7-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Musea en historie in Languedoc-Roussillon

Op zoek naar musea en historie in de Languedoc-Roussillon? Deze regio heeft een eeuwenoude en rijke historie, wat nog terug te zien is in de overgebleven erfgoederen en de cultuur. U kunt in deze regio naar tal van interessante musea, maar vooral de vele bezienswaardigheden zijn de moeite waard om naartoe te gaan. In de Languedoc-Roussillon vindt u abdijen, forten en kastelen waarvan er een aantal zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Colosseum Rome
7-daagse fietsvakantie Canal du Midi
museum

Pont du Gard

Op ca. 50 min rijden van camping Domain de Labeiller en camping Bon Port vindt u een oud Romeins aquaduct (Pont du Gard). Pont du Gard ligt iets ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard in Frankrijk, en is één van de bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Pont du Gard is tussen het jaar 40 en jaar 60 gebouwd door de Romeinen. Het Aquaduct is gebouwd op 48 meter hoogte en is ongeveer 275 meter lang. U kunt toegang krijgen tot de gehele bezienswaardigheid voor ca. €18,- per voertuig (maximaal 5 personen per auto). Hier kunt u genieten van de resten van het aquaduct, het bijgelegen museum, de bioscoop, een tentoonstelling, openlucht route, animatie en heeft u toegang tot de 7 km lange wandelroute, daarnaast kunt u gebruik maken van de bewaakte parkeerplaats. In de avond kunt u Pont du Gard voor ca. €10,- per voertuig (maximaal 5 personen per auto) bezoeken.

Musée Fabre

Indien u op vakantie bent in de buurt van Montpellier is Musée Fabre één van de dingen waar u geweest moet zijn. Het museum staat bekend als één van de mooiste van Frankrijk en is goed te combineren met een bezoekje aan de stad Montpellier. Dit museum in Languedoc-Roussillon is ontstaan in 1824 en is gevestigd in een 18e eeuws herenhuis, hier vindt u een prachtige mix van moderne en klassieke architectuur. Met meer dan 40 zalen kunt u zich hier goed vermaken. Het museum heeft ook een café-restaurant met terras waar u even rustig een hapje kunt eten of kunt genieten van een lekker drankje. Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van ca. 10.00u - 18.00, de entreeprijzen zijn ca. €8,- (voor de vaste collectie) en tussen de ca. €11 en €13 tijdens een tijdelijke expositie. Muséé Fabre is al met ongeveer een uurtje rijden te bereiken vanaf camping Sérignan Plage.

Katharenkastelen

In Aude vindt u de overblijfselen van maar liefst 12 Katharenkastelen. Deze Katharenkastelen zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken, elk van de kastelen is een prachtig stukje erfgoed met een geweldig uitzicht. Wij raden u aan om de Katharenkastelen te bezoeken met de fiets, de fietsroutes zijn prachtig.

Ook de moeite waard

Bent u langere tijd op vakantie in Languedoc-Roussillon en trekt u er graag op uit? Wij hebben nog een aantal tips voor u: het middeleeuwse vestigingsstadje Carcasonne, het historische Avignon, Narbonne de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië, de historische gebouwen in Nîmes en de prachtige rivier Canal du Midi. Op zoek naar een camping in de buurt? U kunt in de buurt bijvoorbeeld verblijven op camping Ma Prairie of camping La Sirène.

beziers frankrijk

Meer over de Languedoc-Roussillon

Wilt u meer weten over de regio rondom de Languedoc-Roussillon? Bekijk dan onze speciale Languedoc-Roussillon pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.