Musea en historie in Languedoc-Roussillon

Op zoek naar musea en historie in de Languedoc-Roussillon? De streek heeft een eeuwenoude en rijke historie, wat terug te zien is in de cultuur en in de overgebleven erfgoederen. In deze regio kunt u naar tal van interessante musea, maar vooral de vele bezienswaardigheden zijn de moeite waard om naartoe te gaan. In de Languedoc-Roussillon vindt u ook abdijen, forten en kastelen, waarvan er een aantal zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Rent-a-Tent heeft een aantal leuke tips voor een dagje musea en historie in de Languedoc-Roussillon op een rij gezet!

Colosseum Rome
7-daagse fietsvakantie Canal du Midi
museum

Pont du Gard

Op ca. 50 min rijden van camping Domain de Labeiller vindt u een prachtig oud Romeins aquaduct: Pont du Gard. De Pont du Gard ligt ten zuiden van Vers-Pont-du-Gard in Frankrijk en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het aquaduct Pont du Gard is gebouwd door de Romeinen en is 48 meter hoog en ca. 275 meter lang. Wilt u een bezoek brengen aan Pont du Gard? U kunt toegang krijgen tot de gehele bezienswaardigheid voor ca. €18,- per voertuig (maximaal 5 personen per auto). Daar kunt u van de resten van het aquaduct bewonderen en/of een bezoek brengen aan het nabijgelegen museum, de bioscoop, een tentoonstelling, de openluchtroute en animatie. Bovendien heeft u toegang tot de zeven kilometer lange wandelroute en kunt u ook gebruikmaken van de bewaakte parkeerplaats. ´s Avonds kunt u de brug Pont du Gard voor ca. € 10,- per voertuig (maximaal 5 personen per auto) bezichtigen.

Musée Fabre

Indien u in de buurt van Montpellier bent, is Musée Fabre een must see. Het kunstmuseum staat bekend als één van de mooiste musea van Frankrijk. Het is perfect te combineren met een bezoek aan de sfeervolle binnenstad van Montpellier. Het museum in de Languedoc-Roussillon is gebouwd in 1824 en is gevestigd in een achttiende-eeuws herenhuis, waar u een prachtige mix vindt van moderne én klassieke architectuur. Met meer dan veertig zalen kunt u zich urenlang vermaken. Het museum beschikt over een café-restaurant met een terras, waar u even rustig een hapje kunt eten of van een verkoelend drankje kunt genieten. Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van circa 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijzen zijn ca. €8,- (voor de vaste collectie) en voor de tijdelijke expostie betaalt u ca. € 12,-. Muséé Fabre is binnen een uur te bereiken vanaf camping Sérignan Plage.

Katharenkastelen

Een prachtig stukje erfgoed met een geweldig uitzicht? In de historische cultuurstad Aude vindt u de overblijfselen van maar liefst twaalf Katharenkastelen. Deze prachtige Katharenkastelen zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken, want in elk opzicht verschillen de châteaus van elkaar. Wij raden u vooral aan de indrukwekkende Katharenkastelen per fiets te bezoeken, omdat de fietsroutes in de Languedoc-Roussillon schitterend zijn.

Ook de moeite waard

Bent u langere tijd op vakantie in Languedoc-Roussillon en trekt u er graag op uit? Wij hebben nog een aantal tips voor u: de middeleeuwse vestigingsstad Carcasonne, het historische Avignon, de historische gebouwen in Nîmes, het prachtige Canal du Midi en Narbonne, de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. Op zoek naar een camping in de buurt? Verblijf in de omgeving en verblijf op camping Ma Prairie of camping La Sirène.

beziers frankrijk

Meer over de Languedoc-Roussillon

Wilt u meer weten over de regio rondom de Languedoc-Roussillon? Bekijk dan onze speciale Languedoc-Roussillon pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.