,,Voor iedereen is er wat leuks te doen!"

Terwijl de bladeren van de bomen vallen, valt er deze herfst in Eschwege van alles te beleven. Beheerders Henk (78) en Sophie (67) van camping Eschwege geven tips. ,,Voor iedereen is er iets leuks te doen, de omgeving biedt volop mogelijkheden!"

Campinggasten Eschwege
Hessen_uitzicht2
Eschwege

Hoogste berg van Hessen

Het park ligt op slechts tien minuten rijden van Naturpark Meißner-Kaufunger, een bergwildpark dat bekendstaat om zijn 754 meter hoge Meißner. Hier genieten avonturiers fietsend, wandelend én kanoënd van kristalheldere meren, charmante kastelen en weidse en adembenemende uitzichten rondom de hoogste berg van Hessen.

Wartburg van Luther

De Werratal-Radweg verbindt levendige vakwerkstadjes langs de rivier: van Eisenach tot Eschwege. In Eschwege (3 autokilometers) toont zich zeer bijzondere vakwerkkunst. De stad Eisenach (48 km) staat bekend om zijn Wartburg. Deze indrukwekkende burcht is gebouwd op een 441 meter hoge heuvel, boven de stad Eisenach. In de zestiende eeuw dook Maarten Luther in het kasteel onder en vertaalde hij het Nieuwe Testament in het Duits. In 'Sprookjesstad' Kassel bewonderen de vakantiegasten het neoclassistische paleis van Wilhelmshöhe en de fraaie Engelse landschapstuin. Bijzonder: de tuin is al drie eeuwen lang de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad.

Gebroeders Grimm

Het stadsdeel Vorderer Westen te Kassel is rijk aan mooie architectuur, verrassende boetiekjes en sfeervolle winkels. Breng een bezoek aan het museum GRIMMWELT in Kassel, waar op interactieve wijze het leven van de Gebroeders Grimm in beeld gebracht wordt. ,,Vanuit camping Eschwege is de stad Kassel - met de auto - in een uur te bereiken", aldus beheerders Henk en Sophie. ,,Maar ook vlakbij de camping is er van alles te doen. Van paardrijden en kanoën op rivier de Werra tot vissen bij het meer. Voor het vissen heeft u overigens wel een Nederlandse VISpas nodig."

Een echt vakantiegevoel

De fanatieke beheerders hebben hun sporen in de reiswereld inmiddels meer dan verdiend. De voormalig maatschappelijk werker en activiteitenbegeleidster waren als beheerders actief op camping Beierse Woud, een park met circa duizend vakantiegasten. ,,We willen onze gasten een vakantiegevoel geven. Als ze vertrekken en tegen ons zeggen: ,We hebben een fantastische tijd gehad’, is onze missie geslaagd...”

Op de camping ontmoeten het stel gasten uit heel Europa: van Duitsland en Nederland tot Engeland en Denemarken. ,,Onze Deense gasten zien de camping vaak als een tussenstop. Ze zijn bijvoorbeeld op doorreis naar Italië of Oostenrijk”, vertelt Henk. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat komen er gasten bij hen langs. Sophie legt uit: ,,In onze receptietent hebben we een puzzel neergelegd van maar liefst duizend stukjes. Zelfs als wij er niet zijn, komen er vakantiegasten langs om nieuwe stukjes te leggen! Of ze nu een praatje willen aanknopen of een spelletje willen spelen: ze weten ons altijd wel te vinden!”

Camping KNAUS Eschwege

Een 5-sterrencampingpark met een schitterende ligging, op een schiereiland tussen de Werra en de Werratalsee.

beheerders rat receptietent

Beheerder van de Maand

In de rubriek ‘Beheerder van de Maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights.

Vragen beheerders Rent-a-Tent receptietent

Beheerders gezocht voor campings in 2020

Rent-a-Tent zoekt actieve echtparen voor kampeerseizoen 2020 met een eigen toercaravan of camper.