Leuke dorpen in Zuid-Limburg

Op zoek naar leuke dorpjes in Zuid-Limburg? Zuid-Limburg herbergt tal van mooie dorpjes met een eigen charme en karakter! In deze pittoreske dorpen kunt u heerlijk fietsen en wandelen, leuke attracties bezoeken of op een sfeervol terras een heerlijk wijntje drinken. Van Gulpen en Vaals tot aan Schin op Geul: bekijk vijf leuke dorpen in Zuid-Limburg!

Camping Gulperberg ijsje eten
Zwembad Mosaqua Gulpen
Safaritent Taupe camping Gulperberg

Pittoreske dorpen in Zuid-Limburg

Van het bruisende Gulpen en het ´bergdorp´ Vijlen tot aan het schilderachtige Schin op Geul: voor u hebben wij vijf leuke dorpen in Zuid-Limburg op een rij gezet. Veel van deze pittoreske dorpen liggen in de glooiende heuvels van het Limburgse land, wat schitterende beelden oplevert!

Gulpen

Op toeristisch gebied neemt Gulpen een heel bijzondere plaats in. Het dorp biedt een sfeervol winkelcentrum met diverse attracties en mooie, verwarmde terrassen. In en rondom het dorp zijn eindeloos veel leuke plekken te bezoeken, zoals de Gulpener Bierbrouwerij en Mini Golf Gulpen. Of beleef een spetterend dagje in het subtropische zwembad Mosaqua! Kinderen duiken hier in het binnen- en buitenzwembad, roetsjen van de wildwaterbaan en gaan op zoek naar de schat van Kapitein Kid.

Vaals

Op slechts een korte afstand van de historische plaats Vaals ligt de Vaalserberg. Deze heuvel ligt in het zuidelijkste deel van Limburg, op ruim 332 meter hoogte boven NAP en is het hoogste punt van Nederland op vast grondgebied. Vlakbij de top ligt het beroemde Drielandenpunt, waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Vanuit het hoogste punt heeft u een prachtig uitzicht! Het Labyrint Drielandenpunt, met een spectaculaire waterspeeltuin, is voor kinderen én volwassenen een hele uitdaging... Hier zoeken jullie - al dolend - de weg naar het middelpunt!

Wijlre

Fraai langs rivier de Geul ligt Wijlre. Het aanzicht van het dorp wordt bepaald door de Brand Bierbrouwerij en de Miljoenenlijn, de spoorlijn van de Stoomtrein Maatschappij. Laat u meevoeren door het betoverende landschap en maak een onvergetelijke rit in een diesel- of stoomtrein! Kom tijdens de biertour in de Brand Brouwerij alles te weten over het brouwproces. Hier kunt u de échte gastvrijheid van Brand zelf ervaren...

Margraten

Margraten is een ideale uitvalsbasis voor het maken van wandel- en fietstochten over het plateau. Hier liggen schitterende kleine gehuchten als Groot Welsden, Klein Welsden, Termaar en Bruisterbosch - met oude monumentale boerderijen - als parels in het landschap. In de kern van Margraten vindt u een historische kerk Sint-Margarita, een driehoekig plein en kleine dorpswinkels. Op circa twee kilometer van het dorp ligt de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland, waar 8301 militairen rusten. Daar wordt u vanaf de ingang naar het Ereplein geleid. Op de ´Wall of the Missing´, de muren aan weerszijden van het Ereplein, staan de namen van 1722 vermiste Amerikaanse militairen.

Schin op Geul

Heerlijk wandelen en fietsen? Vanuit het schilderachtige Schin op Geul wandelt u in een half uur naar het prachtige middeleeuwse Kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg. Naast het kasteel ligt de prachtige heemtuin ´Kasteeltuin Oud-Valkenburg´, een oase van groen in een monumentale omgeving. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan het Kasteel Genhoes, het voormalige stamkasteel van de Heren van Valkenburg.

Een echte aanrader is een wandeltocht door natuurgebied het Gerendal, waar u een prachtige orchideeëntuin en een grazende kudde Mergellandschapen kunt bewonderen. Of ontdek al fietsend het glooiende heuvelland van Zuid Limburg, met hoeves en kastelen, charmante dorpen en (monumentale) kapellen!

Camping Gulperberg

In de glooiende heuvels van het Limburgse land, op 3 km van Gulpen, ligt Panorama Camping Gulperberg. Deze familiecamping beschikt over een mooi buitenzwembad, een leuke speeltuin en een sfeervol campingrestaurant. Zoekt u een leuk uitje in de omgeving van de camping? Beklim de nabijgelegen Gulperberg of breng vanaf de camping een bezoek aan Valkenburg (12 km) of Aken (20 km). Ook de bruisende stad Maastricht (20 km) leent zich perfect voor een dagje shoppen, een weekend weg of een heerlijke campingvakantie!

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
Limburg omgeving camping Gulperberg

Campingvakanties in Limburg

Onze prachtige provincie Limburg biedt met haar glooiende landschap en de bruisende stad Maastricht volop mogelijkheden voor een heerlijke campingvakantie.

Terrasje Valkenburg

Vanaf camping Gulperberg een dagje uit

Ontdek de prachtigste zwembaden, mooiste steden en leukste bierbrouwerijen in de omgeving van Camping Gulperberg!

Nederland fietsen

Op vakantie naar Nederland

Uw veiligheid staat bij ons voorop! Bekijk al het nieuws over vakanties in Nederland.

Speeltuin camping Gulperberg

Camping met diverse accommodaties met privé-sanitair!

Camping Gulperberg

  • Buitenzwembad en sfeervol restaurant
  • Dichtbij Maastricht, Valkenburg en Aken
  • Mooie speeltuin voor de kids en diverse kinderactiviteiten
  • Incl. entree tot subtropisch zwemparadijs Mosaqua (op ca. 450 m) in Gulpen
camping de Schotsman

Luxe kamperen in Nederland

De mooiste campingvakanties vindt u bij Rent-a-Tent! Kamperen wordt nu echt een ware belevenis met een 'glamorous' tintje.