Vakantie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft een rijke en bewogen historie, die u terugziet in de vele oude binnensteden. Tussen steden als Delft, Den Haag, Leiden en Rotterdam bevindt zich een afwisselend landschap met dijken, molens en bloembollenvelden. En dan is daar natuurlijk de kust met haar lange zandstranden, waar het heerlijk relaxen is.

markt in Dordrecht
Zuid-Holland omgeving Koornmolen
Tulpenvelden
Bekijk alle fotos (4 )

Oud-Hollands landschap

De provincie Zuid-Holland heeft een rijke historie, die u terugziet in vele monumenten in de oude binnensteden. Tussen deze steden vindt u een oud-Hollands landschap met dijken, molens en bloembollenvelden. Aan de kust van Zuid-Holland waait u uit op de stranden of u maakt een fietstocht door het fraaie duinlandschap.

Bruisende badplaats Scheveningen

De levendige badplaats Scheveningen behoort toe aan de stad Den Haag en heeft een gezellige en deels autovrije boulevard met daaraan de Pier. Hier kunt u zich, tijdens een korte of lange vakantie, sportief weer helemaal opladen.

Culturele schatten

Bloemenpark De Keukenhof, het fleurigste bloemenpark van Nederland, is te vinden in Lisse. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen in historische steden als Den Haag, Delft, Gouda of Leiden. Breng in Den Haag een bezoek aan het Mauritshuis, wandel langs het Binnenhof of bekijk in de oude binnenstad van Delft prachtige rijksmonumenten als de Oostpoort, de Nieuwe Kerk en de Oude Kerk.

Uitjes met kinderen

Op stap met de kinderen? Breng een bezoek aan de Rotterdamse dierentuin Blijdorp, het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden of attractiepark Duinrelll in Wassenaar. Liever varen? Stap in een kano of vaar in een gehuurde boot over de Rotte!