Informatie over de actuele situatie

Rent-a-Tent wil u graag informeren over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw geboekte vakantie bij Rent-a-Tent en wij willen u graag op de hoogte houden en informeren. Deze informatievoorziening is gebaseerd op de meest actuele situatie op dit moment. Indien de ontwikkelingen zodanig wijzigen, dan zal - indien noodzakelijk - deze pagina aangepast worden.

Camping Chateau de Montrouant luchtfoto
Kantoor Rent-a-Tent Stokkum Markelo
Chateau le Galinee meer

Wat gebeurt er nu met de campings in Nederland waar Rent-a-Tent tenten aanbiedt?

Vanwege de nieuwe maatregelen gaat Rent-a-Tent de openingsdatum van campings in Nederland aanpassen qua aankomstdatum naar 1 juli, omdat dan de openbare sanitaire voorziening op de campings weer open mogen. Uitzonderingen zijn camping De Pekelinge en Landgoed Kattenbergse Hoeve waar wij de Grand Lodgetent II met privé sanitair aanbieden. Deze gaan open op 20 mei.

Ik heb geboekt voor aankomst 30 juni of eerder in Nederland in een tent zonder eigen sanitair, kan dit nog doorgaan?

Nee, vanwege de nieuwe maatregelen kunnen deze reserveringen niet doorgaan. De reeds gemaakte reserveringen met aankomsten tussen 17 april en 30 juni met verblijf op een camping in Nederland in een tent zonder eigen sanitair worden door ons reserveringsteam persoonlijk ingelicht over de status van de reservering. Deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van Rent-a-Tent voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021.

Ik heb een reservering naar een camping in het buitenland voor aankomst 20 mei, kan dit doorgaan?

Nee, vanwege de nieuwe maatregelen kunnen deze reserveringen niet doorgaan. Aangezien de Nederlandse regering reizen t/m 20 mei afraadt gaat het reserveringsteam van Rent-a-Tent alle reeds gemaakte reserveringen met aankomsten in de periode tussen 17 april en 20 mei met een bestemming in het buitenland persoonlijk inlichten over de status van de reservering. Deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van Rent-a-Tent voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021.

Ik heb een reservering voor een camping in het buitenland later dit jaar, kan mijn vakantie nog doorgaan straks?

Wij adviseren onze gasten om voorlopig geduldig af te wachten, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Rent-a-Tent informeert alle gasten met een reeds gemaakte reservering door middel van een nieuwsbrief over de actuele situatie voor een latere vertrekdatum. Zo blijven de gasten met een reservering actueel geinformeerd.

Waar kan ik de voorwaarden van het Rent-a-Tent voucher nalezen?

Als een vakantie niet door kan gaan vanwege lockdown maatregelen en de camping niet toegankelijk is zullen wij u persoonlijk informeren en u een Rent-a-Tent voucher toesturen per email. Dit voucher heeft de waarde van het reeds betaalde bedrag. De voorwaarden van het Rent-a-Tent voucher kunt u teruglezen op: https://www.rent-a-tent.nl/rent-a-tent-voucher

Kan ik annuleren vanwege het Coronavirus?

Momenteel gelden de reguliere boekingsvoorwaarden, tot de daadwerkelijke openingsdata van onze accommodaties. Rent-a-Tent volgt de berichtgeving en bekijkt per dag, per camping en aantal reserveringen welke maatregelen genomen dienen te worden voor de veiligheid en gezondheid van onze gasten. Momenteel gelden tot de daadwerkelijke openingsdata van onze accommodaties, de reguliere boekingsvoorwaarden, tot ca. 5 dagen voor aankomst. Voor reserveringen met aankomst in mei, juni, juli en augustus is momenteel nog geen reden tot annulering omdat het nog meer dan 30 tot 130 dagen voor aankomst betreft. Uw boeking wijzigen naar een andere periode of bestemming kan in overleg met de reserveringsafdeling, houdt rekening met mogelijke wijzigingskosten en/of of bijbetaling.

Ik heb een reservering gemaakt en wat gebeurt daar nu mee?

Op dit moment kan uw reserevering gewoon doorgaan. Mocht het reisadvies kort voor aankomst op een camping of bestemming dusdanig wijzigen. Dan zal onze reserveringsafdeling u persoonlijk per telefoon of email informeren over uw reservering, de actuele situatie en zal dan een passende oplossing met u zoeken.

Kan er nog geboekt worden voor een vakantie op een camping?

Ja, u kunt reserveren voor een vakantie op een camping. Er worden ook nog dagelijks reserveringen gemaakt via de website en bij onze internationale touroperators. Alle campings op onze website zijn momenteel nog toegankelijk vanaf de gestelde openingsdatum. Ook houden wij met de logistieke zaken rekening zoals het sturen van een beheerdersechtpaar voorafgaand aan uw aankomst en de opbouw van de tenten door onze opbouwteams in Europa nauwkeurig in de gaten. Als de situatie dusdanig wijzigt kijken wij naar de openingsdatum van onze campings en reserveringen en zoeken wij naar oplossingen met onze gasten indien dit van toepassing is.

Hoe gaat Rent-a-Tent nu de tenten opbouwen?

In Nederland en Duitsland zijn de Rent-a-Tent tenten opgebouwd. Wij hebben momenteel de opbouw van tenten in de andere Europese landen gestaakt tot nader orde. Wij zorgen voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers. Om de start van het nieuwe kampeerseizoen zo goed mogelijk te laten verlopen zal de opbouw zoveel mogelijk doorgaan op als de lockdown maatregelen versoepeld zijn en het opbouwen van tenten is toegestaan op de campings. De opbouw teams nemen uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen.

Welke voorzorgsmaatregelen neemt Rent-a-Tent momenteel?

Rent-a-Tent heeft inmiddels op kantoor in Markelo maatregelen genomen om de situatie voor onze afdelingen te waarborgen en medewerkers de opdracht gegeven om gedeeltelijk thuis te gaan werken en een deel is aanwezig op kantoor. De berichten van de overheid en het RIVM zowel in Nederland als in het buitenland worden continu gemonitord om zo optimaal mogelijk op de hoogte te blijven van de meest actuele situatie. Vervolgens wordt er gehandeld naar de actuele situatie en/of worden er voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het later openstellen van accommodaties op campings in Europa.

Bungalowtent Blue Parco delle Piscine Parasol

Hoe kan ik Rent-a-Tent bereiken?

Bereikbaarheid en vragen

Bij Rent-a-Tent begrijpen wij uw zorgen. Wij hebben niet op alles een pasklaar antwoord. U kunt er op vertrouwen dat wij bij Rent-a-Tent onze uiterste best doen om uw zorgen weg te nemen en u een fijne camping vakantie te bezorgen.

Ons bedrijf is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur.

  • U kunt ons bellen op telefoonnummer 0547 - 36 40 80
  • of uw vraag via een e-mail sturen naar info@rent-a-tent.nl
  • Ook kunt u dagelijks tijdens kantooruren met onze medewerkers chatten via onze website.
  • Of stuur uw vraag in via het Contactformulier op onze website.

    Toegestuurde e-mails en berichten in het weekend worden op maandagmorgen in behandeling genomen.