Dalmatië

Vakantie Dalmatië

Deze streek strekt zich uit vanaf het eiland Pag in het noordwesten tot voorbij Dubrovnik dat in het zuiden ligt. Dalmatië wordt vaak gezien als de mooiste streek aan de Adriatische Zee.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
kustlijn bij Split
Watervallen van Krka
straatbeeld Split
Bekijk alle fotos (4)

Zonovergoten stranden, een schat aan cultuur en indrukwekkende natuur met diverse Nationale Parken. Heel Dalmatië is rijk aan vele bezienswaardigheden en herbergt een groot aantal cultuurhistorische kunstschatten. De beeldschone steden hebben historische gebouwen, pleinen en havens met restaurants en terrassen. Bekende plaatsen zijn Dubrovnik, Zadar en Split met een ongekende opeenstapeling van vooral Byzantijnse en Venetiaanse invloeden. Hier komt de mediterrane sfeer pas echt tot zijn recht! Maar bezoek ook de Nationale Parken en maak eens een boottochtje naar de eilanden. Geïnteresseerd in de oudheid? Salona was ooit de Romeinse hoofdstad van Dalmatië.

Dalmatië heeft de mooiste en zonnigste stranden van Kroatië en misschien wel van de gehele Adriatische kust. Schitterende zandstranden, zoals dat van Bol, en talloze intieme kiezelstranden in de vele baaien. Voor duik- en snorkelfanaten is Dalmatië een Walhalla; de Adriatische Zee is kristalhelder!