Eropuit in Drenthe

Wilt u actief genieten met het hele gezin? Dan is Drenthe uw bestemming! Beleef in deze mooie en gastvrije provincie een leuk dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden of WILDLANDS, bewonder het grootste hunebed van Nederland in Borger of ontdek het pittoreske museumdorp Orvelte. Voor u hebben wij vier leuke uitjes op een rij gezet!

IJsbeer
Kinderboerderij Center Parcs De Kempervennen
Hunebedden

Plopsa Indoor - Dalen

In januari vierde Jolien Braak (36) met haar man en kinderen Max (4) en Zoë (1) vakantie in Drenthe. Via vrienden hoorde ze over het overdekte attractiepark Plopsa Indoor Coevorden. ,,Vooral voor jonge kinderen is Plopsa een ontzettend leuk park; het is overzichtelijk, gezellig en niet al te druk”, zegt Jolien.

,,In het binnengedeelte staan attracties, speeltuinen, liveshows en een hele mooie grote draaimolen met twee verdiepingen. In het buitengedeelte vind je een grote speeltuin, een dierenweide en een verkeerspark. Daar kunnen kinderen in elektrische autootjes door een verkeerstuin rijden. Max vond de verkeerstuin het allerleukste. Op de dag dat wij er waren was het lekker rustig, dus kon hij extra lang in de autootjes rijden. Voor Zoë was het hoogtepunt om met Bumba op de foto te gaan en de Bumba liveshow. Ze danste mee op haar stoel!"

Hunebedcentrum - Borger

Het grootste hunebed van het land? In het Hunebedcentrum te Borger staat het grootste hunebed van Nederland! Dit hunebed is bijna 23 meter lang en is bijna 20.000 kilo zwaar...

In het Oertijdpark maken jullie een wandeling door 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe en ervaren jullie hoe de eerste inwoners van Drenthe leefden. Meer hunebedden zien? Ontdek de ‘Big Five’ van de hunebedden op de Hondsrug in Borger of in Nationaal Park Drentsche Aa.

WILDLANDS - Emmen

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen stonden Sylvester Weulink (28) en Lichelle Roozeboom (26) oog in oog met speelse ijsberen, imposante leeuwen en nieuwsgierige stokstaartjes. ,,Vooral de ijsberen in de IJsberenbaai van Nortica waren bijzonder om te zien. Bij het poolstation, een soort aquarium, kun je ze zelfs van héél dichtbij zien zwemmen!”, vertelt Sylvester.

Tijdens een boottocht over de Rimbula River in Jungola ontdekten ze de dieren vanaf het water. ,,Als je over de rivier vaart, kan je olifanten, ringstaatmaki’s en slingerapen op de eilanden zien lopen. In Birdy's Bush mag de dwergpapegaaien blij maken met een lekker hapje. En in de Vlindertempel fladderen er honderden exotische vlinders langs je heen!”, vertelt Sylvester enthousiast. Om de leeuwenfamilie van de Leeuwenberg te bekijken, gingen ze naar de savanne van de Seregna. ,,Grote, katachtige dieren als leeuwen vind ik prachtig”, zegt Lichelle vrolijk.

Orvelte

In het monumentendorp Orvelte ontdekte Marieke de Boer (35) diverse historische plekjes met een eigen verhaal. ,,Ik heb wel vaker gehoord dat Orvelte een populaire bezienswaardigheid was. Voor een familie-uitje zijn wij naar Orvelte gegaan om het dorp te bezichtigen", zo vertelt Marieke.

,,Het dorp geeft je de indruk weer terug te gaan in de tijd. Zo zijn er veel nijverheidsboerderijen, gezellige authentieke caféetjes en winkeltjes met leuke cadeauartikelen en souvenirs. We hebben langs ’t Tolhuisje met de slagboom gewandeld, zagen 't Melkfabriekie met de buitenstaande melkbussen en we gingen naar het Jan Kruis Museum met de Rode Kater toe. Ook zagen we de Schoonebeeker heideschapen, die lekker buiten aan het grazen waren. De sfeer maakt dat Orvelte een geweldige locatie is om het verleden in bedrijf te zien."

Wij raden u aan om, voor een bezoek aan Hunebedcentrum, Plopsa Indoor en/of WILDLANDS, vooraf te reserveren.

Camping Hunzedal zwembad

Kom onder de hunebedden slapen bij camping Hunzedal

Het Hunebedcentrum (3 km), Kabouterland (9 km), Orvelte (19 km), Plopsa Indoor (35 km) en WILDLANDS (22 km) liggen op rijafstand van camping Hunzedal in Borger.

Schaapskudde Drenthe

Tip van Marieke: wandel door Orvelte

,,Wandel twee à drie uur door Orvelte, met een onderbreking van een kopje koffie in een café. Er is voldoende ruimte om je auto te parkeren en je wandelt het dorpje gemakkelijk in", aldus Marieke.

GlamLodge tent model

Glampingvakanties in Nederland

Wilt u bijzonder overnachten op een camping in Nederland? Kies voor glamping en kampeer met een 'glamorous' tintje op een kindvriendelijke camping!

Dwingelerveld Drenthe

Lastminutevakantie Nederland

Reserveer een lastminutevakantie in Nederland bij Rent-a-Tent! Boek een campingvakantie in Drenthe of Zeeland of kies voor Noord-Holland, Limburg of Noord-Brabant voor een heerlijk verblijf.