Vakantie Groningen

In de veelzijdige provincie Groningen stapt u van het ene uiterste in het andere. U geniet van de Waddenzee tot het wuivende graan van het weidse landschap, waar prachtige dijken en wierden te vinden zijn. Er gaat niets boven Groningen!

Groningen bij nacht
Groningen goed
Kinderen Groningen
Bekijk alle fotos (4 )

Zuidlaardermeer

Geniet ten zuiden van de streek van het schitterende natuurschoon van het Zuidlaardermeer: een afwisselend landschap met strand, polders, bossen en water. Op slechts twee kilometer van het pittoreske dorp Kropswolde vindt u camping Meerwijck, een gezellige vijfsterrencamping met een eigen strand en jachthaven aan het Zuidlaardermeer. De ideale omgeving voor een heerlijke kampeervakantie!

Heerlijk fietsen en wandelen

Liever op pad? Als fietser of wandelaar komt u om de paar kilometer een schilderachtig dorp tegen, waar u een terrasje pakt en uitkijkt op het water. Bovendien werkt elk Toeristisch Overstap Punt op de route als knooppunt, waarbij u aansluiting heeft op kortere en langere routes. Trek uw wandelschoenen aan voor een avontuurlijke tocht door de worteltunnel bij Buitencentrum Het Boomkroonpad in Drouwen, op circa 35 minuten rijden van Kropswolde.

Bruisend Groningen

Groningen ligt op slechts twintig kilometer afstand van Hoogezand en heeft alles in zich wat een vakantie moet hebben, of nu voor een lange zomervakantie of een midweekje is. De levendige provinciehoofdstad staat bekend om haar gezellige stadsmarkten, eeuwenoude hofjes en het bloemrijke Noorderplantsoen en Prinsentuin. Voor een stukje tastbare geschiedenis en een fantastisch uitzicht over de stad beklimt u de 97 meter hoge Martinitoren uit 1482. Liefhebbers van kunst en cultuur halen hun hart op in het Groninger Museum, waar regelmatig vernieuwende, prikkelende tentoonstellingen te bekijken zijn.

Kidsuitjes

Zoekt u een leuk uitje voor kinderen? Ga terug in de tijd bij Museumspoorlijn STAR, op de grens van Groningen en Drenthe en maak op reservering een rit in een stoomlocomotief. Bij Familiepark Nienoord in Leek, op ruim 35 km van Kropswolde, vermaken kinderen zich heerlijk in het zwemkasteel, de speeltuin en de kinderboerij met hindernisbaan. Of neem een kijkje in het klooster van Ter Apel, waar jullie de eetzaal, donkere Kloosterzolder, kruidentuin en slaapkamers van de oude monniken bekijken. Daar spelen kinderen - buiten het Kloosterbos - heerlijk in de grote bomen...

Dierenpret

Vanuit Camping Meerwijck te Kropswolde bereiken jullie in vijftig autominuten WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Hier staan jullie oog in oog met wilde dieren als ijsberen, olifanten en leeuwen! Bij Kinderboerderij Stadspark te Groningen maken kinderen een ritje op een pony en leven ze zich uit in de speeltuin. Of breng, op 45 kilometer van Kropswolde, een bezoek aan Zeehondencentrum te Pieterburen. Hier valt voor alle leeftijden veel te ontdekken. Misschien kunnen jullie wel mee met een vaarsafari's, waarbij herstelde zeehonden worden vrijgelaten en/of dichtbij in het wild te bewonderen zijn.

Na een dag op stap rust u, heerlijk midden in de natuur, uit voor eigen bungalowtent. Of u nu een weekendje weggaat of eropuit gaat in de zomervakantie: deze gastvrije provincie heeft voor ieder wat te bieden!