Campingvakantie in Kroatië

Huur een luxe lodgetent, bungalowtent of safaritent in Kroatië

Een volledig ingerichte lodgetent huren aan de Kroatische kust? Rent-a-Tent selecteerde een groot aantal gezellige familiecampings en grote, levendige campings in het Zuid-Europese vakantieland, dat de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Kroatië beschikt over een uitgestrekte kuststreek van honderden kilometers met ruim duizend bewoonde en onbewoonde eilanden. Istrië, het grootste schiereiland van de Adriatische Zee, is de meest toeristische regio van Kroatië.

Labin - Kroatie
Pula - Kroatie
Zee en landschap Kroatië
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterende vakantiebestemming

Kroatië is een vakantieland dat de laatste jaren steeds meer bekendheid geniet. Na zwaar geleden te hebben onder de oorlog in het voormalige Joegoslavië, (her)ontdekken steeds meer mensen deze prachtige vakantiebestemming op de Balkan. Doordat Kroatië in de voorbije jaren veel investeerde in de verbetering van de infrastructuur, is het vakantieland met eigen vervoer makkelijk te bereiken.

Geniet aan zee in Istrië

Kroatië heeft een kuststreek van honderden kilometers en voor de kust liggen maar liefst duizend bewoonde en onbewoonde eilandjes. Hier heerst een mediterraan klimaat, met droge en warme zomers. Het meest toeristische gedeelte van Kroatië is het noordwestelijke schiereiland Istrië. Het overgrote deel van onze campings bevindt zich dan ook hier om en nabij plaatsjes als Umag, Porec, Rovinj en Vrsar.

Ontdek het veelzijdige Dalmatië

Maar ook het langste gedeelte van de Kroatische Kust, Dalmatië, wordt steeds meer bezocht. Deze streek strekt zich uit vanaf het eiland Pag in het noordwesten tot voorbij Dubrovnik. Bekende plaatsen zijn Dubrovnik, Split en Zadar.