Vakantie Noord-Holland

Uitgestrekte stranden, kleurrijke bloemenbollenvelden, sfeervolle boetiekjes en bijzondere musea? Noord-Holland biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie aan zee!

Noord-Holland
alkmaar kaasmarkt
Haarlem
Bekijk alle fotos (4 )

Sfeervolle badplaatsen

De veelzijdige provincie Noord-Holland is rijk aan schitterende stranden, waar u heerlijk wandelt en fijne terrasjes vindt. Geniet en onthaast op de stranden langs de Noordzeekust, waar u sfeervolle badplaatsen vindt als Callantsoog, Julianadorp en Petten. Al deze stranden hebben bovendien een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige stranden. Bent u sportief aangelegd? Probeer eens een surfles bij de surfschool Callantsoog of ga powerkiten!

Historische winkelsteden

Bezoek historische winkelsteden als Amsterdam, Alkmaar en Den Helder. In Alkmaar brengt u een bezoek aan de beroemde kaasmarkt, terwijl u in het Marinemuseum in Den Helder tal van historische schepen en bijzondere exposities bewondert. Bijzonder: het terrein van het Marinemuseum in Den Helder is van de Koninklijke Marine, waardoor u het hele jaar door getuige kunt zijn van de verschillende tradities die de marine kent.

Anne Frank Huis

Natuurlijk mag een bezoek aan onze hoofdstad Amsterdam niet ontbreken. In het centrum van Amsterdam vindt u aan de Prinsengracht het Anne Frank Huis. Kijk hier rond en ontdek het Achterhuis, de plek waar de Joodse Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar onderdook en ze haar dagboek schreef. Of struin door het bruisende Vondelpark! Ga naar een tentoonstelling in het historische Paleis op de Dam of bewonder in het Amsterdamse Rijksmuseum wereldberoemde meesterwerken als de Nachtwacht en het Zelfportret van Van Gogh.

Kleurrijke bollenvelden

Bijzonder is dat Noord-Holland het grootste aaneengesloten bollengebied van Nederland heeft. In de kop van Noord-Holland, vanaf Schagen tot Medemblik, staan de prachtige bollenvelden vanaf eind maart tot begin mei volop in bloei! Naast een wandeling langs de kleurrijke bollenvelden leent het gebied zich uitstekend voor een boottocht op het IJsselmeer. Een duik in de geschiedenis? Bezoek het 17-eeuwse schippersdorp Broek in Waterland of neem een kijkje in Museum BroekerVeiling, de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld.

Fijn shoppen en varen

Aan de 9 Straatjes vindt u verrassende boetiekjes en hippe labels, terwijl u aan de Kalverstraat en P.C. Hooftstraat allerlei hippe modezaken vindt. Naast de beroemde Albert Cuypmarkt heeft elke buurt in Amsterdam zijn eigen markt. Heerlijk biologisch borrelen en eten? Dat kan op de Pure Markt. Voor de leukste koopjes gaat u naar de Ten Katemarkt of op koopjesjacht op de Ten Katemarkt. Of maak een avondrondvaart door Amsterdam en geniet bij kaarslicht van de vele verlichte bruggen en iconische grachtenpanden. Een magisch gezicht...

Dagje uit met kinderen

In hartje Amsterdam vindt u Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Bekijk de giraffen samen met zebra’s, struisvogels en springbokken op de Savanne of bewonder tropische vissen in het monumentale Aquarium. Of laat u omringen door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen! Jonge kinderen vermaken zich in speeltuin De Holle Boom te Tuitjenhoorn en het thema- en attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Naast een kinderboerderij, voorstellingen en een speeltuinen vinden jullie in het park allerlei leuke attracties als het Tijdhuis en het Theekopjes-caroussel.

Stoere uitjes

Liever een educatief uitje? Ga naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, een openluchtmuseum waar jullie op expeditie gaan in een vernieuwd waterdoepark! Steek de brug over, ontdek alles over het verdwenen eiland Schokland en vergeet vooral niet aan de stormklok te luiden als het water te veel stijgt op Marken… Voor kinderen van tien jaar en ouder is de Amsterdam Dungeon een stoer uitje. Hier worden jullie meegesleurd naar de spannendste momenten uit het verleden van Amsterdam!