Istrië

Vakantie Istrië

Azuurblauwe baaien, grillige rots- en kiezelstranden, levendige badplaatsen en groene pijnbomen: Kroatië is een waar vakantieparadijs. In Istrië, het grootste en meest toeristische schiereiland van de Adriatische Zee, vindt u talrijke kiezel- en/of rotsstranden. Velen zijn bekroond met het Blauwe Vlag label, een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die veilig en schoon zijn.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Istrië
Pula Kroatie
Rovinj Kroatie
Bekijk alle fotos (4)

Deze regio heeft twee gezichten. Langs de kust vindt u schilderachtige plaatsen en pittoreske dorpen, grillige rots- en kiezelstranden, vele eilanden en azuurblauwe baaien. Het achterland toont een ongerepte natuur bestaande uit beboste heuvels en vruchtbare dalen begroeid met wijnranken. Tevens zijn er natuurgebieden met watervallen, meren en Nationale Parken. Ook leuk is het bergdorpje Motovun, waar nog traditionele, met de hand gemaakte, Venetiaanse maskers gemaakt worden. Hier vindt u het agritoerisme in haar meest pure vorm: kleine, dromerige boerendorpen, ver van de bewoonde wereld. De tijd lijkt er stil te staan en er komen maar weinig toeristen. Ideaal om tijdens fietsend of wandelend erop uit te trekken! Istrië staat verder bekend om haar vele Italiaanse invloeden die u terugvindt in de bouwstijl, gastronomie, tweetalige plaatsnaambordjes en een bevolking die grotendeels ook Italiaans spreekt. Istrië staat ook wel bekend om het lekkere eten, proef eens een truffel uit deze regio, de zelfgemaakte wijn en olijfolie of Fuzi, de traditionele pasta van Istrië.

Aan de westkant van het schiereiland liggen vele sfeervolle badplaatsen als Rovinj, Porec, Umag en Pula. Rovinj is een genot om doorheen te dwalen. Smalle stegen, gekleurde bloempotten en de geur van traditionele gerechten uit de restaurants. Neem tijdens een bezoek aan Rovinj zeker de tijd om hier even rond te dwalen. Een kaart is niet nodig, verdwaald raken in Rovinj is geen straf. Maar ook Vrsar is een leuk oud vissersplaatsje, waar het centrum prachtig gelegen is op een heuvel aan de voet van een berg.

Bezoek ook cultureel historische plaatsjes als Umag, Pula met het Romeinse amfitheater en Porec met de indrukwekkende Euphrasius-basiliek. Porec maakt voor een prima dagtrip. Overdag kunt u genieten van cultuur historische aangezichten. ‘s Avonds is het hier heel gezellig, er zijn talloze terrassen en wijnbars. Zo kunt u de hele dag genieten van het gezellige Porec. Ontdek tijdens uw vakantie de mediterrane passie en levenslust!

Maar Istrië heeft nog veel meer te bieden. Gezinnen met kinderen kunnen terecht bij één van de pret- en waterparken. De kinderen zullen zich prima vermaken in een van de pret- en/of waterparken. Voor de meer sportieve vakantieganger is Istrië ook de vakantiebestemming bij uitstek, zo kunt u in Istrië aan de kust volop genieten van verschillende watersporten. Ook voor gezinnen met oudere kinderen is er genoeg te beleven in deze streek van Kroatië, natuurlijk kunnen zij overdag meedoen aan de watersporten en 's avonds kunnen zij genieten in een van de vele uitgaansmogelijkheden tijdens de kampeervakantie in Istrië.

VakantieVerhaal camping Polari strand

De grotten van Postonja

Vakantiegast Yvonne van der Velde beklom in Rovinj de 61 meter hoge toren van Sint-Eufemia! Lees het VakantieVerhaal van de familie Van der Velde.

Deborah Longayroux camping Polari VakantieVer

Glamping in Istrië

Heerlijk glamperen in Kroatië? Deborah Longayroux durfde het aan en ging met haar man glamorous kamperen in Istrië. ,,In een tent kamperen op een camping, dat is voor ons pas echt het vakantiegevoel!”

Top 3 campings in Istrië:

Lanterna Premium Resort

Topcamping met een schitterende ligging aan zee

Camping Lanterna Premium Resort

Camping Valkanela

Camping Valkanela

zwembad piratenschip camping Park Umag

Camping Park Umag