen uit Nederland, Duitsland, Luxemburg en Denemarken. Met de Denen praten we Engels, dat gaat ons eigenlijk prima af. Welke eigenschappen een beheerder in huis moet hebben? Vooral oplossingsgericht en flexibel, want een dag loopt nooit helemaal zoals gepland. Aangezien we niet altijd alle kennis 'in huis hebben', moeten we onze gasten soms doorverwijzen naar de receptie."

Onvergetelijk moment

,,Als beheerder ben je maanden van huis, waardoor je familie en vrienden af en toe mist. We waren dan ook heel blij dat onze dochter en schoonzoon met onze kleindochter langskwamen op de camping! Het was ontzettend leuk om hen een kijkje achter de schermen te geven. Vooraf wisten ze niet zo goed waar ik aan was begonnen, maar nu weten ze precies wat er allemaal bij komt kijken! Onze kleindochter is pas zes jaar oud, maar heeft ons goed geholpen met de inventaris. Ze heeft zich prima vermaakt op de camping, want er was animatie aanwezig en het campingzwembad was geopend. En natuurlijk gingen we gezellig met z'n allen uit eten!"

,,Het is soms flink aanpoten"

,,Veel van onze gasten brengen een korte vakantie door op camping Fuussekaul. Als ze na een dag of drie weer vertrekken, is het soms flink aanpoten... Gelukkig laten onze gasten de tent meestal schoon achter, want ze maken volop gebruik van de stofzuiger uit de receptietent. We hebben tot nu toe één keer meegemaakt dat de tent niet zo schoon werd achtergelaten. Deze gasten waren op doorreis en checkten al vroeg uit, om 'op tijd' hun volgende bestemming te bereiken. De tent leek op het eerste oog prima in orde, maar toen ik goed keek zag ik de afwas achterin de keukenkast staan! Sindsdien neem ik iets langer de tijd voor de uitcheck", aldus Rudolf.

Bron: Expeditie Oost (Esther Rikken) & RTV Oost

Beheerders Dinie en Rudolf Hekman camping Fuu

Echte kampeerders

Op hun vakantiebestemmingen liepen Rudolf en Dinie regelmatig beheerders tegen het lijf. Rudolf, die op dat moment nog werkzaam was als consulent, hield het beheerderswerk in gedachten. ,,Het leek mij wel iets, om met mensen te werken en te kamperen op een camping in het buitenland! Na mijn pensionering had ik zeeën van tijd over en kon ik het avontuur aangaan..."

Saint Tropez

Campingvakanties in Frankrijk

,,Toen onze dochter nog thuis woonde, gingen we elke zomer met de camper op vakantie. We gingen meestal naar Frankrijk, omdat Dinie ontzettend gecharmeerd is van de Franse taal én het landschap prachtig afwisselend landschap is. Je vindt er bergen en zeeën, maar ook meren, bossen en rivieren!"

luxemburg

Campingvakanties in Luxemburg

  • Luxemburg Stad
  • Vianden, Clervaux, Etelbruck en Diekirch
  • “Klein Zwitserland”
  • Mountainbiken en fietsen
Fietsers camping Chateau de Drancourt

Mooie vakantiebestemmingen op rijafstand

In hun vrije tijd struinen Rudolf en Dinie graag door het Natuurpark Boven-Sûre. ,,Wandelliefhebbers halen hier hun hart op, want rondom de camping vind je tal van wandelroutes. Daarnaast kun je heerlijk zwemmen in het stuwmeer Esch-sur-Sure en is Luxemburg-Stad een echte aanrader! Het is een hele compacte stad, met een gezellig centrum en mooie kastelen en bruggen!"