Vakantie Dalmatië

Dalmatië strekt zich uit vanaf het eiland Pag in het noordwesten tot voorbij de stad Dubrovnik, die in het zuiden ligt. Deze streek wordt vaak gezien als de mooiste streek aan de Adriatische Zee.

kustlijn bij Split
Watervallen van Krka
straatbeeld Split
Bekijk alle fotos (4 )

Kraakheldere zee

Zonovergoten stranden, een kraakheldere zee en indrukwekkende natuur met diverse Nationale Parken. Heel Dalmatië is rijk aan vele bezienswaardigheden en herbergt een groot aantal cultuurhistorische kunstschatten. Door het meditterane klimaat met warme, droge zomers leent deze Kroatische streek zich perfect voor een campingvakantie!

Historische schatten

De beeldschone steden hebben historische gebouwen, pleinen en havens met restaurants en terrassen. Bekende plaatsen zijn Zadar, Pula, Split en Dubrovnik, met een ongekende opeenstapeling van vooral Byzantijnse en Venetiaanse invloeden. Van Italiaanse ijssalons tot gotische en barokke kerken: hier komt de mediterrane sfeer pas echt tot zijn recht!

Vaar naar de eilanden

Bewonder in Salona, ooit de Romeinse hoofdstad van Dalmatië, de opgravingen en het statige Fort Klis. Vanuit dit middeleeuwse fort kijkt u prachtig uit over de Adriatische Zee, een landschap vol wijngaarden en ziet u bij goed weer zelfs de eilanden Brac en Hvar liggen.

Kristalheldere Adriatische Zee

Dalmatië heeft de mooiste en zonnigste stranden van Kroatië en misschien wel van de gehele Adriatische kust. In deze streek vindt u schitterende zandstranden, zoals dat van Bol en fijne kiezelstranden in de vele baaien. Voor duik- en snorkelfanaten is Dalmatië een paradijs; de Adriatische Zee is kristalhelder!

Vakantie in Dalmatië

Bent u op zoek naar een levendige terrassencamping aan zee, met watersportmogelijkheden, zwembaden en veel faciliteiten voor kinderen? Ga voor Amadria Park Camping Trogir in Dalmatië, waar u - aan de Adriatische Zee - van een heerlijke campingpingvakantie geniet!