Istrië

Vakantie Istrië

Kroatië is een vakantieland dat de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Istrië is het meest toeristische gedeelte van Kroatië en het grootste schiereiland van de Adriatische Zee.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Istrië
Pula Kroatie
Rovinj Kroatie
Bekijk alle fotos (4)

Deze regio heeft twee gezichten. Langs de kust vindt u schilderachtige plaatsen, grillige rots- en kiezelstranden, vele eilanden en azuurblauwe baaien. Het achterland toont een ongerepte natuur bestaande uit beboste heuvels en vruchtbare dalen begroeid met wijnranken. Tevens zijn er natuurgebieden met watervallen, meren en Nationale Parken. Hier vindt u het agritoerisme in haar meest pure vorm: kleine, dromerige boerendorpen, ver van de bewoonde wereld. De tijd lijkt er stil te staan en er komen maar weinig toeristen. Ideaal om er tijdens uw vakantie met de fiets of te voet op uit te trekken! Istrië staat verder bekend om haar vele Italiaanse invloeden die u terugvindt in de bouwstijl, gastronomie, tweetalige plaatsnaambordjes en een bevolking die grotendeels ook Italiaans spreekt.

Aan de westkant van het schiereiland liggen veel gezellige badplaatsen, waarvan Rovinj, Porec, Umag en Pula de bekendste zijn. Rovinj is een genot om doorheen te dwalen. Smalle stegen, gekleurde bloempotten en de geur van traditionele gerechten uit de restaurants.

Bezoek ook cultureel historische plaatsjes als Umag, Pula met het Romeinse amfitheater en Porec met de indrukwekkende Euphrasius-basiliek. ‘s Avonds is het hier heel gezellig. Talloze terrassen en wijnbars, ontdek tijdens uw vakantie de mediterrane passie en levenslust!

Voor andere leuke activiteiten voor u en uw gezin kunt u terecht bij één van de pret- en waterparken of genieten van één van de watersporten aan de Adriatische kust! Heeft u oudere kinderen? In Istrië zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden!

Top 3 campings in Istrië:

Camping Lanterna

Nieuw zwembad met glijbanen

Camping Lanterna

Camping Valkanela

Camping Valkanela

zwembad camping Park Umag

Camping Park Umag