Beheerder van de maand oktober

In de rubriek ‘Beheerder van de maand’ zet Rent-a-Tent beheerders in de spotlights. Avonturiers John (63) en Hermien Lok-Veldhuis (63) gingen deze zomer aan de slag in Tirol. ,,Het is anders dan thuis, maar dat maakt het voor ons juist interessant”, aldus de reislustige beheerders uit Duitsland.

Camping Natterer See
watervallen bij camping Natterer See
Camping Natterer See John Lok

Eeuwige sneeuw

Tussen de groene velden en besneeuwde bergtoppen keken ze hun ogen uit. ,,Toen we begin juli met de auto naar onze camping in Tirol reden, stonden we echt even perplex! We gingen op zomervakantie – het was hartje zomer - en opeens zaten in de sneeuw, waar in de winter al een hekel aan hebben. Een bijzonder gezicht!”

Onvergetelijk moment

,,Welk moment op de camping ons echt is bijgebleven? Een Duits jongetje van zeven jaar, die bijna iedere middag bij ons langskwam. Waarschijnlijk was hij erg op ons gesteld: elke dag vertelde hij ons uitgebreid over zijn belevenissen en avonturen." Het afscheid was een emotioneel moment. ,,Toen hij wegging, huilde hij tranen met tuiten en liet hij ons bijna niet meer los. Als aandenken kregen van hem een tekening van de Bungalowtent Blue. Een prachtig aandenken aan onze tijd!”

Internationaal gezelschap

John en Hermien hebben in hun leven al veel gereisd en in maar liefst vijf landen gewoond. Naast hun gastvrijheid delen ze ook hun liefde voor reizen en cultuur. ,,We vinden het ontzettend leuk om ons te verdiepen in andere culturen, talen en tradities. In Duitsland, Oekraïne, Noorwegen en Curaçao hebben we altijd tussen de lokale bevolking gewoond”, vertelt Hermien.

Europees avontuur

Door enthousiaste verhalen van een kennis bij Rent-a-Tent begon het avontuur in het najaar van 2017 te lonken en besloot het koppel een informatiedag te bezoeken. ,,Het leek ons wel iets: afreizen naar het buitenland, vakantiegasten helpen en ze een geweldige vakantie te bezorgen. We zijn echte zeeliefhebbers en bivakkeren graag aan de kust. In Curaçao werden we er zelfs mee wakker” vervolgt Hermien vol enthousiasme. ,,Bovendien viel het goed te combineren met de baan van John. Hij werkt nog als uitvaartbegeleider in Neuenhaus, net over de grens bij Oldenzaal. Vroeger werkte hij bij de Marechaussee en ik bij de Nederlandsche Bank. "

Hoog in de bergen

In 2018 brengen ze als nieuwbakken beheerders tien weken door in de Franse Jura, hoog in de bergen op camping Fayolan. Een plek die door het prachtige landschap en het mooie weer in goede aarde valt. ,,Vergeleken met de camping van dit jaar hadden we iets meer vrije tijd, omdat er minder wissels waren. Daarmee bedoelen we het in- en uitchecken van de gasten”, leggen ze uit.

Heel Europa

De beheerders waren actief op een camping in Tirol, op ruim 800 meter hoogte aan de oevers van het schilderachtige zwemmeer Natterer See. Daar bevonden ze zich in een internationaal gezelschap: naast Nederlanders, Denen en Duitsers zagen ze in de laan van Rent-a-Tent Belgen, Britten, Noren, Zweden en Oostenrijkers en zelfs een verdwaalde Pool.

Afzien

Aan de hoge heuvels op de camping moesten ze wel even wennen. ,,Als je naar de receptie liep, moest je op de terugweg een berg op met een hellingspercentage van 18 procent. Wel even afzien, als je dat een paar keer per dag moet doen”, aldus John. Samen met zijn vrouw Hermien blikt hij terug op een fantastische tijd. ,,We hebben er ontzettend veel leuke gesprekken gevoerd, mensen uit allerlei windstreken ontmoet en de nodige problemen verholpen. Heel anders dan thuis, maar dat maakt het voor ons juist interessant.”

,,Leef je in"

Op Rent-a-tent.nl bekijken ze regelmatig reviews van campinggasten. ,,Een positieve uitstraling kan echt het verschil maken”, legt John uit. ,,Onze gasten verkeren bijna altijd in een vakantiestemming, dus proberen we ons in te leven hoe we als gast behandeld willen worden. Als het je lukt om dat over te brengen heeft niet alleen de gast een leuke vakantie, maar hebben wij dat ook!” Als tip geven ze mee: ,,Lees je als beheerder van tevoren goed in. Voor een gast is een gebied vaak nieuw en dikwijls krijg je in november al te horen waar je geplaatst wordt. Trek er daarom gerust een paar maanden voor uit om de tradities en omgeving van de streek te leren kennen, dat wordt door de gasten namelijk erg gewaardeerd!”

Indrukwekkend uitzicht

Op een vrije dag genoten John en Hermien ook van de pracht en praal van de indrukwekkende Stubaier Gletscher in Neustift im Stubaital, die door de hoge ligging ervan in juli sneeuwzeker is. ,,Vanaf de top van de berg was het uitzicht indrukwekkend. We zaten op ruim 3200 meter hoogte en voor de zekerheid had ik maar twee fleecevesten aangetrokken, want de temperatuur schommelde rond de vijf graden. En dat was niet geheel onverstandig”, zegt Hermien met een lach.

Eén ding is zeker: de fanatieke beheerders steken volgend jaar opnieuw de handen uit de mouwen voor Rent-a-Tent. ,,Voor volgend jaar hebben we alvast Noord-Italië, Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje opgegeven. Uiteraard wel aan zee!”

Busje uitzwaaien beheerders Beekse Bergen

Beheerder van de maand

In de rubriek ‘Beheerder van de maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Lees hier de mooiste verhalen van onze beheerders!

RAT beheerders ontvangst Beekse Bergen

Interesse of meer weten?

Bellen: 0547 - 36 70 41 Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl

Beheerder van de Maand september

Beheerder van de maand september

Beheerder Wilco Vrijenhoeff (60) gebruikt nog steeds trucs uit zijn diensttijd: ,,De afgelopen 38 jaar leerde ik een hoop handige kampeertrucs. Deze tips gaf ik door aan mijn gasten op camping Hof Domburg. En ja, ze waren er blij mee!", vertelt hij met een knipoog.