Watersporten Gardameer

Op zoek naar een sportieve watersportuitdaging? Dan zit u goed aan het Gardameer! Hier kunt u allerlei uitdagende watersporten uitproberen: van surfen tot waterskiën en zeilen. Al met al zijn er aan het Gardameer volop mogelijkheden om leuke watersporten uit te proberen!

Duiken camping Rosselba le Palme
Watersport camping le Petite Camargue
Sailing Classics watersport

Uitdagende watersporten

Aan het Gardameer zijn volop watersportmogelijkheden te vinden en daarnaast heeft u de mogelijkheid om lessen te nemen bij één van de vele watersportscholen. Wat dacht u van stoere watersporten als waterskiën, zeilen, duiken of kitesurfen?

Duiken

Watersporten bij het Gardameer, maar dan onder water? Naast de mooie stranden en het vele waterplezier aan de oppervlakte van het Gardameer, is er ook onder water veel moois om van te genieten. Bewonder de prachtige flora en fauna van de onderwaterwereld van het Gardameer of duik naar één van de scheepswrakken op de bodem van het meer. Heeft u geen duikervaring? Aan het Gardameer zijn vele duikscholen te vinden.

Bij de meeste duikscholen kunt u onder andere een officieel duikcertificaat (PADI) behalen. Met dit PADI-certificaat kunt u over de hele wereld duiken. Bij de meeste campings van Rent-a-Tent zit er dicht in de buurt een duikschool. Zo ligt Sub Club Peschiera, in het gelijknamige plaatsje Peschiera del Garda, zelfs op loopafstand van camping Bella Italia!

Kitesurfen

Kitesurfen op het Gardameer? Op het Gardameer kunt u elke dag op dezelfde tijd kitesurfen, omdat de wind altijd op hetzelfde tijdstip gaat waaien. Kitesurfen is één van de populairste watersporten die uitgeoefend wordt op het Gardameer en daarom vindt u - verspreid over het hele meer - allerlei kitesurfscholen. Op ca. 25 km van camping Cisano San Vito ligt het dorpje Brenzone. Met ruim vijf kitesurfscholen is Brenzone één van de beste plekken om te leren kitesurfen!

Waterskiën

Heeft u zelf een boot of beschikt u over de benodigde spullen om leuke watersporten uit te proberen? Dan is het aan het Gardameer - op de meeste plekken - toegestaan om te waterskiën of te wakeboarden (controleer dit wel altijd even). Wel de benodigde spullen, maar geen boot? In het gebied aan het Gardameer zijn er volop mogelijkheden om een boot te huren. Natuurlijk kunt u ook gewoon waterskiën of wakeboarden bij één van de vele watersportscholen. Zo ligt camping Bella Italia bij het dorpje Peschiera del Garda, waar u uitdagende watersporten kunt uitproberen als waterskiën, windsurfen, kanoën of parasailen.

(Wind)surfen

Lekker een keer surfen op het Gardameer? Het Gardameer biedt voor beginners en gevorderden volop surfmogelijkheden. Heeft u nog nooit op een surfplank gestaan? Volg in de omgeving van het Gardameer een surfles! Om te (leren) windsurfen hoeft u vanaf camping Tiglio niet al te ver te reizen: op 7 km afstand bevindt zich surfcenter Lana (in het plaatsje Sirmione). Hier kunt u een surfplank huren, leren surfen bij de surfschool en heeft u de mogelijkheid om privélessen te nemen.

Zeilen

Door het milde klimaat en de constante winden kunt u het hele jaar door zeilen aan het Gardameer. Zeilen is niet voor niets één van de populairste watersporten aan het Gardameer. Voor zowel beginners als vergevorderden is het Gardameer een ideale plek om te zeilen. Op het meer worden voor verschillende niveau's regelmatig zeilwedstrijden gehouden. Bovendien is het ook mogelijk om hier een zeilboot huren of aan een zeilcursus te beginnen. Op ca. 4 km afstand van camping Eden ligt Zeilclub Canottieri Garda (in Salo), waar u zich eveneens kunt aanmelden voor een zeilcursus.

bootjes in attractiepark

Pret- en waterparken aan het Gardameer

Viert u vakantie aan het Gardameer en wilt u met de kinderen een leuke activiteit ondernemen? Rondom het Gardameer vindt u allerlei leuke pret- en waterparken. Hier geniet u met het hele gezin van spannende attracties en wilde glijbanen!

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale pagina 'Vakantie aan het Gardameer.'

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.