Kleinschalige natuurcampings

Bent u op zoek naar een kleinschalige natuurcamping? Geniet middenin de natuur van rust en ruimte! Rent-a-Tent heeft voor u de mooiste charmecampings geselecteerd. Al deze campings zijn rustiek gelegen en omringd door meren, stranden, rivieren en bossen.

Meiden in zwembad camping Beauregard
Speeltuin Hunzedal
Meerwijck meer

Geniet dichtbij huis

Wandelen, fietsen en culturele uitstapjes: geniet van rust en ruimte op de rustig gelegen natuurcampings van Rent-a-Tent. Bovendien hoeft u helemaal niet ver van huis te gaan. Beleef een fijne vakantie met het hele gezin op onze sfeervolle familiecampings: van Nederland tot aan Duitsland en Frankrijk!

Nederland - Camping Hunzedal

Camping Hunzedal ligt net buiten het idyllische plaatsje Borger in Drenthe, rond een recreatieplas en aan de grens van het bosrijke natuurgebied De Hondsrug. Bewonder het grootste hunebed van Nederland (22 meter lang) in het Nationaal Hunebeddeninformatiecentrum en bekijk, lopend over een houten brug, de boomtoppen van het spectaculaire Boomkroonpad in Drouwen. Of ga heerlijk fietsen en wandelen in Nationaal Park Het Dwingelerveld, een prachtig Natura-2000 gebied waar zeldzame dieren en planten leven!

Nederland - Camping Meerwijck

Camping Meerwijck ligt in een schitterend natuurgebied aan het Groningse Zuidlaardermeer, goed voor uren strandplezier! Van zwemmen tot aan zeilen, varen, kanoën, windsurfen en vissen: het Zuidlaardermeer biedt volop mogelijkheden. Bootbezitters leggen hun boot aan in de jachthaven van de camping, een prima uitvalsbasis voor mooie boottochten in de omgeving van het Zuidlaardermeer. Stap op de fiets, wandel door de stille bossen of verken de omgeving rondom het meer per kano of kajak. Natuurlijk mag een bezoek aan de bruisende stad Groningen (17 km) niet ontbreken.

Frankrijk - Camping Beauregard

In de landelijke omgeving van camping Beauregard komt u heerlijk tot rust in de natuur. Deze sfeervolle familiecamping ligt in het hart van de Franse Jura. U geniet, op en rondom de camping, van schitterend natuurschoon! Op een korte afstand van Beauregard stroomt de rivier de Ain, waarin u met het hele gezin heerlijk kunt zwemmen, vissen of kanovaren! In de omgeving van de camping liggen prachtige grote meren, zoals het stuwmeer Lac de Vouglans waar u kunt waterskiën. Breng ook een bezoek aan de watervallen van Cascades D'Herrisson. Al met al kunt u op camping Beauregard een onvergetelijke vakantie beleven!

Frankrijk - Camping Le Medieval

De rustieke 3-sterrencamping Le Medieval ligt in een groen dal, omringd door schitterende bergen, bossen, steile rotswanden en een rotsstrand. Met de auto bereikt u, vanaf Utrecht, deze rustig gelegen familiecamping al in vijf uur! Bovendien ligt de camping aan de oevers van rivier de Escoutay. Dé perfecte plek om heerlijk te zwemmen en te kanoën! Op Le Medieval kunt u bovendien ook een familiekano huren, waarmee u de omgeving vanaf het water kunt verkennen. Ook kunt u vanaf de camping fietsend een gedeelte van de ViaRhôna ontdekken, de langste fietsroute langs de Rhône!

Duitsland - KNAUS Camping Burgen/Mosel

Knaus Camping Burgen/Mosel ligt langs de rivier de Moezel, in het door staat erkende kuuroord Burgen. Hoewel er op de camping een klein buitenzwembad aanwezig is, moet u voor het echte waterplezier bij de Moezel zijn. Daar kunt u waterskiën en kanoën in de prachtige omgeving en een rustig plekje opzoeken voor een visdagje! Een echte aanrader is een bezoek aan de sfeervolle stad Cochem (20 km), met mooie winkels en vakwerkhuizen en middeleeuwse burchten. Tot slot kunt u de Pinner-Kreuz, het kruisbeeld bovenop de hoogste berg van Cochem, per kabelbaan bereiken!

Bekijk de selectie:

Fietsen camping le Petite Camargue

Kamperen en fietsen, de ideale combinatie!

De ideale manier om uw vakantiebestemming te ontdekken is per fiets. Dichterbij de natuur komt u niet!

Wandelaars

Ontdek de leukste wandel- en fietsplekken

Wilt u tijdens uw vakantie de leukste wandel- en fietsplekken ontdekken?

Meer van Bled in Slovenië

Landelijk, kleinschalig en sfeervol kamperen

Van Frankrijk en Italië tot aan Slovenië: Rent-a-Tent heeft voor u een selectie gemaakt van de mooiste charmecampings in Europa!