De leukste markten bij het Gardameer

Tijdens de vakantie is een bezoek aan de lokale markt altijd een leuke uitstap! En wanneer u hier een liefhebber van bent dan is er vrijwel geen betere plaats te vinden als het Gardameer. Op deze markten kunt u van alles beleven. Met producten als heerlijk verse groenten en fruit, leuke souvenirs, kleding en lokale producten hebben de markten aan het Gardameer veel te bieden! Rent-a-Tent een overzicht gemaakt van de leukste markten bij het Gardameer.

Markt op camping Parco delle Piscine
Gardameer
Markt bij Gardameer

Markten bij het Gardameer, gecategoriseerd per dag

Rent-a-Tent heeft voor u de markten bij het Gardameer gecategoriseerd per dag, zodat u gemakkelijk kunt bekijken op welke dagen waar markt is. Gelukkig voor u wordt er aan het Gardameer elke dag wel een markt gehouden, dus heeft u op elke dag de mogelijkheid om er eentje te bezoeken! De meeste markten bij het Gardameer beginnen rond 8.00 uur en zijn rond 13.00 uur afgelopen.

Markten op maandag

Op maandag zijn er veel diverse markten bij het Gardameer die (allemaal) aan te raden zijn. Hieronder vindt u een aantal markten.

 • Peschiera del Garda: Op loopafstand van camping Bella Italia kunt u naar deze markt. De markt duurt van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur. Op deze markt kunt u diverse etenswaren kopen (verse groente en fruit), daarnaast staan er ook veel kraampjes met leuke kleding, speelgoed voor de kinderen en andere artikelen.
 • Colombare di Sirmione: Op ongeveer 20 minuten rijden van camping Tiglio ligt het prachtige havenstadje Sirmione, waar u elke maandagochtend van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur naar de markt toe kunt. Dit kunt u prima combineren met bijvoorbeeld een middagwandeling door de stad.
 • Moniga del Garda: Op deze markt bij het Gardameer vindt u vooral verschillende kleding en producten van echt Italiaans leer. De markt is elke maandag van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur. Camping della Colombaia ligt op ca. 3,5 km van Moniga del Garda

Markten op dinsdag

Indien u een marktliefhebber bent is de dinsdag bij het Gardameer een paradijs voor u! In de ochtend zijn er heel veel leuke markten te bewonderen.

 • Elke dinsdagochtend is er onder andere de markt in Desenzano del Garda, een van de grootste markten bij het Gardameer. Het centrum van Desenzano staat dan vol met kraampjes met schoenen, tassen en andere kleding, groente, fruit, vlees, kaas en andere delicatessen. Gezellig en sfeervol!
 • Cavaion Veronese: Elke dinsdag van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur is er een leuke markt met typisch Italiaanse kraampjes en producten, de markt ligt op ongeveer 5 km van camping Cisano San Vito.
 • Castelletto di Brenzone: Op zoek naar een markt die direct bij het Gardameer ligt? Wat verder gelegen van Camping Cisano Vito (ca. 25 km) kunt u naar de markt van Brenzone. Deze markt kenmerkt zichzelf door de prachtige locatie aan de oevers van het Gardameer. Op de markt kunt u veel verschillende artikelen kopen, van lokale etensware tot ware modeartikelen. De markt begint elke dinsdagochtend rond 8.00 uur en eindigt ongeveer om 13.00 uur.
 • Castelnuovo del Garda: Elke dinsdag van 8.00 uur 's ochtends tot 13.00 uur 's middags kunt u naar de markt in Castelnuovo del Garda, een typisch Italiaanse markt midden in het centrum van de stad.

Markten op woensdag

Op de woensdag zijn er maar een aantal markten bij het Gardameer waar u naartoe kan en deze zijn zeker de moeite waard!

 • Lazise: Elke woensdag van ca. 8.00 uur tot 14.00 uur kunt u naar de markt in Lazise. Dit is een grote en kleurrijke markt die zich bevindt aan de haven van Lazise. Vanaf camping Cisano San Vito is het maar (ca.) 3 minuten rijden naar Lazise.
 • San Felice del Benaco: De markt van San Felice del Benaco begint elke woensdag rond 8.00 uur en is rond 13.00 uur afgelopen. U vindt hier heerlijke verse vis, verse groenten en veel lekkere kazen en worsten.

Markten op donderdag

Op donderdag kunt u wederom een aantal authentieke markten bezoeken.

 • Peschiera del Garda: Ook op donderdag is er een markt in Peschiera del Garda. Op donderdag is hier een boerenmarkt met regionale producten. Ook deze markt duurt tot ca. 13.00 uur en is op loopafstand van camping Bella Italia.
 • Lonato: In Lonato wordt elke donderdagochtend op het historische marktplein van Lonato ongeveer tot 13.00 uur een markt gehouden wordt. Deze markt kunt u bezoeken voor Italiaanse lekkernijen en (antieke) souvernirs.

Markten op vrijdag

Op vrijdag kunt u niet alleen genieten van een ochtendmarkt, maar is tevens er elke vrijdagmiddag in Pastrengo en in Brenzone een gezellige avondmarkt.

 • Lugana di Sirmione: Op slechts 2 km van camping Tiglio kunt u elke vrijdag van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur naar een kleine markt waar voornamelijk heerlijke streekproducten van boeren uit de regio verkocht worden.
 • Pastrengo: Liever in de middag naar de markt? Op de markt in Pastrengo kunt u van alles vinden, van kleding, accessoires en souvenirs tot heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen.
 • Brenzone: Met ca. 25 km afstand van camping Cisano San Vito is de markt in Brenzone een eindje rijden, toch is deze markt (als één van de weinige avondmarkten) zeer aan te raden om naartoe te gaan. Het is een gezellige avondmarkt met veel typische regionale producten. Ook is een bezoekje aan de avondmarkt goed te combineren met een middagbezoek aan de mooie havenstad.

Markten op zaterdag

Op zaterdag naar een markt bij het Gardameer? Op de zaterdag is er met tal van markten ruim voldoende keuze!

 • Polpenazze: In Polpenazze staat elke zaterdag een markt vanaf ca. 8.00 uur tot 13.00 uur. Op deze markt kunt u genieten van heerlijke Italiaanse kaas- en worst, heerlijke wijn- en likeuren en andere regionale specialiteiten.
 • Vallegio sul Mincio: De markt in Valleggio sul Mincio is elke zaterdag van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur. Op deze markt kunt u klassiek Italiaanse producten kopen. Deze markt staat ook bekend om het beroemde pastagerecht Tortelli di Valleggio die hier te eten is. Binnen ongeveer 20 minuten bent u vanaf camping Bella Italia op deze mooie markt.
 • Padenghe Sul Garda: In het plaatsje Padenghe Sul Garda wordt elke zaterdagmiddag een markt gehouden waar u verschillende lekkere Italiaanse producten, verse etenswaren en een breed scala aan souvenirs en cadeaus kunt kopen.

Markten op zondag

Indien u op zondag naar de markt wilt zult u goed moeten zoeken, op zondag zijn er namelijk niet al te veel markten aan het Gardameer. Waar zijn ze dan wel te vinden op zondag?

 • Monzambano: In de plaats Monzambano vindt u één van de weinige markten bij het Gardameer die op zondag gehouden wordt. Op deze markt kunt u speciale Italiaanse wijnen, likeuren en streekproducten vinden. De markt is elke zondag van ca. 8.00 uur tot 13.00 uur.
 • Valleggio sul Mincio: Indien u 5 km verder rijdt van Monzambana bevindt u zich in Vallegio sul Mincio, waar u naast de standaard zaterdag ook elke 4e zondag van de maand terecht kunt voor een markt (in dit geval een antiekmarkt). Daarnaast staat evenals de markt op zaterdag, deze markt bekend om het beroemde pastagerecht Tortelli di Valleggio die hier te verkrijgen is.

Kortom, aan het Gardameer kunt u dagelijks een leuke markt bezoeken. U kunt gezellige een drankje drinken op één van de leuke terrassen en genieten van de drukte!

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale Gardameer pagina.

Camping Bella Italia - zwembad

Super-de-luxe stacaravans aan het Gardameer!

Camping Bella Italia

Peschiera del Garda

Een 5 sterrencamping direct aan Gardameer op loopafstand van het gezellige stadje Peschiera del Garda.

Glijbanen camping Cisano San Vito

Camping Cisano San Vito

Cisano di Bardolino

Levendige familiecamping tussen Lazise en Bardolino, gelegen direct aan het Gardameer met privéstrand.

Camping della Colombaia

Camping Della Colombaia

Padenghe sul Garda

Kleinschalige familiecamping direct gelegen aan het Gardameer met zwembad, kinderbad, glijbaan en Spray Park.

Camping Tiglio zwembad

Charme camping tussen Sirmione en Peschiera.

Camping Tiglio

Sirmione

Prachtige familiecamping ideaal gelegen tussen Sirmione en Peschiera del Garda.

Camping Toscolano

Nieuw bij Rent-a-Tent in 2024!

Camping Toscolano

Toscolano-Maderno

Gelegen in een schaduwrijke en natuurlijk omgeving direct aan de oevers van het Gardameer.

Vakantie Gardameer camping Bella Italia

Vakantieverhaal | Nazomeren aan het Lago di Garda

Naar Italië in de herfst? Vakantiegasten Benno en Elly Holkenbrink genoten eind oktober van een zonovergroten vakantie aan het Italiaanse Gardameer. ,,We zagen zelfs nog mensen in het meer zwemmen!"