Campingvakanties Istrië

Azuurblauwe baaien, grillige rots- en kiezelstranden, levendige badplaatsen en groene pijnbomen: Istrië is een waar vakantieparadijs. Op het grootste en meest toeristische schiereiland van de Adriatische Zee vindt u prachtige kiezel- en/of rotsstranden. Velen zijn bekroond met de "Blauwe Vlag", een internationaal keurmerk dat jaarlijks wordt toegekend aan de meest schone en veilige stranden van de wereld.

Istrië
Pula Kroatie
Rovinj Kroatie
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterend natuurschoon

Deze regio heeft twee gezichten. Langs de kust vindt u schilderachtige plaatsen en pittoreske dorpen, grillige rots- en kiezelstranden, vele eilanden en azuurblauwe baaien. Het achterland toont een ongerepte natuur bestaande uit beboste heuvels en vruchtbare dalen begroeid met wijnranken.

Nationale Parken

Tevens zijn er natuurgebieden met watervallen, meren en Nationale Parken. Zo kan u een boottocht maken naar de Bruijni eilanden, om in Nationaal Park Brioni te snorkelen, het Safaripark te bezoeken of de Romeinse Villa Rustica te bekijken. Of bekijk op het historische eiland Veliki Brijun overblijfselen uit het Romeinse tijdperk!

Bergdorp Motovun

Ook leuk is het bergdorpje Motovun, waar nog traditionele, met de hand gemaakte, Venetiaanse maskers gemaakt worden. Hier vindt u het agritoerisme in haar meest pure vorm: kleine, dromerige boerendorpen, ver van de bewoonde wereld. Hier lijkt de tijd stil te staan, omdat er maar weinig toeristen komen. Een ideaal gebied om er fietsend of wandelend op uit te trekken!

Italiaanse invloeden

Istrië staat verder bekend om haar vele Italiaanse invloeden die u terugvindt in de bouwstijl, gastronomie, tweetalige plaatsnaambordjes en een bevolking die grotendeels ook Italiaans spreekt. Istrië staat ook wel bekend om het lekkere eten: proef eens een truffel uit deze regio, zelfgemaakte wijn, olijfolie of Fuzi, de traditionele pasta van Istrië.

Rovinj & Vsrar

Aan de westkant van het schiereiland Istrië liggen vele sfeervolle badplaatsen als Rovinj, Porec, Umag en Pula. Rovinj is een genot om doorheen te dwalen: hier vindt u smalle stegen, gekleurde bloempotten en de geur van traditionele gerechten uit de restaurants. Neem tijdens een bezoek aan Rovinj zeker de tijd om hier even rond te dwalen. Een kaart is niet nodig, want verdwaald raken in Rovinj is geen straf. Maar ook Vrsar is een leuk oud vissersplaatsje, waar het centrum prachtig gelegen is op een heuvel aan de voet van een berg.

Historische schatten

Bezoek ook cultureel historische plaatsen als Umag, Pula met het Romeinse amfitheater en Pore? met de indrukwekkende Euphrasius-basiliek. Porec maakt voor een prima dagtrip. Overdag kunt u genieten van cultuur historische aangezichten. ‘s Avonds is het hier heel gezellig, er zijn talloze terrassen en wijnbars. Zo kunt u de hele dag van het gezellige Porec genieten. Ontdek tijdens uw vakantie de mediterrane passie en levenslust!

Uitjes met kinderen

Gezinnen met kinderen kunnen terecht bij één van de pret- en waterparken, waar kinderen zich heerlijk uitleven in één van de pret- en/of waterparken. Voor de meer sportieve vakantieganger is Istrië ook de vakantiebestemming bij uitstek: in Istrië kunt aan de kust volop genieten van verschillende watersporten. Ook voor gezinnen met oudere kinderen is er in deze streek van Kroatië genoeg te beleven: overdag kunnen zij leuke watersporten uitproberen en 's avonds genieten zij in een van de vele uitgaansmogelijkheden tijdens de kampeervakantie in Istrië.