Sailing Classics watersport mini zeil

Watersporten Gardameer

Op zoek naar sportieve watersportuitdagingen? Dan zit u bij het Gardameer goed, hier zijn volop watersportmogelijkheden te vinden! Van waterskiën en zeilen tot surfen en kitesurfen: u kan hier alles vinden. Tevens is er de mogelijkheid om lessen te nemen bij één van de vele scholen op gebied van deze watersporten. Natuurlijk behoort duiken ook tot een watersport die niet te missen is bij het Gardameer. Het aantal duikscholen en plekken om te duiken neemt steeds meer toe. Al met al zijn er ruim voldoende watersporten bij het Gardameer om lekker sportief te water te gaan!

Duiken camping Rosselba le Palme
Watersport camping le Petite Camargue
Sailing Classics watersport

Waterskiën

Heeft u zelf een boot en de benodigde de spullen om te watersporten bij het Gardameer? Dan is het op de meeste plekken bij het Gardameer toegestaan om te waterskiën of te wakeboarden (controleer dit wel altijd even). Wel de benodigde spullen, maar geen boot? Er zijn in het gebied bij het Gardameer veel mogelijkheden om een boot te huren. Daarnaast kunt u natuurlijk ook gewoon waterskiën of wakeboarden bij één van de vele scholen. Zo ligt camping Bella Italia bij het dorpje Peschiera del Garda, waar u kunt waterskiën (maar ook windsurfen, kanoën en parasailen).

Zeilen

Dankzij het milde klimaat en constant regelmatige winden kunt u praktisch het hele jaar door bij het Gardameer terecht om te zeilen. Zeilen is niet voor niets één van de populairste watersporten aan het Gardamer. Voor zowel beginners als ver gevorderden is het Gardameer een ideale plek om te zeilen. Op het Gardameer worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden (voor verschillende niveau's). Een zeilboot huren of beginnen aan een cursus zeilen is hier ook mogelijk. Op ca. 4 km afstand van camping Eden ligt Zeilclub Canottieri Garda (in Salo), waar u zich aan kunt melden voor een zeilcursus.

Duiken

Watersporten bij het Gardameer, maar dan onder water? Naast de mooie stranden en het vele waterplezier aan de oppervlakte van het Gardameer, is er ook onder water veel moois om van te genieten. Zo kunt u genieten van de prachtige flora en fauna die de onderwaterwereld van het Gardameer te bieden heeft, daarnaast kunt u ook duiken naar één van de scheepswrakken op de bodem van het meer. Heeft u geen duikervaring? Er zijn voldoende duikscholen te vinden rondom het Gardameer. Bij de meeste duikscholen kunt u onder andere een officieel duikcertificaat (PADI) behalen, waarmee u over de hele wereld kunt duiken. Bij de meeste campings zit er een duikschool dicht in de buurt, Sub Club Peschiera in het gelijknamige plaatsje Peschiere del Garda, ligt zelfs op loopafstand van camping Bella Italia.

Kitesurfen

Kitesurfen bij het Gardameer? Op het Gardameer kunt u elke dag op dezelfde tijd kitesurfen, dit omdat de wind altijd op hetzelfde tijdstip gaat waaien. Kitesurfen is één van de meest beoefende watersporten sporten bij het Gardameer, mede daarom vindt u kitesurf scholen verspreid over het hele meer. Op ca. 25 km van camping Cisano San Vito ligt het dorpje Brenzone, met meer dan 5 kitesurf scholen is dit één van de beste plekken om te leren kitesurfen!

(Wind)surfen

Lekker een keer surfen op het Gardameer? Het Gardameer biedt volop surfmogelijkheden voor beginners tot gevorderden. Heeft u nog nooit op een surfplank gestaan? Dan zijn er voldoende plaatsen waar u een surfles kunt volgen. Om te (leren) windsurfen hoeft u vanaf camping Tiglio niet al te ver te reizen, op 7 km afstand bevindt zich surfcenter Lana (in het plaatsje Sirmione). Hier kunt u een surfplank huren, leren surfen bij de surfschool en is er de mogelijkheid om privé lessen te nemen.

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale Gardameer pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.