Watersporten Gardameer

Bent u op zoek naar een sportieve watersportuitdaging? Dan zit u goed aan het Gardameer! Aan het Gardameer kunt u namelijk allerlei uitdagende watersporten uitproberen: van surfen tot waterskiën en zeilen. Kortom: het Gardameer biedt meer dan genoeg mogelijkheden om tijdens uw kampeervakantie te genieten van leuke watersporten!

Watersport camping le Petite Camargue
Sailing Classics watersport

Uitdagende watersporten

Aan het Gardameer in Italië zijn verschillende leuke watersportmogelijkheden te vinden. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om duiklessen te nemen bij één van de vele watersportscholen. Daarnaast biedt het Gardameer, met al haar ruimte, ook voldoende mogelijkheden om te gaan waterskiën, kitesurfen en zeilen!

Duiken

Watersporten bij het Gardameer, maar dan onder water? Naast prachtige stranden en het waterplezier aan de oppervlakte van het Gardameer, is er ook onder het water veel moois om van te genieten. Bewonder de prachtige flora en fauna van de onderwaterwereld van het Gardameer of duik naar één van de scheepswrakken op de bodem van het meer. Heeft u geen duikervaring? Aan het Gardameer zijn gelukkige genoeg duikscholen te vinden!

Bij de meeste duikscholen kunt u onder andere een officieel duikcertificaat (PADI) behalen. Met het PADI-certificaat kunt u over de hele wereld duiken. Vanaf uw Rent-a-Tent accommodatie op een camping aan het Gardameer zit er altijd wel een duikschool in de buurt. Zo vindt u bijvoorbeeld op loopafstand van camping Bella Italia Sub Club Peschiera, gelegen in het gelijknamige plaatsje Peschiera del Garda!

Kitesurfen

Kitesurfen op het Gardameer? Op het Gardameer kunt u elke dag op dezelfde tijd kitesurfen, omdat de wind altijd op hetzelfde tijdstip gaat waaien. Kitesurfen is één van de populairste watersporten die uitgeoefend wordt op het Gardameer en daarom vindt u - verspreid over het hele meer - allerlei kitesurfscholen. Op ca. 25 km van camping Cisano San Vito ligt het dorpje Brenzone. Met ruim vijf kitesurfscholen is Brenzone één van de beste plekken om te leren kitesurfen!

Waterskiën

Heeft u zelf een boot of beschikt u over de benodigde spullen om leuke watersporten uit te proberen? Dan is het aan het Gardameer - op de meeste plekken - toegestaan om te waterskiën of te wakeboarden (controleer dit wel altijd even). Wel de benodigde spullen, maar geen boot? Aan het Gardameer zijn er verschillende mogelijkheden om een boot te huren. Natuurlijk kunt u ook gewoon waterskiën of wakeboarden bij één van de vele watersportscholen. Vanaf camping Bella Italia bent u op loopafstand van Peschiera del Garda, waar u verschillende watersporten kunt uitproberen zoals waterskiën, windsurfen, kanoën of parasailen. Vanaf camping Toscolano loopt u in ca. 10 minuten naar 'Garda Splash' hier kunt u naast waterskiën, parasailen, op de bananenboot en tal van andere wateractiviteiten boeken.

(Wind)surfen

Lekker surfen op het Gardameer? Het Gardameer biedt voor beginners en gevorderden volop surfmogelijkheden. Nog nooit op een surfplank gestaan? Volg in de omgeving van het Gardameer dan een surfles! Om te (leren) windsurfen hoeft u vanaf camping Tiglio niet al te ver te reizen: op slechts 7 km afstand bevindt zich surfcenter Lana (in het plaatsje Sirmione). Hier kunt u o.a. een surfplank huren, leren surfen en heeft u de mogelijkheid om privélessen te nemen.

Zeilen

Door het milde klimaat en de constante winden kunt u vrijwel het hele jaar door zeilen op het Gardameer. Zeilen is niet voor niets één van de populairste watersporten aan het Gardameer. Voor zowel beginners als gevorderden is het Gardameer dé ideale plek om te zeilen. Op het meer worden voor verschillende niveaus regelmatig zeilwedstrijden gehouden. Daarnaast is het ook mogelijk om aan het Gardameer een zeilboot te huren of om aan een zeilcursus te beginnen.

bootjes in attractiepark

Pret- en waterparken aan het Gardameer

Viert u vakantie aan het Gardameer en wilt u met de kinderen een leuke activiteit ondernemen? Rondom het Gardameer vindt u allerlei leuke pret- en waterparken. Hier geniet u met het hele gezin van spannende attracties en wilde glijbanen!

Gardameer

Meer over het Gardameer

Wilt u meer weten over de regio rondom het Gardameer? Bekijk dan onze speciale pagina 'Vakantie aan het Gardameer.'

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.