Beheerder van de maand november

Han Baten (62) en Diana Baten-Bosman (59) zijn al hun hele leven echte kampeerders. In de jaren negentig kamperen ze met hun kinderen in Zuid-Frankrijk en lopen ze onverwacht twee enthousiaste beheerders tegen het lijf. ,,Het werken als beheerder leek ons wel iets", vertelt oud-militair Han vrolijk.

Beheerders Diana Baten-Bosman en Han Bosman
Camping Domaine de Labeiller
Beheerster Diana Baten-Bosman camping Labeill

Onverwacht moment

Han en Diana vertellen: ,,We kampeerden met onze kinderen in de buurt van Saint-Ambroix, een middeleeuws stadje langs de oever van rivier de Cèze. Daar kwamen we een beheerdersechtpaar tegen. Het werken als beheerder leek ons ook wel iets. Maar omdat ik op dat moment nog werkzaam was, besloten we het beheerderswerk nog even in gedachten te houden", vertelt oud-militair Han vrolijk.

,,Je bent middenin de natuur"

Bijna twintig jaar later wagen ze de sprong: Han en Diana besluiten als kersverse beheerders van Rent-a-Tent hun prépensioen te gaan genieten. ,,Ik ging op mijn 57ste met pensioen, maar wilde wel actief blijven”, legt Han uit. Toen ze vier jaar geleden de oproep voor een beheerdersechtpaar op een camping zag staan, wisten ze meteen: dát is iets voor ons. ,,Het is geweldig om als beheerder te werken. Je bent middenin de natuur, heerlijk in touw en komt met allerlei vakantiegasten in aanraking. Als beheerder zit je nooit stil”, aldus de fanatieke beheerders van Rent-a-Tent.

Zuid-Frans avontuur

In 2015 komt het stel terecht op een camping aan de Spaanse Costa Brava en twee jaar later gaan ze aan de slag op het Franse eiland Île d’Oléron. Afgelopen zomer staken Han en Diana de handen uit de mouwen op camping Domaine de Labeiller in het Zuid-Franse Saint-Victor-de-Malcap. ,,Heel toevallig ligt deze camping op slechts vijf kilometer afstand van Saint-Ambroix, daardoor wisten we alle leuke bezienswaardigheden wel te vinden", zegt Diana.

Prachtige plek

Het Achterhoekse stel verbleef deze zomer in hun eigen caravan op de Franse camping en had het erg naar hun zin. Han: ,,Welke eigenschappen een beheerder zoal heeft? Het is wel handig dat je over kampeerervaring beschikt. Ook moet je gastvrij, vindingrijk en oplossingsgericht zijn en een tijd van huis willen gaan.” In totaal beheerden Han en Diana zo'n twaalf bungalow- en Glamlodgetenten. ,,Je bent op een prachtige plek in een mooie omgeving: op een bosrijke camping, vlakbij de Cèze, een rivier waar je heerlijk rustig kan kanoën. Heel anders dan in de Ardèche, dat zo’n tien kilometer verderop ligt en waar je op de rivier de Ardèche al kanoënd in de file vaart", lichten de beheerders toe.

,,Iedere gast is weer anders"

,,Als beheerder ontmoet je allerlei mensen uit verschillende landen: Duitsers en Nederlanders, maar ook Denen, Fransen en Britten. Erg gezellig! Het is vooral handig dat je over mensenkennis beschikt, want iedere gast is weer anders. Als beheerders proberen wij ons dan ook zoveel mogelijk in de belevingswereld van onze vakantiegasten te verplaatsen.” Ze verhielpen ook technische problemen: ,,Bijvoorbeeld als de stroom uitvalt of er een gevaarlijke situatie ontstaat. Zo vloog er een elektriciteitshuisje in brand en kon Han, als oud-brandweerman, advies geven over de manier van blussen. Daarmee werd erger voorkomen."

Haribo Museum

,,Af en toe bekijken we de reviews van de vakantiegasten. Het is leuk om te lezen hoe de gasten onze aanwezigheid ervaren hebben, want daar zijn we altijd benieuwd naar. Als onze gasten aankomen houden we een kort, informatief praatje. Natuurlijk vertellen we hen altijd even waar de mooiste bezienswaardigheden te vinden zijn en leggen we de route naar de Lidl of Intermarche uit. Dat wordt door de gasten erg gewaardeerd. Bij de receptietent ligt er dan ook een speciale map met folders die informatie geven over de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de streek. Ideaal voor de gasten die niet de hele vakantie op de camping willen blijven, maar eropuit trekken en routes uitstippelen. Veel gasten zijn laaiend enthousiast over het Haribo Museum in Uzès, ze komen bijna altijd met snoep terug!”

Thuisfront

Toen Han en Diana na een heel seizoen thuiskwamen, zagen ze tot hun verrassing bloemen op tafel staan. ,,Onze zoon Tom (28) en zijn vriendin, dochter Hilde (25) en de moeder (89) van Han vonden het heel fijn om ons weer terug te zien! Als we op de camping zijn, videobellen we ook wekelijks met de moeder van Han. Bij thuiskomst moeten we trouwens altijd weer even wennen aan de grootte van ons huis, want op Domaine de Labeiller waren we altijd buiten en woonden we praktisch in onze voortent!” Voor de werkzaamheden ontvingen ze een kleine dagvergoeding. ,,Je wordt er niet rijk van, maar het is een mooi zakcentje. Daarnaast stonden we dit jaar op een prachtige plek, met uitzicht op het zwembad. Daar gebeurde altijd wel iets”, aldus de beheerders.

Of ze in 2020 weer een heel seizoen op Domaine de Labeiller te vinden zijn? Lachend: „Het is nog even afwachten, maar hebben er nu alweer zin in.”

Terras camping Domaine de Labeiller

Onvergetelijk moment

In 2017 vierde Han vierde zijn verjaardag op feestelijke wijze. ,,Ik werd zestig en het campingpersoneel & de beheerders van de touroperators Eurocamp, Canvas, Homair, Tohapi en Thomas James Holidays waren van harte welkom voor een lekkere bak koffie met gebak en/of een borrel! Ook onze kinderen hadden de moeite genomen en kwamen onverwacht uit Nederland over om de verjaardag mee te vieren”, zo blikt Han terug.

RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen

Interesse of meer weten?

Bellen: 0547 - 36 70 41 Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl

Busje uitzwaaien beheerders Beekse Bergen

Beheerder van de maand

In de rubriek ‘Beheerder van de maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Lees hier de mooiste verhalen van onze beheerders!

Buitenzwembad camping Domaine de Labeiller

Camping Domaine de Labeiller

Een kleine, sfeervolle gezinscamping aan de poort van St. Victor-de-Malcap

kanovaren op de l'Ardèche

Vakantie Ardèche

Schitterend natuurschoon, een mediterraan klimaat en kronkelende rivieren: de Ardèche is een vakantiebestemming voor het hele gezin.